Kneginja da da bas to, moj malac jos nije spreman za kasice i nema veze, bude jos malo pricekao :)
Mi pocinjemo s dohranom oko 6. mjeseca. Vidim ja da bi ona bila zrela vec i sad, ali imam mlijeka i onda super napreduje tako da mislim da nema potrebe jos.
Sa dohranom ide i tekucina bez obzira ako je beba dojena? Bas bih htjela izbjeci bocicu jer je ne voli i odbija je. Bas kao i dudu. Ponekad, kad stuca bas poslije jela dam joj vode na zlicicu. Isto tako je homeopatske pripravke za grceve uzimala na zlicicu i sad ju bas super zna prihvatiti. Tako da nam kod dohrane bar zlica nece biti problem.
No sto se tekucine tice vidjela sam da postoje ona prijelazne salice (Tommee tippee) koje su cak od 4+ mjeseci pa razmisljam da joj kupim takvu kad krenemo s dohranom.
A od namirnica planiram poceti s povrcem jer ne zelim da mi zbog slatkoce voca odbija povrce. Makar se to prvenstveno odnosi na bananu. Kazu da je ona losa kao prva namirnica jer navuce bebe na taj slatki okus.
E to i mene zanima za dojene bebe, trebaju li još neku tekućinu kad krene dohrana.. Ja sam isto mislila krenut za neka 2 mjeseca s dohranom..taman će lagano krenut sezona finog voća i povrća :)
Ryanne gdje si vidjela te njihove prijelazne šalice? možda bi i ja svojoj uzela jer isto nije baš više oduševljena bočicom 😝 i super da si rekla ovo za banane, nisam znala..mislim da ću ja s tikvicom ili mrkvicom krenuti.. 😊
Super kneginja sva sam se rastopila kako bebacica lijepo papa. Ja se jos mislim kad cu jer isto kao i ti zelim sto manje ovog mlijeka davat. On isto kad vidi bocu nema sanse da popije d3 iz zlice, moram bocu sakrit ahahah. Ako mi je on na jednoj ruci a drugom rukom perem bocu iskrivi se skroz i pokusava je dohvatit. Manijak, nadam se da ce papat kao i tvoja slatkica! Svi mu se rugaju da je debel :)
I mislim da s 4 mjeseca mogu jabuku i krusku a s 5 bananu tek. Mislim isto krenut krumpiric mrkvica itd. A sad mozda uzmem onu zitnu kasicu za zadnji obrok.
Mame sto laksu noc vam zelim!
Fluffy
Isto sam cula za ovo - prvo povrce pa voce, tj.'slano' pa 'slatko' tak da cemo prvo s nekom tikvicom ili korabicom krenut, ali isto za neka 2mj...
Moram isto proucit sta s tekucinom, imam tu jos miljon pitanja oko svega, nisam jos detaljno proucavala
Laku noc mamice, mi papamo nakon prvog seta od skoro 2.5h....sas jede i prdi pa ko zna kako ce se noc nastaviti 😁
Sanjarice nista ;) vidi pa ak ti se svidi...
Ja necu sve kasato radit i isto cu prvo povrce ponudit i ide 1 namirnica 2,3 dana pa druga zbog alergija mada ako nemate alergicara u kuci onda kao nije strasno i po 2 namirnice i preporucam vam da dajete djetetu do podne bas zbog alergija da mozete reagirat i nemojte nikad kasicu davat petkom il vikendom tako da mozete ako je neka reakcija do pedijatra.
Ne solit i ne secerit. A kupovne kasice su meni uzas pune secera! Zato mi se i svidja knjiga beba vodja dohrane jer u biti sta i sebi kuhas ponudis bebi ;) naravno bez zacina i malo po malo!
Dobro jutro mame! Nadam se da ste se naspavale... Mi sinoc jesmo napokon!
1.set nam je napokooon bio 6ipo h pa papanje (i opet je bilo ono histericno plakanje kad sam mu izvadila cicu, a vec je bio zapao. Ja mu brzo drugu stavila u usta i zaspao je)... 2.set 3 ipo sata... I jos je bio jedan set od pola sat vremena
Od 7 manje 10 smo budni i veseli i naspavani!
Nadam se da ce se ovo sad nastavit.. (Branchi tebi pogotvo zelim ovakav spavanac! 😊)
I mene bas zanima treba li jos dodatna tekucina osim cicanja kad krenemo s dohranom
Pa tko zna,pisite ;)
Mislim da se poslije svakog krutog obreoka bebi ponudi vodica na zlicicu ili cak casicu da se uci i da popije bar jedan guc! Al mlijeko je i dalje glavna hrana/pice.
Sortiraj odgovore
Najstariji