Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavojka
    26. Siječanj 2016. 08:48

Nama je pedica sad na zadnjem pregledu rekla da mozemo kad napuni 4mj krenuti s dohranom, kao prvo da mj cijedim sokove, a da mu onda u 5mj dajem povrce u juhi.. Moram priznati da ju nisam bas slusala pozorno jer ne mislim poceti prije naaaaajranije kraja 5 mjeseca, a najverojatnije cu cekat da udjemo u 6ti. Mislim mij maleni je stvarno bumbaric, i super napreduje na prsima, pa mislim da zbilja jos nema potrebe za dohranom..

Uglavnom, lad krenemo svakako cu krenuti sa povrcem, pa tek onda nuditi voce.. I kao sto je Cvarak napisla, raditi razmak od po 3 dana prije nove namirnice..
    I da, bebicama treba nuditi tekucinu nakon dohrane!

Iskreno, najvise me muci gdje cu nabavljati namirnice, kakav je vas plan? Cure koje ste pocele, gdje ih nabavljatd?

A kupovne kasice, bas sam proucavala nedavno, hipp recimo ove prve ima bez dodanog secera! A i tipa bio i bio i Garden imaju ok ponudu kasica..
    Iako definitivno ce nam baza biti domace kasice

plavojka
    26. Siječanj 2016. 08:50

Bumbo jako mi je drago da je bilo bolje nocas!!
    Mi smo spavali od 23 do 6, papali pa do 8:40! Sad papanje pa mozda jos malo odvali..

Ryanne
    26. Siječanj 2016. 08:58

Jutro cure
    Mi imali prvi set od 3 sata i onda budjenje svakih sat vremena. S time da je tek u 23h zaspala. 

Pobogu, zar bebe ne bi trebale spavati malo vise i duze???
    Preko dana, kad se sve zbroji spava max 3 sata (u cetiri - pet setova). 

Bumbo, svaka cast na spavancu. 
    Branchi, nadam se da je tvoja noc bila bolja. 

Sova, ovo je prijelazna salica o kojoj sam pricala. 

Link 
    https://www.google.hr/search?q=Tommee+Tippee,+Closer+to+Nature,+First+Sips+Transition+Cup,+4m%2B&hl=hr-HR&source=android-browser&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwia5YmDp8bKAhUDGCwKHXd4DVwQ_AUIBygB#imgrc=LssFRTO8MgUrNM%3A

Vidjela sam je u svojoj lokalnoj ljekarni. Dakle ide od 4 mjeseca i ima silikonski vrsak za piti koliko sam skuzila. BPA free je.

Branchi
    26. Siječanj 2016. 09:09

Jutro cureeeee
    Mi spavali skoro 2.5 sata pa jos dvaput po 2 i onda jos pred jutro 1 sat...ali ja sam se super odmorila 😊 
    Kad odvali 4 ili 5 u komadu necu znat kud s energijom 😂 
    Bas je lijepo vani, danas opet setnjica 💕

Ja cu iduci mjesec detaljnije proucavati ovo oko papice, a iduci tjedan idemo do pedice pa cu bas vidjeti koja je njena preporuka

Cvarak
    26. Siječanj 2016. 09:37

Ma dijetetu do 6mj netrebaju nikakve kasice jer mu se crijeva bas nisu jos razvila kako treba i onda ce imat samo muke sa kakicim i osipom.... A niti beba jos ne sjedi...Treba pocet lagano sa dohranom i namernica po namernica i ne puno za pocetak, cak je dosta jedna zlicica,jedan griz, jedan liz! Dijete se treba polako upoznavat sa hranom, okusom, teksturom... Da prima hranu ,mirisi ,papa prsticima naravno uz pomoc...

Cvarak
    26. Siječanj 2016. 09:40

Hranjenje nije samo puf buf eto ti na nek je pun zelucic i bok...to treba bit postepeno kroz igru da dijete bude svjesno...jer njemu je to sve novo i treba se prilagodit isto tako i probavica...tako da ne treba zurit niti srljat!

Naanaa2
    26. Siječanj 2016. 09:52

Po novome, dohrana bi trebala poceti s 5 mj. To mi je par mama koje doje reklo, da su im tako rekli pedijatri. Ne znam sad kojoj mami ovdje je isto tako rekla pedijatrica. Vi koje dojite, dohrana je druga stvar. Moj N je ad-u i mislim da su mu kasice zdravije od ovog umjetnog mlijeka. Tako da smo mi krenuli sa njegova 4 mj

Cvarak
    26. Siječanj 2016. 10:00

Pa ako su kasice zdravije od ad-a zasto se onda uopce daje ad!! Pa ad je isto hranjivo mlijeko. Koliko ja znam i koliko citam mlijeko ide do 6 mj tako bi bilo najbolje,jer je tad dijete spremno gutat hranu,sjedit...ovo prije je stvar izbora. I po meni rano ako dijete dobro napreduje na mlijeku.

Bumbo0809
    26. Siječanj 2016. 10:06

Hvala plavojka i ryanne!! 💕

Cvarak slazem se s tobom da to treba ici postepeno sve,korak po korak... Ja planiram pocet od 6 mj s povrcem.. 3 dana 1 namirnica i taj obrok planiram da bude oko podne amo rec neki rucak. 
    Samo jos nisam odlucila s cim tocno krenuti(s kojim povrcem). 
    Mislila sam ga stavit u autosjedalicu. 
    Jeste mislile stavit u blender ili stapnim mikserom il samo vilicom zgnjecit??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.