Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarica
    25. Siječanj 2016. 17:13

Hej Kneginja… Rekla si da si pocela s kasicama.... Zanima me samo sta si joj bas zamijenila jedan mlijecni obrok(bocu) sa kasicom ili? Koliko puta na dan joj dajes kasicu, samo jednom ili vise puta? Navecer prije spavanja?  Puna sam pitanja jer i ja planiram za nekih mj dana pocet pomalo sa kasicama pa me zanima...tnx... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Naanaa2
    25. Siječanj 2016. 18:20

Moj N je danas pojeo svoju prvu kasicu, i super ju je prihvatio! Sav se oblizivao. Vidjet cemo hoce li i sutra tako. Poceli smo s jabukom, sutra opet kasica od jabuke, ali malo veca kolicina i prirodni sokic od jabuke (uz caj). 

Sanjarica, ja sam danas pola sata nakon kasice malom dala bocu, ali manju dozu. I kroz tjedan dana namjeravam mu ovaj poslijepodnevni obrok, u 14h potpuno zamijeniti kasicom. Dok ne napuni 5 mj ce mu kasica biti jedan obrok, a onda postupno izbaciti jos jedan mlijecni i zamijeniti ga kasicom. To mi je plan, ali vidjet cu kako ce se nastaviti s kasicom. Radit cu mu kasice sama, ali cu mu jednom do dva put tjedno davati kupovnu da ga naucim, ako negdje putujemo ili sl da mu dam. Jer kaze mi mama da ja nisam htjela kupovne ni primirisati, samo domace kasice sam htjela. Pa da mi se to ne bi dogodilo s N.

Bumbo0809
    25. Siječanj 2016. 18:22

Hvalaa Fluffy! :)

Mincy nadam se da ce i nama bit kratkotrajno kao i vama! Posto je ovo bas iscrpljujuce dosta...  Pretuzno mi ga je gledati...

Daa kneginja napisi malo detaljnije oko dohrane..ja sam planirala kad napuni 6mj... Bas se plasim kao i Branchi tog zagrcavanja i svega.. :/ Gdje je drzis kad joj dajes papati?

Cvarak
    25. Siječanj 2016. 19:43

Cure pa kad putujete negdje lako napravite ujutro kasicu i stavite u staklenku i date...bar cu ja tako radit kad pocnem uvodit. Ja jos razmisljam i gledam,proucavam s cim najbolje zapocet...cak mislim da cu sa 6,5 mj pocet, a vidjet cu jos! Svidja mi se pristup beba vodja dohrane... Al nisam skroz proucila,niti procitala knjigu samo ovako preko fb i na prvu mi se svidja nacin!

kneginja
    25. Siječanj 2016. 21:06

ej curke
    evo za vas sve sta vas zanima kako smo rkenuli sa kašicama....unaci prvi put sam joj dala umjesto obroka u 6/7 navecer...zadnji obrok joj je u 11. I super je prihvatila...jabuka s palentom...dosat je i pojela za prvi put....ali joj je do 11 bilo malo jedva je doekala bocu

sljedecih par dana je bilo...malo bi..malo ne bi...u biti..opet se tu ansla moja mater koja u sekundi skuzi sta je bebi...i rekla mi je da joj ne smijem davat kad je jako gladna ,sad u početku...jer (i to sam sad i sama skuzila) nema strpljenja čekat zlicu ona bi gutala cjelo vrijeme kao bočicu.I savjetovala me je da joj kasicu u startu dajem preko dana...

i stavrno sam skuzila...zadnja dva dana joj dajem ne nakon 4 sata kao sto dajem bocu...vec sat ranije..i jede krasno...strpljivo...i pojede masu :D bas se najede..nakon toga joj dam čaja da pije (napravim 100 pa koliko zeli) i stvarno je vec par puta uspjelo da joj to zamjeni cijeli obrok...tj kuzim po tom sto bi zaspala i spavala 3-4 sata u komadu

tako cu sad radit jedno vrijeme...pa cemo vidit kako cemo napredovat dalje

e danas sam ipak kupila gotovu kasicu...mjesano povrce sa rizom...i pokusala dat oko 6/7 da vidim oce li...nije tila...jer je vec bilo vrijeme za bocu...ali nakon sto je pojela bocu...nakon nekih pola sata pokusam joj stavit u usta samo da vidim kako reagira na ukus...odusevljena sva mase rukama i nogama..zijeva ahhaha
    ali dala sam joj samo par zličica da se ne prejede

eto..nema velike pameti..za sada tako..kako je stara savjetovala...dati kasicu dok beba nije jos skroz gladna...i ne u kasnijim obrocima nego preko dana. i stavrno pali :)

presretna sam...vec dva tri puta sam joj izbjegla dat jednu boćicu :)

pitat cu dr kad da joj uvedem da kasice zamjene dva obroka...

glede zagrcavanja..ne bojte se...to su kašice...poetak dajete po mrvicu...pa sve vise i vise...traje to dok beba u početku pojede :D
    moja se bar nije azgrcavala...malo počme jezikom plazit vani..ali samo prve dvije zlice...onda skuzi da nema opasnost...i opali po papici :D

kris555
    25. Siječanj 2016. 21:08

Moj nece nis osim mlijeka jos uvijek, danas sam necakinju hranila s kasicom od banane, breskve i jabuke i mrsti se ko da je kiselo a stvarno nije haha.. Al ok mali je jos, tek je navrsio 4 mj.. Tamo oko 5.mj cu mu probat davat..

kneginja
    25. Siječanj 2016. 21:11

e da zaboravila sam rec...kad je hranim prvi dansam je stavila u jaje...tu mi se nekako moze najmanje migoljit....al sam ga isprljala ahhaha..pa je sad stavljam jednostavno u kut kaua...stavim veliki jastuk...mekani...nju uvalim unutra kao u gnjezdo :)
    onako polusjedeci polozaj,koliko smije...doooobri je zamotam gazom oko vrata hahahha...i ajmoo :D

Sanjarica
    25. Siječanj 2016. 21:11

E Cvarak ja sam bas sad isla malo pogledat na fb tu stranicu i meni se isto jako svidaju...hvala ti.. 
    ..

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Sanjarica
    25. Siječanj 2016. 21:19

Hvala kneginja… Znaci ne joj davat kad je bas gladna...to cu upamtit... 

Mah sad za nekih mj dana cu joj pomalo pocet a i navodno drugi tjedan imamo i ptedavanje na domu zdravlja o dohrani pa cu bas ic malo vidjet sta oni tamo kazu... 

!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.