Lidija mi imamo 3 mj i 3 tj i on vec super drzi glavu, ali mu je svejedno jos malo pridrzavam kad ga nosim jer nije jos onak 100% nekad :) na trbuhu lijepo digne glavu i gleda okolo, kad mu je dosta se prevali na bok...ali isto ima dana kad mu se ne da previse
Ryanne meni je jan nesto manje bio nemiran sinoc, ali dovoljno 😀 izmedju ovih lijepih setova bi imali po sat, sat i pol nunanja, cicanja, a isto sam spavala uz njega jer bi ko i kod bumbo - odmaknem se i probudi i place...ne znam zasto to tako, mozda gledaju cicu i ko dudu ili....
Lidija ja isto svom jos uvijek pridrzavam malo nije mi skroz ziher, mislim da nije pravilo da mora drzat glavu sam, netko prije, netko kasnije. Stavljaj ju na busu pa ce tak izvjezbat ;) moj je bio isto mala ljencina i nije htio drzat glavu do ajmo rec nedavno..
Bebule bi se mazile valjda :)
Lidija, ja bas jutros frustrirana radi toga. Znaci, nekako sam ga navikla par puta dnevno na stomačić. I lijepo je malo dizao glavicu, a ja presretna. Sad ima tjedan dana da samo lezi. Glavica nikamo. Samo lezi. Ja sam luda. Znam da je jako vazno u motoričkom razvoju sa neka 3 mjeseca ono odizanje na podlaktice i držanje glavice. Meni se čini da to nikad nece Napravit. A isto sam uvjerena da je lijen, jer kad ga nosim on super drži glavicu. Nekad samo pridržavam. Ak budem morala radi toga na Goljak... Aaaaaaaaaaa!!
Od frendice bebica ima 6 mjeseci i sad lijepo drzi glavicu...dok ju je prije stavljala na trbuh beba bi vristala i lezala, a na ramenu dizala bez problema...tak da vjerujem da je to sve ok - jer ona i sad bude na trbuhu malo i drzi glavu i brzo ju spusti i nece, jednostavno ne voli biti na trbuhu. Bas kak mmama kaze, objasnite to pedici i ja bi uslikala par fotki kad lijepo drzi i na ramenu i nekad na podlozi na trbuhu
Dobro jutro mame! Bas mi je zao kad vidim da se bebice tako muce sa stomacicen i prdezima. Ne zelim pametovat ali mozda sad kad su prosli 3 mjeseca da im malo na zlicu date caja od komoraca? Moj se super isprdi i pokaka i mislim da zato mirno spava cijelu noc?
Inace moj je kao beba od 5 mjeseci, nimalo vise ne pazim na glavicu; odavno. Stavim ga na trbuh i gleda me cijelo vrijeme dok npr perem suđe. Valjamo se po krevetu, radimo kolutove i svasta nesto. Bas je zilav i jak. Al sve su bebice drukcije nije nista za zabrinut se.
Fluffy
Lidija, mog malog je pedica poslala kod fizijatrice jer je ona ustanovila da ima hipertoniju, krute misice. Ja odmah luda, sto scenarija u glavi. Da bismo otisli kod fizijatrice koja je nakon pregleda ustanovila da su malom misici potpuno u redu i da se razvija kako i treba za svoju dob.
Kod pedice je mali uvijek u placu, ne zna s njim, gruba je i kako mali place zgrci misice. Kod fizijatrice druga prica- ona je prvo lijepo s njim pricala, sa smjeskom, mali joj uzvratio, malo joj gugutao i onda je ona polako njezno krenula s njim. Zapravo je mali kod fizijatrice bio kao s nama kod kuce. I ona je mogla bolje procjeniti njegovo stanje od pedijatrice kojoj dijete urlice.
Tvojoj malenoj nije bio dan za dizanje glavice i to je to, ako inace glavicu dize. Moj nekad samo lezi i sise ruku, podignut glavicu nema sanse. A nekad je dize bez problema i zvirnja okolo.
Dobro jutro, nama noć onako, prosječno :) Meni se kosa na glavi diže od tih pedijatra, mi idemo sljedeći tjedan i baš me zanima šta će sada reći, sigurno kako se slabo okreće, a i kao što je netko napisao, oni nisu doma kao i kod kuće... i nama je prigovarala za to vježbanje glavice, i malo smo više vježbali i sada je sve ok, nekada ga pridržavam, nekada ne, ovisi koliko je miran
Lidija, nemoj se zabrinjavati, bas kako su cure napisal, ti znas sto tvoja curka moze sama i koliko se odize! Obavite tog fizijatra koji ce zakljucit da je sve ok i dobro! A i gle, saznat ces sigurno i neke super vjezbice, jos ce malena bit gimnasticarka poslje toga ;)
Bumbo ne kuzim zakaj to radi maleni, mozda bi se stvarno mazio.. Jel mu dajes dudu inace? Ak da mozda da mu je probas dat kad izvadis cicu.. Moj se zna tak ponasat na zadnjem hranjenju, doslovno spava s cicom u ustima.. Sinoc se je tak uspavljivao jedno 45 min, ali ne mogu se zalit, poslje toga je odvalio 5 h u komadu.. Ja mu ne dajem dudu inace, tak da ga jednostavno kad mu je takav dan pustim da duda cicu :)
E nama su rucice stalno hladne jer ih frajer staaaalno slini.. I rukave redovno namoci.. Pocela sam mu stavljat slincek pa onda sad njega nabija u usta..
Svaka beba ima svoj tempo, a bime u svaka beba ima pravo na los dan.
Moja bebulja ponekad samo mirno lezi i gleda u igracke, a nekad se toliko vrti i okrece da me sve strah. Danas je toliko odskocila u viperu da mi je zamalo ispala van. Remencici su je pridrzali. Onda sam je stavila na pod i odmah se krenula okretati na trbuh, glavu u zrak i uzivancija. A jucer je vecinu vremena lezala ko ljenjivac.
Sortiraj odgovore
Najstariji