Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivek 30
    18. Siječanj 2016. 07:02

Oliva ma oduvijek cica tako kratko ili je imala duze cicanje p je sada skratila? 
    Ja isto svoju stavim u vrecu, moja je bez rukava i jos joj stavim nekada i dekicu preko ako mislim da joj je hladno! Isto su joj nekada rukice hladne, ali ona stavlja rukice u usta pa ja mislim da je znog toga.

Branchi
    18. Siječanj 2016. 08:25

Bebicama jos nije cirkulacija tip top tak da im rukice i nogice nisu mjerilo topline- taknite ih iza vrata ili po ledjima, to je pokazatelj...
    Ajme 25 u sobi 😀 nama je po danu 20/21, po noci 19...al dobro, meni je stalno vruce i on zbacuje sve sa sebe kad je toplije tak da mi nismo mjerilo

Cure mi odvalili 4 sata..ali kad se sve zbroji cijelu noc 😂 
    2.5 sata pa dugo nis, samo dremuckanja i onda prije 7 opet malo duze. Sva sreca da se kad dignem roletu valja od smijeha, inace bi prosvikala....uzivajte u ovom hladnom suncanom jutruuuu...ja moram ic dogovarat nes s majstorima, a tak bi se izlezavala 😓

Bumbo0809
    18. Siječanj 2016. 08:34

Branchi svaka cast! 😊 napokon i vama duze spavanje!

A moj mis se i sinoc kao i preksinoc budio svako sat vremena, ja nzn kako oci drzim otvorene 😴  dizala sam se sve ukupno 8 puta!!!😕😕😕

Bumbo0809
    18. Siječanj 2016. 08:35

Branchi sorry krivo sam razumjela na 1.citanje! 😕😕 Evo vidis da ne znsm gdje mi je glava, gdje pamet itd

Branchi
    18. Siječanj 2016. 08:41

Hehe ma nema frke....ja sad zalim za budjenjem svakih sat vremena 😀

Lela29
    18. Siječanj 2016. 09:06

Jutro cure! Kod nas dere bura, 0 stupnjeva, a filing je -10 😞

Prvi put da smo cilu noć grijali, drzali smo na 20 stupnjeva i bas je bilo ugodno. Al inace u stanu imamo stare prozore, ne drze bas toplinu, kad je ovako hladno, nikako ugrijati preko 21 stupanj. Jucer je nisam tila kupat, jutros dok sunce pici, nalozit cu i klimu uz radijatore i bućnit je, bit ce veselo 😆

S obzirom da bi moja visila na sisi 24 h dnevno, skidam je nakon 20 min, al citajući vase postove, mogla bi joj i skratit.

Danas je mojoj ljubici 3 mj ❤

Cvarak
    18. Siječanj 2016. 09:23

Ja ne skidam bas sa cicke dok ne pusti! Mi smo imali do 4 dobar spavanac a poslije stalno neko meskoljenje pa malo cicanje pa vise ni ja ne znam sta!

Lela29
    18. Siječanj 2016. 09:53

Da ja svoju ne skinem, ona bi doslovno visila stalno na meni. Jos nisam dozivila da se makla 😅 Pedijatrica mi je rekla da je ne drzim duze od 20 min, da ona 95 % obroka pojede u prvih 5 min. Jedino je navecer pustim duze, da se uspava.

lilianaa
    18. Siječanj 2016. 10:02

Drage mame, da se osvrnem na temu menstruacije.
    Naime, dojim evo vec tri mjeseca i nisam ju jos dobila. Zanimljivo je to da redovito ovuliram. Bila sam s 2 mjeseca na pregledu kod ginekologa da vidi jel sve u redu i u tom trenutku sam ovulirala, a od menstruacije ni M. Tako da, drage moje, mozete zatrudniti iako nema gospodice Crvene jer cim vi ovulirate moguce je i zacece. Pazite se, jer trudnice koje zatrudne u razmaku manjem od dvije godine, pogotovo razmaku manjem od 6mjeseci do godinu dana, moguce da imaju komplikacije, da dijete ima problema, a moguce je da im dijete i ode jer se taj zid maternice i sve uz to jos nije do kraja obnovilo, a zenskom tijelu treba dvije godine od poroda da dode u stanje kakvo je bilo prije. Procitajte si malo o tome, ja jesam jer sam planirala drugo dijete zbog godina, ali nakon citanja clanaka, predomislila sam se. Nemojte misliti da pametujem i nemam nikakvih namjera nekome nesto naloziti, samo zelim pomoci i drugima jer primjerice ja to nisam znala. Nemojte ubiti glasnika hehe

Naisla sam na sljedece tvrdnje koje su me rastuzile (nek ne citaju mame koje su osjetljive na tu temu): "Istraživanja su pokazala da kod žena koje s drugim djetetom zatrudne u razmaku manjem od godinu i pol, postoji veća mogućnost da će drugo dijete biti rođeno preuranjeno, s manjom ili premalom porođajnom težinom."
    "Istraživanje o drugom djetetu koje se u Kaliforniji provodilo tijekom deset godina, pokazalo je da postoji tri puta veća vjerojatnost da će drugom djetetu biti dijagnosticiran autizam, ako je majka zatrudnjela u roku godine dana nakon rođenja prvog djeteta."
    "Prerano rodena djeca i djeca niske porodajne tezine (manje od 2500g) pod povecanim su rizikom od smrti u prvoj godini zivota, veceg pobola i smetnji u rastu i razvoju."
    "Pametno bi bilo malo pričekati, jer neke tegobe u drugoj trudnoći mogu biti izraženije - primjerice, problemi s venama, promjene na kostima i zglobovima. Čak i ako se ne manifestiraju odmah, ostavit će posljedice."
    "Prekratko vrijeme između dvije trudnoće ne omogućuje stvaranje potrebnih zaliha nužnih hranjivih tvari kod majke. Posljedice može ostaviti i hormonska neravnoteža tijekom postnatalnog razdoblja te fizički stres povezan s dojenjem."
    "Još više zabrinjava činjenica da je dojenačka smrtnost u rizičnoj skupini bila veća za čak 64 posto u odnosu na djecu majki koje nisu požurile s drugom trudnoćom. Rizik od urođenih mana je bio veći za 14 posto."

Ja sam htjela raditi uskoro na bebi, jer smo ovo dugo cekali a nismo vise u nekom cvijetu mladosti a voljela bih imati jos jedno i da moja mala ima bracu ili seku na kojeg se moze osloniti, ali eto. Zanima me vase misljenje o tome kad je najbolje vrijeme za drugo dijete.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.