Mi ćemo pričekat s drugim, bar dok bebi ne navrši god i pol-dvije. Bar je takav plan, ne želim raditi veliku razliku, ali ipak bi se malo htjela oporavit od svega.. Al opet ako se dogodi prije ništa strašno, samo da bude sve u redu.. Zvala za papu, sve ok al imam neku bakteriju pa opet vjerojatno neke vaginalete...
dobro jutro, žene
Trudnoća u kratkom razmaku između dvoje djece : moja mama je rodila mene pa točno nakon godinu i 18 dana moga brata. Nije bio niti premali, niti preveliki, niti je imao kakvih urođenih mana, savršeni, prekrasni dečkić.
Svekrva je rodila : šogoricu pa moga muža u godinu i 7 mjeseci razlike. Isto bez problema i bez premale ili prevelike težine, urođenih mana, savršeni, prekrasni dečkić.
Naravno, dobro se je informirati i uzeti u obzir to da je bolje napraviti pauzu između dva poroda, ali ako se ipak desi ranija trudnoća, sve u Božje ruke, smireno i opušteno . Problema u trudnoći i poslije sa bebom može i ne mora biti. O tome ovisi milijarda faktora i na to skoro pa i ne možemo utjecati.
Znam da bi žene sa carskim trebale ipak više pripaziti, jer jesama operacija kompliciraniji postupak i potrebno je barem godina dana da se taj dio žene donekle oporavi i tek onda možda razmišljati o novoj bebi.
Prije poroda sam razmišljala da ćemo raditi drugu bebu kada mali napuni godinu dana, a sada razmišljam da više možda i nećemo imati djece jer se želim posvetiti Bonu još nekoliko godina, a tada bi već stvarno bila u oooo godinama, ali nikada se ne zna. Sada tako razmišljam i sretna sam što imam svoje djetešce, a što nosi budućnost, nemam pojma, niti ću se time zamarati.
Neka bude kako je najbolje, sve u Božje ruke...
Zdravo cure
Mi smo nakon jucerasnjeg dana punig placa i cendranja spavali relativno dobro. Prvi san 3 sata, drugi opet 3 i onda 1 sat pa opet 1 sat. Samo sto sam ja vecinom propustila prvi san (kucanski poslovi i tusiranje) pa sam krepana i dalje.
Inace, sto se tice druge bebice, ja bih htjela proraditi na tome na samom kraju ove godine ili pocetkom druge. Vise mi se cini da ce biti pocetak druge. Zelim dati tijelu barem godinu dana da odmori, a i zelim raditi barem 6 mj prije druge trudnoce.
E sad, to su nade... A tko zna kako ce biti na kraju i hocemo li uopce ici na drugu bebu... ima brdo razloga.
Dal vama beba nor kad je umorna i gladna nece sisat sve dok se malo ne ununa?! Meni cesto tako bude. I da meni je ona jos uvijek preko 10min na sisi,zna bit i 5 al je vecinom duze vrijeme.
Vidim da se piše o drugoj bebici. Ja bi ju bas sad i htjela. Moram otići kod ginekologa da vidimo što je sa onim jednim pozitivnim testom 😀
Sto se tiče godina ja imam 19 i ne ne mislim da sam premlada i da sam trebala uživati nisam vas takav tip a u muž ima 30 pa je li 😂 moja mama je rodila prvo dijete sa 42 tako da nikad nije kasno 😊
Sto se tiče financijski gdje ima za 1 ima i za 2 ( ne moraju se svi složiti moja logika ). A što se tiče zdravlja i ova beba je čudo koliko je faktora bilo da ću teško začeti (ciste koje su operirane, epi, pa čudni ciklusi) pa su rekli da će me po roditi u 27 tj trudnoće a ja izdržala do 38 😂 tako da sve u Bozije ruke. Ako da bebu nitko sretniji a ako ne očito ima neki razlog 😊
IAN ti si čisti primjer toga da se samo treba prepustit...a stavri će na kraju ispast ionako kako ce ispast...i mi jako malo mozemo utjecat na to. Drago mi je da je tebi ispalo super i divim ti se da si tako mlada spremna ići na drugo :D Nismo svi isti...vjerovatno si masu zrelija nego vecina 19-ogodišnjaka...ja imam necake tvojih godina..ne bi im kornjaču ostavila na čuvanje ,a kamali bebu hahhaha
Mi imamo u planu ici na drugu bebu nekako u ljeto...Popričala sam sa dr koji me porodio i jos dvojicom i mojom ginickom...i svi se slazu da je (u mom slučaju) godina dana sasvim ok za oporavak..tako se nekako i andam do 9 mjeseca da nam uspije...
U biti dr mi je rekao ako imam zelju rodit vaginalno...da obavezno čekam dvije godine radi milijun razloga...vec ih je netko nabrojao...a ako sam za to da opet idem na carski...sta jesam sto posto...da sacekam 9 mjeseci..onda da se bacim u akciju....I ocu hahah...e sad dal ce uspijet...dal nece...vidicemo...sta dragi Bog da :D
A sva ta ispitivanja...znam..rade se...ali vrlo upitno na kolikom uzrorku...iz kojih pobuda..u kojim zemljama...u kojim podnebljima...sve to ima svoj faktor....a na kraju rijetko koje ispitivanje moze nessto tvrdit bar sa 80 postotnom sigurnoscu....uvijek je to....POSTOJI MOGUĆNOST ovoga....POSTOJI MOGUĆNOST onoga....JE....postoji...slazem se....Isto tako postoji mogućnost da sad kad odem do LIdla..da se neki luđak autom zabije u mene.jer zivim na riskantnom krizanju...al jbga....nadam se da nece hahahhaha
TAko da...moje misljenej je da se naravno treba educirati...ali i nipošto ne dozvoliti da nam se u kosti utra strah pa da zivimo (kao neki koje poznam nazalost) po naputcima koji ce nas sputavat da uzivamo u zivotu....Samo opušteno....bit ce sve kako treba bit :D
BTW kod nas danas sunce ludilo..nekih 7-8 stupnjeva...a moja zaslinila...nema fibre nista..jede super..vesela je...al nos non stop pun!! tako da od šetnje nista na zalost
i dalje se ne mogu načudit kako su mame prije ove pumpice za nos uspjevale izvadit bebama slinu...da vidite koje su to količine...ne znam..da ju nemam moja bi do sad zaradila bronhitis i upalu pluca....Bog ga blagoslovio ko god da je patentira ovu stvarcicu hahha
Cvarak moj maleni koliko god urlao il bio umoran, kad vidi cicu ko sa je Boga vidio, mir u sekundi :)
Tak jos nije odbio cicu..
A druga bebica, ja bi svakako voljela barem jos jedno, a buduci da imamo godina i muz i ja (ja cu ove godine 34, on 38) nemamo u planu bas neku veliki razliku.. Ali da, slazem se, treba dati tjelu da se oporavi, trudnoca ga ipak iscrpi.. Plan nam je pocet raditi na bebici pocetkom iduce godine pa kako Bog da.. A i voljeli bi jako posvoniti djete, pa cemo vidjeti kako ce se sve to razvijati.. Idealno bi bilo da eto radim 3 mj pa onda opet na bolovanje i porodiljni, sad tesko je ideal nastimat ;)
Ali je, i ja se stalno mucim s tim pitanjima koliko se mozes posvetiti starijem djetetu kad dobijes novu bebicu, hoces li ga zakinut, sto je dobra razlika i sl.. Nema tu univerzalnog rjesenja.
Mengu jos nemam i ni ne fali mi :D
Renata drzim fige za neki skori plusic <3
Ian divim ti se, ja sa 19godina nisam bila ni za bickl pricuvat! Bravo zeno!
Ian, po postovima sam mislila da si starija bar 6-7 god 😏
Inace, i ja imam iza sebe operaciju cisti (endometrioza, svasta nesto i taman kad sam trebala na potpomognutu, eto nam plusića, u drugom ciklusu nakon propuhivanja jajovoda.
Moj muz cesto spominje drugu bebu, ja bi bar 3-4 godine razlike, neka mi je 30. 😅 Do 35. cu nadam se imat dvoje 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji