Cure hvala na odgovorima
I ja sam uvela ritual u 20h kupanje,oblacenje i papanje i zaspe istiii tren tako spokojno
Al evo dosli smo kod svekrve pa cemo ova 2-3 dana preskocit grr
Znaci samo par kapi nekog obicnog ulja-nikakve kemikalije? Ja bi eto par kapljica nivea kupke stavila u svoj ruke i istrljala i guzu iza samo namazala djecjom masti napravljenoj u ljekarni. Al izbacit cu onda i tu nivea kupku..bolje ga ne "navikavat" na te kemikalije
Branchi, vjezbe za kukice mi pokazala pedijatrica jos u rodilistu i uzv kukova sa 5 tjedana je bio super pa ne trebamo vise siroko povijanje. A voznja bicikla je dobra za grceve tj. plinove. A svugdje po netu imas i masaze za bebe i vjezbe.
Bumbo0809, mislim da je danas nemoguce ful izbjeci kemikalije, ali mogu se bar smanjiti. Ja je kupam i mazem sa prirodnim Alverde Baby uljem za kupanje i njegu (makar ga jucer nisam vidla u dm-u), a za guzu koristim obicnu zutu mast iz ljekarne.
Nama nisu nista rekli za siroko povijanje hm....vidjet cu za tjedan i pol s pedijatricom sve.....a kad ste krenuli s vjezbama, odmah?
I kad si je krenula mazati s uljem?
Mi smo doma već tri puna dana + pola srijede i lijepo se uhodavamo. Ne kupam ga još ali ga perem tj. brišem vlažnom krpicom (voda i par kapi bademovog ulja). Imamo neki ritam od tri sata spavanja, a nakon toga: promjena pelena, papanje pa opet spavanje. Koristim neke pampersice i u redu su, nisam primjetila da su se lijepile za guzu, niti propuštale. Mali kaka cca 2x dnevno i piški redovito, tj. svaka 3 sata nađem neki poklon u pampersici. Nakon kakanja, peremo guzu i mažem ju Pavlovićevom masti iz ljekarne. Isto je i nakon piškenja. Kako sam vidjela u bolnici da rade sestre tako i sama radim.
On je već tamo bio na tom režimu (promjena pelena, papanje, spavanje), pa sam ja samo nastavila (red rad i disciplina). Što se tiče presvlačenja, jednom dnevno mu obučem čisto sve, ne zato što se uprlja nego su tako radile sestre u bolnici.
U šetnji još nismo bili, niti obavili pravo kupanje, jer pupak još nije otpao.
Nama je pupak otpao prije nekih 2 tjedna al ga jos nisam kupala, budemo uskoro. Jel imate onaj naslon za kadicu, kak je vama proslo prvo kupanje? Mi smo kupili kadicu u ikei al nema naslon i sad ne znam jel bi kupila negdje a ne znam jel ce pasat.
Kak vam se bebaci podrignu, jel ima netko s tim problema? Moj se malac ne podrigne svaki put i onda ga spustim i nakon nekog vremena ga pocne mucit crijeva pa bljucka pa stuca a jucer mi svaki put nakon podoja bljuca :/
Ashley vi imate super ritam :) mi rijetko kad spavamo 3 sata, najcesce sat, sat i pol ili 2....
Kadicu smo dobili od frendice bas s tim umetcima i jako je prakticno isko patronazna kaze da je za kasnije bolja obicna kada. Kupali smo ga u petak prvi put i opet cemo u nedjelju, za pocetak svaka 3 dana, ostalo s vaticama namocenim u vodu i malo bademovog ulja.
Moj jan isto ne podrigne svaki put, ali mi se cini da ga zasad ne muci nista...jucer smo poceli davat one waya lgg kapi, vidjet cemo sta ce napraviti po pitanju grcevA...
Imali smo sad veeeeeliku kakocu u peleni i jos se po meni pokakao jer je tak odletilo i popiskio se prvi put u zrak za vrijeme presvlacenja hehe 💕
Branchi, sa vjezbama ta kukice sam pocela kad je pao pupak, sa cca. 2 tjedna. Sa uljem sam je pocela mazati kad sam primjetila mjestimicno suhiju kozu.
Inace, mi smo se kupali od pocetka, kao i u rodilistu. Imam onu kadicu sa umetkom pa sam pazila da ne namocimo previse gazicu oko pupka, a pupak sam ionako Octeniseptom spricala svaki dan (i mijenjala gazicu) pa sam to radila poslije kupanja.
Da li je koja od vas pročitala ovaj članak i da li možete razlikovati plač svoje bebe?
http://atma.hr/razotkriven-tajni-jezik-novorodencadi-evo-5-najvaznijih-recenica/
Sortiraj odgovore
Najstariji