Kad smo vec kod izbjegavanja, je istina da trebamo izbaciti mlijeko?? I mlijecne proizvode?
Zasad sam primjetila da je dobila strasne grceve od kestena, a od soka od narance osip po licu i vratu. Tako da to izbjegavam.
Ali sve imate pravo. Nema smisla ne jesti svjeze voce i povrce. Uvela sam vec natrag jogurt jer sam skuzila da joj je isto s njim i bez njega. Tako da mogu i voce..
Mislim da se smije i mlijeko i mliječno, ja skoro svaki dan popijem šalicu mlijeka :) Kesten možda malo teže sjeda na želudac pa zato, al najbolje pratit od čeg dobije osip il neku drugu promjenu pa onda izbacit te namirnice..
mame savjetnice pitanje - ima li smisla bebu stavljati na prsa jednom dnevno? Naime mali je na formuli (dugo je priča i tuga od nedojenja pa ne bi o tome) ali između obroka mu dam siku..iz nje doslovno ide par kapi pa ne znam ima li to uopće smisla? Moj ginekolog kaže da je to više maženje i psihički meni i njemu povezivanje ali tih par kapi da nema smisla..
Ja jedem sve mlijecno osim mlijeka i sad bi probala mlijeko da vidim kako ce reagirat! Zanima me nakon koliko oni reagiraju tipa sat dva kad se pojede il pola dana ?!
Kad smo kod reakcije na hranu, koliko dugo treba da se očituje neka reakcija kod bebe na ostalu hranu? Kako ću znati da mu npr. ne odgovara grašak, da li će već pri sljedećem podoju reagirati, ili tek idući dan? Znači kako prepoznati točnu namirnicu koja je pogoršala grčeve, kakva su vam iskustva s tim?
nenana, što se tiče kravljeg mlijeka, u bolnici smo dobili ovaj savjet: " Trebalo bi ga ograničiti ili potpuno izbjegavati, radi hormona, jer zadnje je vrijeme ima znatan postotak djevojčica u dobi od 7-8 godina kojima su počele rasti grudi, dobile menstruaciju i slično. Preporuka struke je ta da ili se pije provjereno mlijeko (što znači, samo i isključivo iz pouzdanog izvora, ukoliko imate nekog poznatog sa sela i sl. ili koristiti kozje i magareće mlijeko).
Nisam pametna što bi rekla na tu temu, vjerujem da bi moglo biti nešto u tome, ali tada bi trebalo i "galofak" piletinu izbaciti sa menia i sve tome slično. U današnje vrijeme može sve biti štetno kao i ništa i nekako ipak više volim razmišljati da je sve to genetike i tolerancije pojedinog organizma na "novu" hranu. Također smatram, kao i u trudnoći, svaka žena neka jede ono što joj odgovara i sa ničim ne treba pretjerivati. Tko ima tu sreću, pa sa sela nabavljati zdravu hranu-super; ali---i za to vjerujem da je dvosjekli mač, jer ako je dijete odhranjeno samo na zdravoj hrani, što će se dogoditi onoga dana, kada prvi puta proba i pojede običnu piletinu, salatu, mlijeko itd. iz dućana!?
Sortiraj odgovore
Najstariji