Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ashley
    10. Siječanj 2016. 22:29

Da ima svakakvih teta u vrtiću , nažalost ima. Ima svakakvih ljudi na ovome svijetu. Žalosno je što je tako, ali se nadam najboljem . ljude ne mogu mijenjati, svijet ne mogu mijenjati....
    Ako ću ga držati podalje od svega u strahu da mu se ne dogodi nešto loše, raditi ću mu medvjeđu uslugu. Svijet je nažalost okrutan . Pružiti ću mu maksimalno koliko mogu ljubavi, znanja, odgoj i pravilan stav, ali ga nažalost neću moći sačuvati od čudovišta jer njih ima i previše. Neću o njima niti razmišljati...

Mislim samo pozetivno.

Nevezano za to, ali dobar primjer. O mom ginekologu su pisali i govorili užasne stvari. Moje je iskustvo čista pozitiva. Toliko mi je pomogao u trudnoći da bi mu digla spomenik da mogu. Baš se trudio da lijepo doguram do kraja  trudnoću. Isto vrijedi i za porod, osoblje u bolnici...prekrasno iskustvo.

Moj će Bono u jaslice kada dođe vrijeme za to. Baka servis nemam, imam tetu čuvalicu koja mi uskače kada trebam. Na žalost ona ne može svaki dan a ni ja ne bi da mi mali krene prekasno u vrtič. 
    Sve je to individualna stvar i najviše ovisi o samom djetetu , ali i mami. Ako mama nije spremna, nije niti beba (to sam negdje načula, pa me nemojte držati za riječ). 
    Ja sam definitivno dummies što se svega toga tiče i bez knjiga bi bila još gluplja. Ok , poslušam savjete tete čuvalice, pedijatrice, nekih mama na forumu. Ustvari poslušam samo onda kada tražim savijet, pa dobijem odgovor. 
    Nametnuto mišljenje ne slušam, ogovaranja ne slušam. Stvaram vlastitu sliku o osobama i događajima iz osobnog iskustva. Rekla-kazala uopće ne doživljavam.

Bono  je sa mjesec dana i prije dizao sam glavicu kada sam ga stavljala na trbuh a i sve ostalo što piše u knjizi da rade bebe u toj dobi. Hebiga, meni je knjiga u redu jer je Bono baby by the book i lako pratim njegov razvoj po mjesecima u knjizi.
    Nisu sve bebe iste i ne razvijaju se isto i oko toga se ne treba zamarati. Treba bebu poticati, ali ne forsirati. Znati kada joj se nešto treba dopustiti, a nešto ne. Treba joj dopustiti samostalni razvoj u granicama normalnog i prihvatljivog ponašanja...
    Ali to je samo moje skromno mišljenje i ne obazirite se puno na njega.

Do jaslica/vrtića ima još dosta vremena i razmišljati danas o tome što i kako će biti za n mjeseci, kako će to doživjeti, kakve će biti tete, ostala djeca...gubljenje vremena. Uživajmo sada, u ovom trenutku

Keep calm and relax

nenana
    10. Siječanj 2016. 23:00

Ashley sve si lijepo napisala  potpisujem..keep calm and relax..

Fluffy2
    10. Siječanj 2016. 23:02

Ashley posudi mi malo svoj mozak da se nakratko odmorim 
    Ja sam tvoja cista suprotnost, u svemu vidim nesto negativno i zamaram se glupostima. Jedini period zivota kad sam bila opustena bila je trudnoca. Ali radim na sebi i bas me malo drmnu tvoji postovi da postanem pozitivnija. Ne mislim na tvoj nacin odgoja niti ista nego na stav. Svaka cast 
    Ja maloga ostavljam samo svojoj mami a i to sam na iglama (jer ne radi nitko to kao ja). Samu sebe opterecujem bezveze. Nisam zaposlena ali se vec bojim odvajanja kad za to dođe vrijeme.
    Dugo godina sam radila s djecom i bila primjer reda rada i discipline, s njima u radu opustena. I sva su djeca ispala super, volim ih kao da su moji,  a sad sa svojim sam toliki panicar da samu sebe zivciram!

Fluffy

kris555
    11. Siječanj 2016. 08:26

Slazem se a Ashley da su tete svakakve ali mislim da je djetetu ipak bolje za razvoj da bude u vrticu nego doma s npr bakom. Ali ok, s god ili god i pol bi ja svog poslala. Kod mene u selu su 2 privatna, cijena 850 kn. Vidjet cemo kak cemo bit s financijama i dal ce u vrtic i ja trazit posao il cu bit s njim do iduce god.. 
    Ja se jedino svojoj mami ne bojim ostavit malog, od svih u nju nekak imam najvise povjerenja :D

Sova5
    11. Siječanj 2016. 08:49

Ja sam za da se nađemo  Ima onaj family friendly kafic u Tkalcicevoj. Savrseno mjesto za nas 
    Ja ne radim, ali planiram početi tražiti posao kad mali napuni 6 mjeseci, pa sam toliko nadobudna i nadam se da cu za pola godine uspjeti naci posao. Ja sam vise za tetu čuvalicu nego jaslice. Samo da ju ne moram platiti vise nego sto cu dobiti placu 

renata6
    11. Siječanj 2016. 09:28

Ashley vrijeme će pokazati svoje ali mislim da se ne trebaš toliko opterećivati knjigama i raditi po njima, beba je ta koja će instinktivno ti pokazati što želi a ne da ti proučavaš knjigu i učiš je tomu, vjerujem da odgajaš dijete a ne robota. Pokušaj i sama koristiti ono što ti je u potpisu a ne da ga namečeš drugima.

Fluffy zvučiš potpuno normalno, nije sve u riječima sve je super, sve je odlično i nigdje nema problema, zvučiš kao osoba koja je tek rodila i nastoji se prilagoditi situaciju u kojoj se nalazi, ni ne trebaš drugačije reagirati jer se još učiš, nisi rođena s time da sve znaš, polako i pozitivno, beba ide laganim ritmom i to treba slijediti, i da s vlastitim je puno teže nego s drugom djecom.

Kriss i ja se slažem da treba ići u vrtić, samo sve u svoje vrijeme!

Fluffy2
    11. Siječanj 2016. 09:55

Renata hvala 

Prespavali smo cijelu noc!!! Sinoc od 21 do 7 pa onda do 9. Juhuuu 

Fluffy

Ashley
    11. Siječanj 2016. 12:00

nenana , hvala
    Fluffy2, draga, ma sve je to normalno. Teško je biti opušten i smiren. Potpuno te razumijem, ti barem imaš mamu kome bi ostavila malog, ja nažalost nisam te sreće. Bilo mi je užasno prvi puta ostaviti Bona teti čuvalici i vjerojatno će mi biti užasno kada krene u vrtić, ali pokušati ću mu tada kao što sam i sada reći da je to u redu i normalno i tako se ponašati.
    kriss5, sve će doći na svoje i stvari će se sve posložiti kako je najbolje za taj trenutak. 

A ti, Renata, lijepo ću te zamoliti, gle, fino i kulturno, ako ja pričam o špadama onda shvati da sam pričala o špadama i ne spominji kupe, jer kupa tu uopće i nema ili pročitaj ponovno i tri-četiri puta moj/moje postove, ili se suzdrži pisanja komentara ovakvih kao gore .Ustvari takav komentar se odnosi na tebe samu, a ne na mene.(kužiš, ribica )

Vjerujem i znam da si puno pomogla nekim ženicama ovdje i svaka ti čast na tome, ali meni osobno niti jedan kvalitetan post nisi napisala. O.K.?! I nema veze, nisi zato ništa niti manja, niti veća!
    Koliko vidim nas dvije smo jednostavo drugačije, što je ok i prihvatljivo. Ja sam tebe prihvatila i ne smetaju me tvoji postovi, štoviše, niti ih ne doživljavam, osim ako me baš ne prozoveš imenom, pa me kultura i odgoj navode da ti odgovorim. Inače te ignoriram  , što je ok i potpuno prihvatljivo. I tebe potičem da učiniš isto 

Mogla bih još svašta napisati, ali znaš što?! Nema potrebe, zar ne? Razumijemo se, jer ja sada idem nahraniti svoga klinca (u podne mu je hranjenje pa ćemo đirić u šoping).
     Nemam si ja taj luksuz pa pola svoga dana provesti na forumu i skakati od podforuma do podforuma i dijeliti ljudima i nametati svoj
    "Keep calm and relax"
    Imam i pametnijeg posla u životu....a ti Renata - ?!
    -sa svojih 2492 poruka u manje od dvije godine!!! 
    Auuuu, super se baviš svojom djecom i super je što si toliko požrtvovna te na forumu.  Bravo Ti! 

renata6
    11. Siječanj 2016. 12:18

Ashley nemam potrebu se raspravljati se s tobom a kamoli s nekim tko mi se odnosi s ribica

Moje poruke ovdje su moj ponos ili moj problem koji se tebe ne tiče stoga mi se ne moraš obraćati kao što se ja neću niti tebi, moje vrijeme ovdje kao i vrijeme koje ja provodim sa svojim bližnjima niti u koju ruku ne želi dijeti s osobom tvojeg razmišljanja i  tako da je stvar riješena.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.