Nas prijateljica menga podsjetila 😟 izgleda da je test lagao 😤 ali dobro tješim se sto već imam jednog anđela pa mi nije toliko zao. Plavojka ako hoćeš ja ti mogu svekrvu pitati za vrtić. Ako ti paše krajiska ili neka druga mama kojoj pase taj vrtić. Pa ako će biti šanse ona ga bude ugurala malo. 😆 ja svog ne mislim davati u vrtić do 3 godine. A i rad mislim da će u privatni tu u dedicima.
Sova super ti je san 😀 morat cemo to ostvariti 😊
Ian, znas ono da se sve desava s razlogom i kad treba....bude vas ubrzo sigurno razveselila jos jedna bebica 💕
Cure jedna od vas je pisala da je koristila nešto kada je bila prehlađena a da ide uz dojenje , šta to? Mene noćas uhvatilo :(
Da Oliva ni moj nema mirisa, bolilo me kao da cu dobit mengu i od tada taj iscjedak...
Moja djevojka evo jos spava... zaspala sinoc oko ponoci, budila se oko 1 za jelo, pa u 6 i 9 i evo jos pava.
Sova, sta bi to bilo da se sve nađemo sa bebacima 😅
Ian, ko zna...mozda to nije menga, svakakvih slucajeva ima, na kraju eto bebuške, ponovi ti test kad prestanes krvarit
Ian koliko ja znam ne moze biti lažno pozitivan test. Samo lažno negativan. Provjeri ti to jos
Jutro
Dakle, ja sanjala da smo se sve našle na kavi s bebačima koji su vec bili pravi mali trkačiSuper je mjesto gdje smo se našle, neka stara oronula kuca! Ashley, tvoj Bono je bio najveći od svih
i imao je porculanski ten. Čvarak, tvoja curka je trčala okolo u crvenom odjecicu a od Sanjarice je pila mlijeko na bočicu
Ostali klinci su se igrali svi na hrpi i bili su super dobri. Bio je bas fora san
Ali ta kuca… Hahahaha
hehe, zanimljiv san. Teško da će Bono biti najveći (osim po imenu Bono Maks ), a porculanski ten-već su nam u par navrata ljudi rekli: ajme kako lijepa curica (jučer i svećenik koji je došao blagosloviti stan). hahaha
Hej mamice…danas sam malo zabrinuta. Vec dva jutra za redom pronalazim suhu pelenu, znaci nakon cijele noći bez mijenjanja. Danas preko dana ista stvar, suha potpuno, a razmak cca 4 h između presvlacenja (spavala je). Posteno je razmaknula obroke, zadnja dva dana jede svako 2 h, cak i svako 3 h. Kakica joj je jucer bila zuta sa zelenim grudicama i iz to jos joj je fontanela blago udubljena. Nakon cestih podoja, naglo je prestala sisat tako cesto, mozda je do toga?!
U svakom slučaju da sam na tvojem mjestu i da se Bonu tako nešto dogodi, sigurno bih, za svaki slučaj otišla do pedijatra (ili na hitnu, ako je neradni dan). Kažem, ne želim te zabrinjavati ili opterećivati, vjerojatno je ništa, ali mi ovdje nismo pedijatrice, nego mamice koje dijele neka iskustva (bilo vlastita ili pročitana, pa si na taj način pomažemo).
Ako joj je fontanela opet normalna, onda je vjerojatno bila jako dehidrirala prošlih dana, pa zato nije niti piškila, rekla si i da manje jede, tj. veći razmak, pa ti je to to. A danas je pelena bila mokra, pa je vjerojatno sve u redu, ali ja bih ipak nazvala pedijatra.
Kosa mi ne ispada (još uvijek pijem pregnital i ne mislim prestati još neko vrijeme), barem do proljeća kada bude puno više sunca i dobre, zdrave hrane.
Mengu sam imala već dva puta, s tim da je zadnja bila toliko obilna da sam trošila paket uložaka dnevno (prošli tjedan). Strašno. Sljedeći ću tjedan kod Gina, pa vidjeti u čemu je problem.
Ima u Zg jaslice/vrtić kojemu je početna cijena oko 750(uz subvenciju) i tamo ću dati Bona, ako nas ne prime dogodine u gradski. Bebe tamo uče baby sign i slično. Sviđa mi se tako nešto, ali je na Kvatriću, pa mi nije baš blizu. Žao mi je što ne primaju dječicu od 6 mjeseci (ja sam bila u jaslicama od svojih 6 mjeseci), smatram da je to dobro za ranu socijalizaciju i da se lakše prevali ona regresija sna, jer je beba još dosta malena i samim time nije niti svjesna toliko toga odvajanja. (vjerovale ili ne, ja se sjećam svojih jaslica gdje sam išla, nekoliko scena i inetrijera. Kaže mi frend, koji je dao sada sina sa 3 godine da je ustvari bolje da djeca krenu kasnije, tako kaže i njegova sveki koja je pedijatrica i da djeci nije potrebna socijalizacija u ranoj jasličkoj dobi. E sada, definitivno nisam stručnjak, ali vidim po Bonu da bi se on družio sa bebama da ima priliku
A najnovija novost: Bono je smanjio sa 6 hranjenja na 5 i sada već nekoliko dana smo na rasporedu:
0.00, 08.00, 12.00, 16.00, 20.00. Naravno zvala sam i pedijatricu prošli utorak od straha da nije bolestan (iako je normalno piškio, kakio, spavao, smijao se, igrao se, nije imao temperaturu-imam dva digitalna toplomjera-jedan na dodir, drugi laser i jedan na živu i svi su pokazivali temp. 36.8.
Za sve vas koje ste na bočici, ako vam se dogodi da beba počne lagano gurati dudu jezikom van, neće jesti i hranjenje traje preko 45 minuta, onda ste došle do produženja razmaka.
Prvi će dan jesti nešto slabije nego inače, a onda će sljedeći već povečavati mililitražu (to sve naravno pod uvijetom da je beba zdrava i da su svi gore navedeni simptomi uredni).
Sada ga idem nahraniti, pa u Ikeu (došla klokanica), dva dana sam ga navikavala po stanu, a sada idemo i mi u djir.
E drage moje, i ja se vracam na posao nakon 6 mjeseci i vec mi muka kad se sjetim da ju moram ostavljat. Cuvat ce ju muz ili moja mama, ali opet. Buduci da smo iskljucivo dojeni, vec sam ju par puta pokusavala nauciti na bocicu ali bezuspjesno, tek prosli tjedan uspjelo moje izdojeno mlijeko, i jutros popala 100ml na bocicu i jos iz cike. S 4.5-5 mjeseci prelazimo na kasice da uspije jedan dva obroka bez mene prezivjeti. Pocinjem s povrcem pa vocem. Prvo mrkvice,krumpirice, tikvice i slicno pa na jabuke, kruske... Svaku namirnicu samostalno 3 dana zbog pracenja mogucih alergijskih reakcija, pa onda miksanje. To mi je plan, a sad kako ce ispasti na kraju, vidjet cemo.
Ashley, uzivaj u djiru, javim ti se za ove jaslice, meni pase ta lokacija...
Lidija, mogu si mislit kak ti je tesko sto rano ides raditi 😓
Super da je prihvatila bocicu polako.
Mi smo na cici i preko dana sad jedemo svaka 2-2.5 sata sto je super, izmedju kratko odrijema ili se vecinom igra ili nas promatra iz lezaljkice, a po noci vec znate hehe, od 1 do 3 sata razmaka...
Danas opet idemo u setnjicu, na rucak...zao mi je da je juzina pa se topi snijeg 😑
Cure, mogle bi tamo na proljece i ostvariti ovaj Sovin san, i naci se negdje na kavici u suncu, je da malci jos nece trcati uokolo ;)
Ian, hvala za ponudu za vrtic, moglo bi nam i zatrebati, javit cu se! Mi smo mislili predati u gjure dezelica, ali nije ni ovo daleko!
Ashley, kako se zove taj na Kvatricu? I btw, Bono je stvarno super decko, vidis kak si on lijepo sve organizira, mis mali!
Sad ste me malo zabrinuli s tim suhim pelenam, mi ju imali dca puta, poslje sve normalno.. Idemo u srijedu kod pedice, pa cu je svakako pitati za svaki slucaj
Sortiraj odgovore
Najstariji