Moja nosi 68 već koja 2 tjedna..62 samo ako je kroj baaaš velik..
Eto ga bumbo uspjela si ☺
Mi smo 62/68, neki dan sam mjerila pa ima skoro 62cm hehe. Kolko su vase bebule??
Sad nemamo kontrolu sa 3mj, tek sa 4 pa ne znam kolko kila, ali mislim da smo na oko 6.5...
Danas smo setali po snijegu, ubundala sam ga i pokrila i dekom, corio je cijelo vrijeme, valjda mu pase drndanje 😀
bebe se ne smiju stavljati sjediti prije nego to same naprave ;) iz položaja četveronoznog puzanja hop u sjedeci
url=https://lilypie.com]
Evo i moj se ima par dana poceo dizat u sjedeci. Legnem ga na gym i dize se sam od poda. Neko je spominjao da nebi smio to radit. Al veceras sam umrla od . Drzim ga na sebi i on se tako dize na trbusne i ja govorim ne to radit a on se podigao skroz i podrignuo hahah. Bit ce na mamu sportas
P.s. njemu je 68 malo vec.
Fluffy
Fluffy, i moj se poceo dizat ima neko vrijeme. Mamma, sto da radim kad to radi?
Moj mis to vec dosta dugo radi :/
I dok na ledjima sam il na babygym-u il u kreveticu il na krevetu..i dok ga drzimo okrenutim ledjima do nas (bez obzira sjedili mi ili stajali)
Podize nogice do 90° i istovremenu glavicu prema nogama..
Ja mu stalno govorim: ne to radit, ti si mala beba, legi itd..ali bezuspjesno mi je :S
Ne znam ko je spominjao da je imao problema s hipertonusom.. Kako to prepoznati?? Bas me strah da nije to kad se tako pretjerano sam "dize". 😕
Ja ne mogu svoju nikako izmjerit.. ☺sljedeća kontrola je krajem 1. mjeseca..ali prije nešto više od mjesec dana je imala 60,5 cm i 6 kila..sad je vjerojatno barem 3,4 cm narasla
I ona se stalno diže kad je na meni okrenuta leđima ili kad je u viperu..diže glavu, gornji dio leđa i nogice..vježba trbušnjake 😄kad leži baš na ravnom onda ne može glavu..
Pa čini mi se da svima tako bebice..ne mislim onda da je to nešto što u ovom stupnju razvoja ne bi smjele raditi..
Jutro drage moje, da se osvrnem na prosle teme i dam svoj doprinos. Prvo, sto se tice pelena, dosad sam jedino bila zadovoljna s Pampers Premium Care (bijelo zlatno pakiranje). Koristila sam Pampers ono zeleno pakiranje i nisam bas zadovoljna, znaju propustit preko noci. S tim da mi se dogodila s malom epizoda od tri dana nekakanja sto je za nju bilo cudno jer kaka i do 6-7 puta dnevno; i onda kad se cetvrti dan pokakala, uneredila se do pola ledja
nisu mi bas neke ni bebe pelene, ni babylove, a koristila sam jos jedne ali ne sjecam se naziva. Uglavnom,Premium Care jedino pasu mom djetetu i dobro upiju a da kakica ne izgleda cudno. Vlazne maramice koristila sam babylove, violeta, pampers, clever itd. Sve su ok, iako pampers najljepse mirisu i odgovaraju vlaznosti ali sve mogu posluziti svrsi tako da gledam uvijek najjeftinije.
Druga stvar, visina i tezina. Moja je rodena s 2970g i 50cm (40.tt 3/7). Nikako mi nije bilo jasno kako tako mala kilazom a presla termin ali ajd, sada nadoknaduje hehe mi smo iskljucivo dojeni, bez vode bez caja bez icega osim majcinog mlijeka i dobivamo oko 750 grama mjesecno. Nasa pedijatrica je prezadovoljna, kaze da je sve od 450g-1000g normalno i pozeljno. Brine me sto je prvi mjesec jako puno spavala, pa sam ju morala buditi svaka 3-4sata i drugi mjesec se budila normalno i sad na treci mjesec pocela mi spavat 6-11 sati preko noci bez hrane i ne budi se ili ako se i probudi ne place pa ju ne uspijem nahranit. Strah me da ne izgubi puno na kilazi, a i meni se cini da imam manje mlijeka, no necu uvodit ad dok ne kaze pedijatrica. Sad smo s 2 mjeseca imali 4,5kg i 55,5cm. Mi smo odmah presli s drugim mjesecom na velicinu 62 jer je 56 bilo naknap a nisam htjela navlacit joj bodi kojem ovratnik dode ispod sisa, zelim da su joj pluca pokrivena, bolje malo vece pa podvinut rukave, moje misljenje.
Treca stvar, cestitke Ian na trudnoci. Mislim da ce moje malo pricekat. Nemamo ni muz ni ja stalan posao, kad bar jedno bude radilo, mislim raditi na drugom. Za ovo nam je trebalo 6-7mj, ko zna za drugo ocemo uopce moci ali opet, polako. Mi smo onak malo stariji, 28 i 35 godina, tak da ne mislimo dugo cekati ali najvjerojatnije jos nekih godinu dana mir.
Cetvrta stvar, hroptanje. Mislim mi smo imali infekciju i oka i nosa i sve zbog tog nekog stafilokoka i sepsu dobili i svasta nesta, dosta toga je iza nas ali jos imamo svakojake zvukove u nosu. Nama su rekli da jednim dijelom to od te neke nosne pregrade a ovo ostalo izvlacimo aspiratorom i fizioloskom. Prije smo koristili caj sljezovog korijena ali odustali od toga, puno petljancije a ne puno koristi.
Peta stvar, izlazak zimi. Buduci da smo malo bolezljivi od rodilista, jako smo oprezni iako bi ju voljela izvoditi van, jako me strah, opet, ne moze mi spavat zimski san.. nisam na cisto sto da radim. Da je lijepo vrijeme stalno bi ju izvodila, ne bi ni bili u kuci, ovako zeznuto. Stalno dajemo ove D3 kapi, 1x dnevno, iako znamo nekad i preskociti nenamjerno.
Mi sad ovaj mjesec imamo ultrazvuk kukova, nisu nam se do kraja razvili na zadnjem pregledu, nadam se da cemo to sad rijesiti jer vec sam luda od svih briga, pa bar jedna da bude manje. Inace, kako ste vi s krstenjem? Sramota me reci, ja jos nisam to odradila. Stalno nesto cekam, bolje vrijeme, manje briga, vamo tamo, al morat cu to uskoro. Sad proucavam na netu stranice s krsnim kosuljicama i svijecama. Morat cemo to srediti prije mog povratka na posao.
Sortiraj odgovore
Najstariji