Heh lidija, drzim fige da sve bude ok sa kukicima. Mozda da za izlazak pricekate da bar ne bude minus, jer sad je bas ledeno.
Mi setamo i sad (jucer i prekjucer), stavim i debelu deku na dno kosare da bude svuda toplo i pokrijem ga isto, a na kolica stavimo onu navlaku da mu snijeg ne pada unutra, malo odskrinem onaj otvor da mu ide vise zraka. Pase mu setnja, onda najbolje spava preko dana.
Ali danas necemo van, bas je ledeno i opet mecava ❄️
Sinoc smo lose spavali, cicanje i nunanje po sat vremena, pa spavanje sat ili sat i pol...bas sam strgana. Kak ste vi mamice?
Lidija, vi ste imali dijagnozu kukica IIb?
A krstenje nismo ni mi obavili. Rekli smo da cemo nakon Uskrsa. A imamo zelju kako bismo to napravili pa moram vec sad u zupni ured da vidimo jel moguce. Ako ne onda u potragu okolnih mjesta gdje mozemo napraviti krstenje po nasoj zelji.
Branchi, pa da, i ja mislim da cu jos malo pricekat, kupit cu i ja tu navlaku za kolica, vidjela sam u dm. Sad bas citam clanke kako bebe crpe D vitamin i za zimskog vremena i da bolje spavaju i mnoge blagodati voznje kolicima zimi.
Naanaa2, ne, nismo imali IIb, nego Ib. Kao, kukici su ok, ali se nisu do kraja razvili pa da dodemo za 4 tjedna a to uskoro istice. Nisam bas siroko povijala jer beba bila u bolnici i nisam radila vjezbe za to vrijeme jer bila na aparatima i svakako, ali mnogi ne rade nista a produ kukove. Kazu da je ovo nase prijelazni oblik i da ga bebe znaju imat do 3.mj i onda se razvije sve do kraja bez problema, sad cemo vidjet kako je kod moje. Vjezbamo ujutro kod prematanja i stavljamo svedsku pelenu.
Krstenje sam htjela van mise obaviti, zima je, jos je pod grcevima, slabijeg imuniteta itd rekao je svecenik da mu samo javimo dan i sat da nema problema, tako ce i biti, mislila sam prije korizme.
Mi smo dobili navlaku sa kolicima ali da, ima u dm-u i dobro dodje i ako vas ulovi kisa recimo.
Kak to ide sa krstenjem, moze prije i poslje korizme jel?
A moze u bilo kojoj zupi ili? Jer mi nismo recimo vjencani i dragi nema sakramente pa znam da neke crkve to ne dopustaju, a nekima je bitna beba, a ne ove ostale stvari....
ono kaj bebe rade same treba ih puštat ali ne poticati, znači davati im ruke da se dignu i sl, možete ih stavljati na trbuh čim više i poticati na okretanje da im prebacite jednu nogu preko druge pa se oni okrenu do kraja i sl vježbe sa babyhendlinga .. kaj se tiče pelena mi smo u platnenima ako koga zanima neka mi pošalje pp, peremo se pod vodom makar je 18 mjeseci mali.. kaj se tiče snjega totalno mu je koma i bili smo vani ravno 5 minuta hahahah, živjele nosiljke i MT da bar sa velikim mogu van dok se mrvek grije na meni
url=https://lilypie.com]
Lidija, oprosti, i mislila sam na Ib, aa napisala II. Mi smo imali dijagnozu Ib, siroko i vjezbe jos 6 tjedana. Iskreno, nisam ga bas siroko povijala zato jer su mu grcici bili jaci u njemu, nije mogao podizati nogice prema trbuhu. 10 dana prije uzv sam ga povijala dan i noc u siroki. I na kontroli je bilo sve ok, ne treba vise siroki. Vjerujem da ce i vama sve biti ok.
I mi bi krstenje van mise, al svi nam kazu da u nasoj zupi to nije moguce. Otici cu pitat, ako ne daju idemo po okolnim selima da li ce biti moguce.
Branchi, to ti je najbolje otici pitati jer svaka zupa i svaki svecenik ima svoja pravila.
E Branchi, nisam ti ja bas u toku sa time svime. Naime mislim da se vjencanja ne mogu obavljat za vrijeme korizme, a sad za krstenja ne znam. Al htjeli smo prije nego se ja vratim na posao, vidjet cemo jos. Nama je svecenik dosta fleksibilan oko svega i kod njega nije potrebno da bude recimo samo nedjeljom krstenje i slicno, nego sve kako se dogovorimo.
Mmama, ja svog ni ne poticem na dizanje. On to sam. Sad je poceo dizati glavu i na ravnom, dok se presvlaci.
Ian čestitam na bebici, bit će veselo, jedan prohodava drugi u ajmprdleku :D ali vjerujem da će ti biti lakše nego meni di je razlika 2,4 god kada veći sve kužio i ispitivao ja sam se osjećala apsolutno katastrofalno da kako sam mogla to mu napravit da više nije moj jedini i sl gluposti.. vi ćete se ušuškati svi skupa u krevetac i maziti jao prekrasno
url=https://lilypie.com]
Mi smo isto htjeli krstenje vam mise i iako je u muzevoj zupi svecenik malo cudan, za razliku od mog svecenika, odobrio nam je.. Krstenje je bilo 21.12.ponedjeljak i bas nam je bilo lijepo
Nama je pedica rekla kad smo bili s 2 mj na uzv kukova da su dobri Ia nalaz,ali i da dalje nosimo siroko povijanje jos 2mj onda slje mj samo nocu pa znaci s 5 mj da dodjemo opet na uzv.. A iskreno, meni ga je i zgodnije drzat kad je u povijanju :) i mislim da cu i od 8.1.do 8.2.nosit i dan i noc, iako je rekla da nosimo tad kao po noci da nema potrebe preko dana...
Sortiraj odgovore
Najstariji