Oliva mjerila si joj u guzi? Meni sestra kod ped rekla da mjerimo ispod ruke, ne znam kako bi to uopce izvela... tako da sam mjerila 2 puts u guzi i bila je ok.
I jel treba 48 sati obloge stavljati? Stavljala sam preko dana i jos cu do spavanja al ne bi je htjela po noci razbuditi sa oblozima.
Nenana, jel to Lovro poceo sam traziti na svaka 4 sata? I koliko obroka ima dnevno? Moj Niko jede 165 ml (150 ml) na svaka 3 sata trazi, s tim da mu je zadnja boca u 23 h. Pa brinem da mu je to malo kroz dan.
Ian, nekad ostavi 20-30 ml, ali rijetko. Osim u 23 h, tada zna ostaviti i po 50-60 ml, zato jer jede u snu. Zaspe oko 21 h, pa mu tu u 23 dajem dok spava. Ali isto rijetko ostavi.
Naanaa2 & Ian moj malac je jeo 120ml (vode, 4 mjerice) svaki obrok i to svaka 3 sata, osim po noći kada spava od 21 do 2 ili 3 ujutro..a nakon toga je jeo opet svaka 3 sata...a onda je samo jedan dan popio cielu bocu na iskap i bio ljut što više nema..i kroz dva dana svaki je obrok bio 150ml vode i 5 mjerica..čak je jedan dan slistio i 180ml ali to je bilo samo jednom...kad je prešao na 150ml još sam par puta radila razmak 3 sata i vidjela ili ne traži ili da ostavlja pa sam ga pokušala zabaviti ili uspavati i sad je produžio na klopanje svaka 4 sata s time da zadrijema na 15-30min dva puta između hranjenja..Znači budan izdrži sat i pol do dva..Evo današnji ritam je na primjer bio sljedeći..dan prije zaspao u 21h, buđenje i klopa u 2, pa onda u 6, pa je spavao još do negdje 9 i jeo u 10h..poslije toga u 14h, 18h, 21h..ovo zadnje je na 3 sata jer ne može ostat budan..i sad očekujem opet buđenje oko2 ili 3..
Ian prije nego je počeo jesti 120 svaki obrok je isto bilo čestih ostavljanja..nekad je znao popiti 90ml, nekad 100ml, a nekad 120ml..mislim da nema razloga za brigu kada ostavi ako lijepo napreduje..jer mame koje doje nemaju pojma koliko je beba popapala niti se time opterečuju ako beba dobro napreduje..on će si uzeti koliko mu treba, po meni ih ne treba siliti, da je gladan sigurno bi popio
Uostalom i sad zna ostaviti 10-30ml kako kad (po noći najčešće)..ali uglavnom sve požnjopa
ps. kažu da je otprilike 120ml-150ml na 1kg..znači ako beba ima 6kg dnevni unos bi trebao biti između 720ml i 900ml, ali svaka je beba individualac i mislim da se ne treba opterečivati s time koliko pojede sve dok dobro napreduje!
Nenana, mene to malo brine jer vaganje kod pedijatrice mi nije nesto pouzdano. Prvo vaganje sa mjesec dana- vagali su ga samo u peleni i odbili mu 200 g, kazu dobio 850. Drugo vaganje, skroz gol, kazu dobio 1100 g. Sad zadnje vaganje u peleni i bodyu, odbili mu 200 g, kazu dobio 750. Nis mi nije jasno. Pedijatrica kaze sve je u redu, uredno dobiva na kilazi, narastao 12 cm od rodjenja. Ali me zbunjuje to njihovo odbijanje na robici i svaki put drugacije vaganje, pa jos ti grami, stalno me brine dobiva li dovoljno i dobro. I stalno mi je u glavi kako je onda u mjesec dana dobio 1100 g, a sad samo 850. A nemam ga gdje drugdje izvagat.
Onda je poceo zadnja dva tjedna dosta bljuckat. Mama i svekrva mi kazu to je normalno, on je dosta ziv, nema mira. Prije je samo lezao i mirovao pa je bilo puno manje bljuckanja. Pitala sam pedijatricu, ona kaze sve je u redu dok dobiva na tezini i dok se normalno ponasa i jede. A jede normalno, smije se, guguce, stolica uredna, pelene popiskene. I kad bljucne ne vidimo da mu nesto smeta. Pa sad ni sama ne znam sto da mislim i radim. Da li da ga vodimo na pretrage, a zao mi ga mrcvariti ako je sve u redu. I opet mi je u glavi kako je onda dobio preko kg, a sad samo 850 g, da li je to do bljuckanja. Luda sam vec od svega sto mi se mota po glavi.
hello mamice
evo da se i mi javimo, nadam se da ste se lijepo provele s bebacima i obitelji za Božić. Mene je ukocilo rame od dojenja i cijeli dan trpim bolove, izdojim se i za nocno buđenje muž da bocicu Dinu jer popijem brufen jer jednostavno ne mogu izdržati i mislim da ne bi mogla spavati, i doktorica rekla da je to ok, mada nisam fan tableta ali sto cu I tako me mene moj malac ful iznenadio nekidan - odspavao od 9 ipo navecer do 9 ujutro, kad je poceo plakati od gladi ja sam se tako skocila iz kreveta, mislila sam da me tableta toliko nadrogirala da nisam cula nocno buđenje, a muž se javlja iz kreveta - pa nije se ni budio nego tek sada, miš moj mali
popio 180 ml i spavao ko top! ali nije to ponovio kasnije, uglavnom - je li previse da beba koja je danas napunila 2 mj toliko pojede? inace mi je na cici pa ne znam koliko papa, znala sam se i prije izdajati pa bi pojeo max 150. u prvih mj dana je dobio 1 kg i 10 grama tocno i narastao 6 cm, sljedece vaganje nam je tek za 15 dana, nemam ga gdje izvagati - kaže muž da ocemo ga na kuhinjsku vagu staviti hehehe!
bumbo nadam se da je bebac sadd ok, moj je sa 26 dana dobio temperaturu - rektalno 38,7 i ja sam ko manijak odletjela s njim kod pedice i onda u bonicu na vađenje krvi i davanje urina - sve je bilo ok, kaže pedica da je najvjerojatnije od kontakta s ljudima- nakon toga sam apsolutno svima zabranila ljubljenje u rukice i lijepo sad svi paze na sve. Koristili smo lupocet cepice i davali smo 1/3 i pomoglo je - kroz jedan dan se sve riješilo tako da samo hrabro.
koristi li jos koja od vas jastuk za bocno spavanje u kreveticu? Dino se najbolje uspavljuje sa dudom na boku, a kad je nervozan onda se okrece s boka na leđa i duda pada nas sve strane - a ne znam ni sama kako ce se uspavljivati s njom kad se pocne stalno po kreveticu vrtiti na sve strane, ocito cu ja morati biti kraj njega dok god duboko ne utone u san, a to zna itekako potrajati.
Sortiraj odgovore
Najstariji