Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cvarak
    28. Prosinac 2015. 14:25

Bumbo nije pa zovi pedijatra pa pitaj!! ://

Cvarak
    28. Prosinac 2015. 14:26

A kak je ispupcana jako ko kuhlica ili jojjj.....

Fluffy2
    28. Prosinac 2015. 14:36

Svima sa zakasnjenjem zelim sve najbolje! 
    Joj bumbo bas mi je zao, nemoj se nervirat prije pregleda pedijatra, sigurno nije nista strasno!

Nama isto noc bez veze, mucio ga dosta stomacic, skinula sam pelenu i masirala ga baby uljem pa se smirio malo.
    Inace bili smo na misi za Bozic i bio je budan cijelo vrijeme, nije zucnio, svi su mu se divili. I takav je bio cijeli dan u gostima.

Ja isto ne prokuhavam izdajalicu nakon svakog koristenja.
    Jesu van bebe produzile razmake između papanja? Moj uopce ne trazi jest svaka 3 sata nego mu ja sama dam svaka 3.5 sata. Bude na sisi neko vrijeme a onda mu dam bocicu. Nekad pojede 90 a nekad 120 ml.
    Prvo spavanje navecer traje 6 sati u komadu a onda buđenje svaka 3 sata, ali ne place. Meskolji se po pola sata a onda mu dam jest i sve pojede!

Sto se tice baby gyma nije mu nesto zanimljiv, uglavnom lezi na tvrdoj podlozi i igra se s nasim licima, dira nas i mlati. Pokusava hvatat ali mu ne ide bas jos. I poceo se smijati naglas. Nesto najljepse sto postoji 

Nadam se da ce bebice brzo ozdravit, i mome je zacepljen nosic. 

Ne mogu da se ne osvrnem na ove komentare sa strane.. Moj je u setnji od 15-og dana rođenja svaki dan a nekad i po nekoliko sati u komadu i mislim da je to zdravije nego da stoji doma! Ide svugdje sa mnon i to je najprirodnije sto moze bit. A ovo da su gladni..ajme meni i ja to slusam cesto a jos sam vise dok je samo na sisi bio. Uzas jedan! Ne obazirite se i pokazite zube. Ako vec ljudi nemaju kulture zasto bi mi imale.. ufffff

Fluffy

Bumbo0809
    28. Prosinac 2015. 15:18

bas je malo zaspao ifontalena mu je sad normalnog izgleda i mjerila sam mu temperaturu sad ima 36,8..HVALA BOGU!
    a kako smo u BiH kod muževih pa nam pedijatrica nije tu, jučer sam ga odvela tu u bolnicu-samo je hitna radila pa su nas poslali pedijatrici na odjel..i

ima temp 38,7. ne curi mu nosić, ne kašlje. zdrijelo mirno. auskul nalaz na plućima uredan. uši uredne. trbuh mekan bezbolan na palpaciju. genitalije m.tipa, spolja nalaz uredan. terapija-antipiretik. 

tako da ne znam od čega ima temperaturu i jučer i danas (ali eto i jučer tokom dana je nije imao-spala je sama od sebe dok smo do hitne došli. sinoc u toku noci je imao 37,5.  jutros 38,9 pa sam mu dala  u 9h 2,5ml panadola i očito mu je pomoglo jer sad ima 36,8)
    jedino sto mislim da mogu biti zubići..ali ne vidim da izlaze ni na dodir ne osjetim., ali njemu su stalnooo rukice u ustima i dosta pljuvačku izbacuje,

što vi mislite da bi mogao biti uzrok?

renata6
    28. Prosinac 2015. 15:36

Bumbo, nemoj se toliko brinuti, smiri se, inače ćeš prošvikaviti i na bebi ćeš vidjeti kojekakve simptome bolesti koje uopće nisu. Fontanela ti može malo divljati zbog temperature, kao i pulsirati, to ti je sve normalno jer te kosti nisu još srasle i može se vidjeti kojekakvih reakcija ali to ne znači da je negativno, no mi kao mame sve vidimo i sve nas brine što je čisto normalno. najvjerojatnije ti je pokupio neku virozicu, najčešće ti je to s ovako temperaturom tri dana i onda sve ok, e sad u kojem dijelu su virusi tko će ga znati kad nema vidljivih simptoma, skidaj tako temp. kad poraste i biti će to ok.

Bumbo0809
    28. Prosinac 2015. 15:42

Renata  što bi mi svi bez tebe?! uvijek si tu da nas smiriš! ja se nadam da ce sve biti okej, jer zaistaaa ludim sama sa sobom..i muž mi govori da se smirim jer samo na njega utječem s tom nervozom. najbitnije mi je da se on otkad je temp spala smješka i izgleda puno zadovoljnije od jutros kad je bez prestanka dobra 4 sata plakao (ali baš specifičnim plačem :(((  srce mi se lomilo od tuge!)
    evo i sad još pajki... malo je otvorio okice, ali ja sam ga 2-3x provozala u kolicima preko tapeta da ga više treska jer ga to uvijek uspavljuje... bas sam ga po podbratku mazila, a on mi se smješka u snu 

renata6
    28. Prosinac 2015. 15:53

Naravno da je najteže na samom početku  i kad je prvi put, no temperatura je samo reakcija, na nešto s čime se organizam bori tako da samo polako, dobro kaže muž jer ako si ti nervozna i beba će to osjetiti. Joj koliko će još samo puta imati temperaturu, povraćati, pasti da će ga cijeli kvart čuti od vike, koliko puta će imati proljev, pa kozice, ma jojjjjj samo laganini, naravno treba biti oprezan i to stoji ali to je se u stažu majčinstva tako da biti će to ok, za par dana ste ko novi čim se krenuo smješkati.

Branchi
    28. Prosinac 2015. 17:30

Bumbo mozda su stvarno zubici?? Moj isto slini i gura sake, sad i igracke, a kad mu idem po licu s rukom, uzme mi je i strpa u usta 😂
    Super da je bolje i da ste odradili prvu temp...ja sam panicarila kad se jan prehladio, ne zelim znat kak cu reagirat na temp 😑

Jan max izdrzi bec cice 3 sata, preko dana vecinom 2 sata, a kasnije popodne mu se ne igra i papao bi svakih sat vremena hehe...ali danas je fino spavao par puta po danu i igrao se sat vremena u vrticu uz minimalno moje asistencije, to mu je rekord.

U lezaljci smo max pol sata jer mu duze od toga bude dosadno 😀

Naanaa2
    28. Prosinac 2015. 18:19

Bumbo, ja bi ti preporucila da kada se vratite kuci, odes do pedijatrice po uputnicu za izvaditi malenome krv i urin. I malo mi je cudno da mu nisu izvadili krv kada ste bili na hitnoj. Al to vjerojatno zato jer ne spadate pod njihovo zdravstvo. Al ipak je mala beba u pitanju pa su mogli i zazmiriti. Jer kad smo mi maloga vodili na hitnu zbog alergijske reakcije, sve u redu, pluca i grlo cisto isli su vaditi krv da vide hoce li sto pokazati. 

Cure, jeste li razmisljale o dohrani? Kada cete je pocet uvoditi? Hocete cekati 6 mj ili ranije poceti?

kris555
    28. Prosinac 2015. 18:41

Mi smo malo pretjerali s usisavanjem nosica pa je bila krvava smrkljica :S sutra cemo do ped nek ga pregleda za svaki slucaj.

Naanaa ja planiram krenut kad navrsi 4 mj polako s dohranom.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.