Dobro jutro mamice.
Bolesnim bebicama želim da što prije ozdrave.
Neispavanim mamicama, da se što prije naspavaju.
Što se tiče relax stolice, Bono je u njoj otkako ima dva tjedna, samo sam ga stavila na 0 položaj. Kada je navršio mjesec dana stavila sam ga na baby gym i vrlo brzo nakon toga je počeo loviti igračke (svaka drugačije zvecka ili šuška, pa su mu valjda zbog toga zanimljive). Neke je već uspio i skinuti jer su na čičak zakačene pa ih je držao u rukama. Za Božić sam mu dala "majmunčića" koji ima i šuškanje (u banani) i zvonjenje (u sebi) i zvečku, pa je lamatao njome.
Također je za Božić i Štefanje prespavao od ponoći do 11 ujutro, pa smo se i dragi i ja naspavali. Jučer i danas se vratio na svoje redovito buđenje u 6, a nakon toga se probudi u 9-9.30.
Cijeli tjedan pokazuje baby sign: mama, tata i papati. Ovisno s kim je. Dragi kaže da je jučer rekao i dva puta: mama, ali malo mi je to nestvarno.
Na Štefanje smo se odšetali do Zrinjevca, slikali se, popili kuhano vino i pojeli fritule sa čokoladom. Bilo je super. Doduše, jedna gospođa majka je izjavila da ne shvaća ovakve ljude poput nas koji sa tako malenom bebom izlaze van i da to nije normalno...a hbmu, uvijek će se valjda naći netko tko će imati nešto za reći. Stvarno , malo mi je to pretjerano za reći nekome tko ima bebu od skoro 3 mjeseca, ali ok. 100 ljudi, 100 čudi. Nisam uopće reagirala na tu rečenicu.
Jeste li počeli sa svojim bebicama igranje mirisa? Ja sam svome pod nos stavila: čokoladu, pečenog odojka, balzamiko, parfem, limun, maslinovo ulje...kako radi smiješne face, posebno na balzamico ocat :)
Joj, ja se uzasavam temperature, to mi je najveća fobija po pitanju male...i upala uha. Tesko mi je pala prva prehlada, srce me bolilo kad sam je slusala kako promuklo kenjka i place.
Moja hvata predmete, ima u baby gymu neke okrugle gluposti, cijelo vrijeme dok lezi, drzi se za to i drma sve ostalo 😅
jahanara, moja u lezljci provede 15-20 min dnevno. Kad je uhvati nervoza u baaby gymu, stavim je u nju, da mi nije naa rukama, i dok rucajemo, ako je budna, stavim je pored stola da smo joj na oku, malo je nogom ljuljuskam ako se unervozi. Meni je to super stvar, baby gym pogotovo.
Ashley, meni je jedna nepoznata zena na kasi u dućanu komentirala da dobro sam imala hrabrosti uć s malom bebom u dućan. Meni ? povise glave... Da je drzim doma dok ne prohoda?
Bebi je isto ja bi rekla, samo kaj sam mu izvadila onak zelenkasti šmrkljić, ne znam jel mu prolazi prehladica.. Slabije spava sad kak je bubani tak da nismo naspavani baš.
Nama je kakica isto vodenasta. Ni moj ne hvata igračke ni ništa, a prošao je 3 mj, al bude valjda s vremenom..
Moj je isto u lezaljci ak je iznad il pokraj njega nesto zanimljivo, inace ga stavim u kindac pa gleda u mobil s tim se zabavlja malo.
Bumbo držim fige da što prije prođe ta glupa temperatura 😞
Ma mislim da će sve bebe sad negdje krenut s lovljenjem stvarčica i trpanjem u usta..moja stavlja usta pa se onda rasplače jer joj ne ide dobro i onda je jedva smirim poslije 😂
Često je i u ležaljci..stavim je u nju i kad kuham pa je pored mene na kuhinji ili ovako malo da se zabavlja kad ja nešto obavljam po stanu..nekad i zaspe u njoj pa je pustim tako..nemam pojma je li štetna..meni položaj izgleda ok..dosta polegnuto..baby gym nemam pa sam improvizirala sa spužvastim puzzlama onim,dekicom i nekim igračkicama koje se stavljaju iznad bebe kao u baby gymu..samo nisu spojene s podlogom..tu malo vježba okretanje..neki dan se skroz okrenula, ali nije znala što bi s donjom rukom pa je zapela na njoj 😂😂
Evo jan lamata s igrackicama pa se bio sad lupio u glavu, odplakao malo i na cici se smirio ko da nis nije bilo...ili ih trpa u usts. Drzi ih, ali mislim da jos ne kontrolira kam bi s rukom 😀
Danas je malo cangrizav, ne znam dal smo u skoku ili zbog prehlade koja jos malo traje...zbog tog isto losije spavamo jer bas cujem kak se bori sa smrkljicima...blazena fizioloska
Bumbo, nadam se da ce bumbica brzo ozdraviti, drzite se!
Vidim da ste vecinom uzivali u blagdanima! Nas nema di nije bilo, velika smo obitelj pa smo od badnjaka do ivanja lunjali.. A kako je muz ovaj tjedan na godisnjem najavilo nam se i puno ljudi u babine, pa cemo vidjeti kak ce to ici! Maleni se dobro drzao sve ove dane, a na sam bozic je bio bas posebno dobrovoljcek :)
Nocas je odspavao prvu noc u komadu, od ponoci do 7 ujutro! Ja se naravno u dva navrata budila i gledala jel dise :))
A i danas sam se prvi put izdojila za probu da vidim jel uopce hoce jesti iz bocice! Tata ga je hranio i lijepo im je islo! Doduse, on vuce bocicu pa mu malo curka mlijeko, ali su oni to polako!
Izdojila sam 150ml a maleni popio 90!
E, dajte mi recite, jel izdajalicu steriliZirare nakon svakog izdajanja ili?
E da, ja ga u lezaljkicu stavljam najcesce kad mi jedemo, i malo ga drmusam nogom, pa mogu jesti u miru :)
Isto nekad zna zaspati u njoj.. I nije jos nis poceo hvatati..
Ja iskreno ne iskuhavam izdajalicu svaki put nakon koristenja...nego svaki 2-3 put...inace je operem samo sa onim carlijem za bocice.
Moja i njihaljci provede max sat vremena dnevno...i to 2-3 puta dnevno po 20 min...
Bolesne bebice i mamice nek sto prije ozdrave!!
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Pomoc mame 😱😕 je li ikome slucajno fontalena bila ispupcena??
Citam tu da je to znak nekih infekcija u mozgu i umrijeeet cu ja mislim.od brige :((( nikad nam se to nije dogodilo (znsla je biti udubljena nekad)
Temp mu je malo popustila od paracetamola
Sortiraj odgovore
Najstariji