I vec sam prije pisala tu za izdajanje.. i sve ste mi savjetovale da nemam potrebe izdajat se.. al mala je u to vrijeme padala na kilazi i naravno ja sam bila kriva jer nemam mlijeka jer se ne izdajam.. i sad sam ko krava muzara Izdojim 200ml zacas iz jedne cike..
I vec sam prije pisala tu za izdajanje.. i sve ste mi savjetovale da nemam potrebe izdajat se.. al mala je u to vrijeme padala na kilazi i naravno ja sam bila kriva jer nemam mlijeka jer se ne izdajam.. i sad sam ko krava muzaraIzdojim 200ml zacas iz jedne cike..
a jojdobro da već i nisi nešto zaradila! super mi je kad se miješaju ljudi koji ne doje i oni koji zapravo nemaju pojima o dojenju, ne znam što bi svekrva rekla da si na temp. 40 i da ti se sve zasiri, onda bi svi šutili a naravno opet ti bila kriva. 200 ml je stvarno puno, to papa bebica od 6 mj i to moramo smanjiti. Čekam te na dojenju javi se kad stigneš
Mame koje su pitale za soor, mi smo par dana (3 otprilike) mazali daktarin na dudu prije hranjenja (nakon hranjenja bi mu se dizao želudac) i onda smo ostrugali sa štapićima za uši umoceni u prokuhanu vodu. I tako nekih 7 dana i prošlo nam je. Nama je patronazna rekla da nije dobro dulje od 10 dana davati bebi daktarin, pa to pitaj pedijatra jer sam pročitala da se nekoliko tjedan borite s tim. Sretno!

Mery 200 ml?! Svaka cast!
Ja jedva po 40 iz svake a koristim izdajalicu redovno..
I moj se bebac rodio s 4020 i obozavao je ciku ali koliko god se trudila ne mogu ga dojit redovno zbog bradavica. Bolovi su neizdrzivi. Kao mama mora biti opustena dok doji a ja sam u grcevima i tresem se od bolova. Meni nazalost nema pomoci da ga vratim na ciku i izbacim ad a tebi drzim fige! I ne slusaj svekrvu i muza!
Fluffy
Renata, moze pomoc? U dilemi sam... Kod noćnih podoja mali mi zaspi tokom dojenja. Par puta sam ga dignula na podrigivanje i totalno razbudila pa ga nikako natrag uspavati. A ako ga ne dignem i stavim spavati, naravno, imamo tulum kasnije s tim zrakom u crijevima. Sto je od toga zapravo manje zlo? Imas neki savijet?
I jos jedno pitanje- kako da ga nabolje podignem za podrigivanje? On tako teško podriguje. Nekad ga moram i po 10min držati i nositi dok napokon ne podrigne. Mijenjam položaje i isprobavam ali kao da nista ne pali
Renata, moze pomoc?U dilemi sam… Kod noćnih podoja mali mi zaspi tokom dojenja. Par puta sam ga dignula na podrigivanje i totalno razbudila pa ga nikako natrag uspavati. A ako ga ne dignem i stavim spavati, naravno, imamo tulum kasnije s tim zrakom u crijevima. Sto je od toga zapravo manje zlo? Imas neki savijet?
I jos jedno pitanje- kako da ga nabolje podignem za podrigivanje? On tako teško podriguje. Nekad ga moram i po 10min držati i nositi dok napokon ne podrigne. Mijenjam položaje i isprobavam ali kao da nista ne pali
ha ha dilema! Ma pusti ga da spava a i ti, znam mući taj zrak poslije ali još je gore i razbuditi ga i poslije nikako opet na spavanje i ti i on, i kaj dobiješ da si budna pola noći zbog zraka, ne bude mu ništa izprditi će to a san mu je preko noći prijeko potreban i njemu a i tebi da možeš kroz dan funkcionirati, ionako od jutra opet i opet jede i nekako će to već izbaciti van. Podrignuti može u više položaja..možeš ga dignuti onako preko ramena ali da je njegova glavica malo iznad tvog ramena da mu u principu trbušćić bude gdje je tvoja cica jer tako malo stisneš prirodno, malo lagano lupkaš odnosno kružnim pokretima ideš preko leđa i zrak izađe van, onda imaš tako da ga okreneš da gleda ispred sebe i pridržavaš mu trbušćić svojom rukom ili ga tipa negdje 10-15 nakon podoja malo staviš na trbušćić i tako znaju podrignuti ko veliki, pa opet malo digneš nosiš pa opet na trbuh, kako koja beba, neke ni ne podriguju.
Pratim ovo za podrigance...iako se meni desi i da nekad zaspi kad ga nosim da podrigne :)

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji