Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sova5
    14. Prosinac 2015. 12:13

Branchi, mislim da si ti pisala da ti je malac imao tjemenicu i da je bilo i u obrvi. Čini mi se da i mi imamo tako. Kako si to rijesila?

Branchi
    14. Prosinac 2015. 12:24

Sova mazala sam mu par dana bademovo ulje po obrvi i onda kasnije trljala trljacicom tj prosla par puta. I kad smo prali kosu, jednom sam mu stavila malo sampona protiv tjemenice. Zasad se ne vraca ni na obrvi ni na glavi.

Mozes bademovo ili maslinovo stavit

Oliva4
    14. Prosinac 2015. 12:51

Ooo šta bi trebala do godine bit ta sjedalica?? Pa ona će ju prerasti za 2 mjeseca :o kvragu..morat ćemo po novu :p :D a inače jako nekako ružno sjedi unutra baš su mi užas te sjedalice..prije sam mislila da su polegnutije,a ona praktički izgleda kao da sjedi..

Branchi
    14. Prosinac 2015. 12:54

Da! Bas su nekak i spigani, jan kak ima i podbradak, haha, stalno gledam jel moze disat. Unam da moze, al bas mi nekak neudobno se cini. A valjda mogu u one druge kad ce moc sjest, to je sa 6-7-8 mj, morat cu proucit 😀

• Ineska3
    14. Prosinac 2015. 13:11

Što se tiče autosjedalica, bila sam u nedjelju na onom besplatnom rodinom pregledu. Objasnile su mi kako da reguliram sjedalicu. Znači rupice iz kojih izlaze pojasevi moraju uvijek biti u razini bebinih ramena ili mrvicu ispod. Znači ne smiju biti iznad ramena niti previše ispod. Ja sam prema tome sada povisila naslon (u biti je beba do sada bila prenisko ). Objasnila mi je da kako on raste mogu povisivati naslon, a kasnije maknuti jastučić ispod guze čime ću dobiti još dosta prostora. Ili prvo maknuti jastučić pa s vremenom povisivati naslon, glavno da su otvori u visini ramena.
    Ja imam Peg perego sjedalicu, vjerojatno nemaju sve sjedalice isti princip pomicanja naslona/jastučića.
    Meni se isto činilo da će moj prerasti sjedalicu već idući mjesec pa me ženska utješila da se dosta dobije s tim micanjem naslona/jastuka i da ne smeta što bebi noge vire van. Sjedalicu je prerastao kada su na najvišem nivou rupice od pojasa previše ispod ramena ili kada je rub glave određeni broj cm iznad sjedalice (to se ne sjećam točno što je rekla, ali znam da se to da izguglati jer sam to već negdje pročitala). I naravno kada kilažom pređe dopuštenu brojku (obično 9 ili 13 kila ovisno o sjedalici).
    I napomenula je da ne bi smjeli vezati djecu u skafanderima i debelim jaknama jer to smanjuje sigurnost pri sudaru (lakše dijete može izletiti).
    Sve u svemu korisno i ako imate dileme kod svoje sjedalice, preporučila bih. To bude jednom mjesečno u Zg ispred MUP-a u Henzeleovoj. Objavljuju termine na svojoj face stranici. Za ostale gradove ne znam...

Branchi
    14. Prosinac 2015. 13:32

Da, mi smo maknuli jastucic za pocetak, jos imamo prelazak na druge rupice :) bili smk u 9mj isto kod roda :)

plavojka
    14. Prosinac 2015. 13:45

Renata, hvala! Ja i pijem probiotik svaki dan, nadam se eto da i on ima neke koristi.. 
    A moguce je da se jednostano i prejede, dosta on i bljucka, nekad mrvicu usirenog, a nekad bas bljucne tekuce i dobro namoci.. Nadam se da je to sve normalno..

Mmama, a ak jesu grcevi, onda ocito imamo taj vas tip! Jesi li stogod davala ili ste bili strpljivi?

Branchi, kako jan reagira na probiotik? Pomaze? Jel se grci?

jahanara
    14. Prosinac 2015. 14:52

Jel imao tko soor? Mi se bezuspjesno borimo bec 6 tjedana. Mazem daktarinom, a zadnjih par dana je pocela plazit jezik kad joj dajem sisu i nikako je uhvatit i nakon nekog vremena ju pocns bacat van iz usta pa je trazi ponovo. Citala sam.da ne to zbog tih naslaga na jeziku jer smetaju. Zvala ped i kaze da nema nista osim.daktarina za soor. Ne znam sto radit vise. Ako si vase bebe imale, kako ste rijesile?

kris555
    14. Prosinac 2015. 15:08

Mi imamo onaj jastučić tj. umetak kad su bebe ful male, i još sam stavila dva ručnika ispod tog da ublaži "pad" jer kaj kažete previše nekak sjedi. A kad ju stavim u auto, onda podbočim ispod sjedalice s par ručnika isto da bebi bude u ležećem položaju više nego u sjedećem.

Sova5
    14. Prosinac 2015. 15:12

Hvala Branchi. Tako cu pokusati!
    Sto se tice AS meni moj isto izgleda kao da ce se ugušit u sjedalici. Isto ima podbradak i bas sam gledala jel moze disat.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.