Renata, sve mi dojimo. Ja iskljucivo dojim, a neke si pomazu s dohranom. Nitko jos nije odustao.
U svakom slucaju, ova je tema otvorena da se jesenske mame nastave druziti, podrzavati se bez obzira na odluke koje donose i razmjenjivati iskustva. Ovo je happy place za nas i sve koje trebaju lijepu rijec.
Ako koja od mama misli da treba strucniju pomoc obratiti ce vam se sigurno na temi Problemi s dojenjem.
Nemoj se ljutiti, ali ovaj tvoj post djeluje kao da se cure ne trude dovoljno, a nijedna od nas nema pravo donositi te zakljucke javno pa i da je to istina.
Ako one misle da zele koristiti ad makar im mlijeko curi u potocima, to je njihovo pravo.
A ako zele napraviti preokrenuti nebo i zemlju da im se sise napune, obratit ce vam se u prikladnoj temi.
Ja sam isplakala potok suza jer su me jos u rodilistu indirektno optuzili da nisam dobra mama jer mali nije mogao navuc mlijeka. Sad nakon tocno dva tjedna kombiniramo dojenje i dohranu. I dalje se loše osijećam zbog dohrane, pogotovo u ovom "tjednu dojenja" gdje svako malo na tv-u iskaču savjeti o dojenju. No stvarnost je drugčija- mom sinu se nakon tjedan dana žutica pogoršala jer je bio gladan, a gladan je bio jer smo, kad je krenulo mlijeko, izbacili dohranu. Nakon upozorenja pedijatrice vratili smo dohranu i sad je sve super- dobiva bmna tezini i nije više žut. Za dva dana idemo na kontrolu i nadamo se najboljem :)
A sad moje pitanje- da li je kojoj bebi nakon otpadanja pupka ranica krvarila?
Una, super da mali napreduje i da je zdrav.
Sto se pupka tice, mojoj malenoj nije krvario, ali mi je patronazna rekla da se ne uplasim ako bude isla sukrvica. Tako da vjerujem da nema brige. No mozda se javi koja mama koja je to dozivjela.
Znači trebala sam pustiti dijete da plače gladno danima dok ne "navuče" mlijeko i ignorirati pedijatra i patronažnu sestru koje su rekle obavezno dohranu jer dijete jako gubi na kilaži..išla sam i na rodine radionice, gledala filmove, čitala sve žive prospekte, zvala SOS i jednostavno nije uspjelo..zbog svega pala u depru i danima plakala i još uvijek mi je krivo..ali sad je što je tu je..iz cica jedva 10-20ml izađe i to obje ukupno a beba je mjesec dana..mislim da nema smisla sada raspravljati..svim mamicama želim svu sreču .ja sam uistinu htjela dojiti i pokušavala i pokušavala i još dojiim, ali nažalost moj nije navukao..
Mmama2, nije mi namjera djeliti klokanicu. I ispricavam se ako je tako ispalo, ali kako ti kazes, znas kakav ti je kaos u glavi kad dodjes doma s bebom.
I znam da Renata i ti zelite samo pomoci, ali ponekad samo procitas "ne trudis se dovoljno", a to je nesto sto novopecena mama ne zeli cuti i sto djeluje pogubno na nju.
Mozda je tesko prihvatiti, ali mozda neke zene i njihova tijela stvarno nisu sposobne za dojenje. Ako pedijatrica kaze mami da uvede dohranu onda valjda zna bolje od svih nas, zar ne?
Eto, necu se vise upustati u preprike oko dojenja i ad-a. Zato ni ne sudjelujem u pripadajucim temama. I ne kazem da nitko ne smije dijeliti misljenja na ovoj temi, ali zelim da se zna da ovdje ima barem jedna mama koja skida kapu do poda svim mamama, pa i onima koje hrane bebu sa ad-om jer vjerujem da im to nije bila laka odluka, ali da su napravile ono sto su mislile da je najbolje za svoje bebe. Jednostavno sam takva. Moram braniti sve.
Renata, Mmama2 i ostale savjetnice za dojenje... procitala sam da je puno mamama pomoglo vase inzistiranje na dojenju i cjenim to. No molim vas da imate otvoren um i za one koje odustaju.
Ja sam pretrpjela strasne bolove i nisam odustala, i znam koliko sam bila blizu toga. Cak mi je sestra u rodilistu koje inzistira na dojenju rekla da uzmem Bromergon i prekinem ako ne mogu. I prije trudnoce sam imala strasno osjetljivo tkivo dojki, a kamoli tek sad. I znam da bi me pogodilo cuti "nisi dovoljno informirana" ili "sve se moze kad se hoce". Sad grizem jezik kad mi beba jede, ali je dojim. I ako jednog dana dosegnem tocku kad vise necu moci, zelim da mi netko da punu podrsku i kaze mi "znam da si se trudila. U redu je".
Kneginja i Una nemjte se opterečivati jer od toga može samo biti gore..Sretna mama, sretna beba
Što se tiče pupka nama je malo bilo krvavo i gnojilo se, na kraju se ispostavilo da ima mali granulom..još se zezamo s time, lapizirali ga 7 puta, sutra opet kontrola..
Ryanne hvala na podršci..ova tema je bila da se mi curke s Jesenskih beba a i Ljetnih nastavimo družiti..takav je bio i deal, ona koja prva rodi neka otvori temu :)) tamo nam je bilo bas super, uvijek samo pozitiva, opušteno i bez osuđivanja pa se nadam da ćemo tako i ovdje nastaviti
Sortiraj odgovore
Najstariji