Pozdrav cure! Evo da vam se i ja pridružim.. pomalo se i mi prilagođavamo..bebulja moja jede non stop..al svakih pol sata i pojede jednu sisu pa drugu i opet gladna..morali smo uvesti i dohranu jer više nisam mogla slušat kako urla,a i u tjedan dana je bila dobila samo 20 grama :/ a stalno jadna visila na sisi..sad cak odspava i po tri sata nakon dohrane i svi sretni :) kad popije sve iz sisa onda bočicu pa napokon bude mirna..
Što se tiče ozljeda na bradavicama..ja sam ih imala i još imam malo..pomaže jako purelan, i ako imate baš otvorenu ranicu namažite sa sudocremom i ostavite najbolje da se suši na zraku..meni je to savjetovala patronažna..stvarno mi je brzo osušilo ranu..samo prije dojanja treba oprati naravno..purelan se ne treba prati.. e i ako imate tvrde cike i kvrge,nakon masaže u toploj vodi nabolje i izdajanja ili dojenja super je stavit svježi kupus na njih..radi čudo! To mi je i medicinska sestra savjetovaala u bolnici..
malo sam se raspisala,ali mala napokon spava pa iskorištavam priliku :)
Oliva i ja sam imala upaljene sise i kvrge i patronažna mi je pokazala kak da masiram i rekla da stavljam mlake obloge da se upala smanji i sad je super, užasno je bolilo dok sam to razbila ali riješili smo se toga.
Pitanje, gdje spavaju vaši bebači? Ja sam inzistirala na kinderbetu i to je ok po danu, ali po noći ga moramo nosit jedno pola sata-sat nakon podoja da tvrdo zaspi da ga ostavimo u kindacu. Ja sam užasno neispavana i umorna i sinoć sam popustila i stavila ga spavat kod nas u krevet i puno je bolje spavao ali ga ne želim navikavati da spava s nama..
Za kvrge je najbolje pod tusem i toplom vodom malo izmasirati pa dati bebi da izvuce. Ili se izdojiti.
Za rane na bradavicama nikako ne preporucam sudocrem ako dojite jos. Purelan, multi mom..bilo koji lanolin, majcino mlijeko i susenje na zraku.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Eto jos jedne mame :)) rodila zdravu curicu jucer i sad se upoznajemo i cicamo al bole cice i prematam....i spavamo i placemo!!!
Cvarak cestitam :))) ti si pozurila - je ono bila onda plodna voda ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji