Ja sam prvo koristila pavlovićevu, onda je mm donio neke iz ljekarne Bademova krema, i sad kad je dobio osip sam stvaila malo Sudokrema..čim prođe vračam se na Pavlovićevu, ok miriši, masna je i žuta..
Jel netko možda koristi običnu nevenovu mast za guzu? Moja mama radi domaću pa sam razmišljala možda s time mazat guzu jer je prirodnije od bilo kojih krema i znam da je meni pomoglo oko nekih iritacija.. Ja sam kupila sudocrem ali mažem jako jako malo i to kad vidim crvenilo..
Što se pupka tiče, malcu je jučer otpao (2 tjedna) ali je ostao još komadić, ne znam kak da objasnim. Ne krvari ali nije onak čisti pupak nego komadić onog tamnog tkiva je još pričvršćen. Mene strah dirat, patronažna dolazi ovaj tjedan opet pa ću nju pitat kaj s tim.
Ja sam za guzu koristila prvo Pavlovićevu-fantastična je, a onda sam radi cijene i količine prešla na JGL kremu-ima da ju potrošim tek kad mali napuni 35. Sudocrem-prvi put čujem za to. Kada je imao jaki pelenski osip od vrućine, savjetovali su mi da mu ne stavljam Pavlovićevu jer je premasna, nego onu Prašku mast (mislim da je Rayyane (ispričavam se ako sam krivo napisala ime) spomenula tu smrdljivu kremu (stvarno smrdi, užas), ali liječi sve! Ja sam si malo ukrala od malenog da si namažem ugriz od komarca.
Kneginja- drago mi je što si ostala s nama, jer mi te jako volimo i ti si nam odlična!
A sve ostale mame, koje su s nama na Forumu ili se upravo priključuju Forumu ili će se priključiti-sve ste vi super mame i ne dajte da vas itko uvjeri u suprotno! Vi znate najbolje za svoje bebice (majčin instikt je nepogrešiv)! Mali Mihael i ja šaljemo puno pusa!!
Kris555- nama patronažna rekla kada je imao pupak (otpao mu je kada je imao deset dana), da mu mi ne saniramo pupak, nego je ona svaka dva dana njemu previjala pupak (ja se nisam usudila dirati ga, bilo me strah). A taj dan kada mu je otpao-ajme kako sam plakala-muž je malom skinuo body i kaže mi: "Nema pupak!" Molim, kako nema pupak?! Odmah zvala patronažnu (divna žena), ona odmah rekla da mu dva puta našpricamo Octenispetom, ostavimo da se osuši, ponovimo postupak još jednom i stavimo prašak Tyrosur i gazicu i čekamo nju. Nakon tjedna dana (dolazila je svaki dan), rekla je da mu ne trebamo pupak više sanirati niti dirati. Ali zaista nije lijepo vidjeti taj batrljak.
joj meni danas prines moja poremetila spavanje ahhahah tako mi je neobicno jer je vecinom tocna ko urica...svako 3 ili 4 sata se budi...al danas bila buduca kuma da je vidi i tocno je kuzila da se nesto dogadja...pa nikako zaspat...
a nema veze..do daljnjega nema posjeta..pa se nec ni remetit mir i red :D
JEl koja nakon poroda imala nizak hemoglobin...i kako vam se manifestiralo.Meni prvi put u zivotu..pa se malo osjecam malaksalo...nikako nisam navikla na sebe ovaku...samo bi kunjala...a uopće nista ne radim..nit se umaram..nix...NAdam se da ce ovo zeljezo uskoro počet davat rezultate...
Meni je jako palo željezo, ali se i dosta umaram i nema tih sati sna nakon kojih ja opet ne bih mogla zaspati. Na cesti bih spavala da me netko stavi! Pijem preparat od Natural Wealtha. Pila sma i Centravit vitamine, ali ništa od toga, nikakvog pomaka. Počela sam prije tjedan dana piti željezo, jer sam odjednom postala iznimno bijela u licu, pa su svi mislili da imam nekakvu bolest. Anemična sam postala prije par godina, inače nikada!
Djeca uvijek shvaćaju kada se nešto događa i to im poremeti njihov ritam i nema spavanja. Držim fige da mala lijepo spava.
Cure kak ste sa sisanjem?! Meni je na jednoj sisi nor od 20 pa malo cica pa ne pa opet tak sve skoro do 22! Onda dam dr jer ce mi ta dr eksplodirat a nikak da je pocica do kraja i imam kvrgice male jel to treba masirat il sta....cekam jedno sat dva da opet trazi cicat pa cunopet na tu sisu stavit?! Inod kad smo dosli iz bolnice uzasnonplace kad se presvlaci i trba kakat il prdnut zoliko urlice jako,pa zar su vec grcevi moguci?!
Kneginja, Igorovabebica, meni nisu ni radili hemglobin, ali je bio nitak u trudnoci. Uglavnom, sad se osjecam kao da me vlak pregazio. Umor, glavobolje, malaksalost. Pedijatrica mi zbog grceva zabranila svjeze voce i povrce i ne znam sto bih da nema vitamina. Mozda da uzmem nesto jos jace, ali ne znam sto...
Cvarak, i moja vise preferira jednu sisu i druga je poprilicno bolna. Ali nista ne prckam po njima osim sto na tu bolnu prije podoja stavljam topli oblog da joj lakse ide. Inace bi se kvrge trebale izmasirati prije podoja. I mislim da ti jos nije vrijeme za grceve nego se to bebi crijeva jos prilagodjavaju na hranu pa se muci.
Inace, kako spavaju vase bebe? Moja od petka danju gotovo uopce ne spava.
Sortiraj odgovore
Najstariji