Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    03. Listopad 2015. 19:46

Moja mala nocu spava u svom kreveticu u nasoj sobi, a danju u kolicima u dnevnoj sobi. Odmah smo je navikli na zvukove i nis joj ne smeta. 
    Inace, mm ju je naucio da spava zajedno s njim u njegovom narucju i sad to pokusavam prekinuti da se ne navikne na nas krevet. Hehe. Tko bi rekao da je on taj koji ce je razmaziti. 

Sad je u fazi kad je jako puno budna. Danas je od 8 ujutro do 5 popodne spavala samo sat vremena. 

Cvarak, cestitam. 

nenana
    03. Listopad 2015. 22:16

Čestitam Kneginja, Cvarak i svim ostalim novopečenim mamicama!

Oliva ja sam imala istu situaciju kao i ti što se tiče dojenja :(, još sam i temperaturu dobila i sve je krenulo nizbrdo da smo na kraju završili prvo na formulici + dojenje/izdajanje ali jako malo mlijeka imam :(...bila sam u totalnoj depri zbog svega, ali tek sad nakon mjesec dana dolazim k sebi jer je želja za dojenjem bila ogromna a malac je samo padao na težini i vrištao od gladi po cijele dane..Osjećala sam se grozno i krivo i jadno i sve, a sad sam nekako prihvatila situaciju...sve skupa od rodilišta je krenulo nizbrdo..ali sada sam pametnija i za drugu bebu ću biti spremnija!

Nama se i pupak zakomplicirao..lapizirali su ga već 7 puta :(( i na Rebru bili dva puta..užasno iskustvo i više nikad ne idem gore..čekali smo 6 sati na hitnoj s bebom od 20 dana-idioti..i onda mu je još primarius pri lapiziranju spalio svu kožu oko pupka i kaže pedijatrica da to u životu nije vidjela :((
    Svašta je već malac prošao ali glavno da on sad lijepo raste i napreduje, to je najbitnije.,..

A što se tiče spavanja..ima dana kad samo spava, a ima kad uopće po cijeli dan ne spava..kako je raspoložen..a spava u krevetiću kraj našeg..pokušavamo ga ga što više spuštati u njega i razvijati naviku spavanja isključivo u kindaču..

kneginja
    03. Listopad 2015. 23:15

kris555  moja spava ko velika...sad sam je nahranila...i sad ce odvalit 4 sata...pa tako cilo vrime u krug.a kraj nje mogu bombe pucat nista ne kuzi..spava bas super...boze daj da tako sotane i kasnije :D

za sada sam bas bas zadovoljna kakva mi je bebana,...nadam se da nas grčići nece omest.
    jedino sta mi ne ide od ruke je dojenje..ali ne jer ne znam nego jer nemam dovoljno mlijeka...sise ispuhane hahaha..mozda jedan normalan podoj imam u 24 sata..ovo sve drugo je krpljačina i nadomještanje i izdajanje...i sto nekih dosadnih radnji tako da ja mislim u anrednih deset dana sisu skroz izbacit jer nam je samo opterecenje...i onako je vecina obroka bebimill...
    od ovolike zene sa ovoooooolikim sisurinama..da mi bas mlika nece bit dovoljno..zadnje je sta mi je bilo na pameti hahahah :D

a nema veze..ne daj boze veceg zla..ne zelim se nervirat...tako je kako je,ni prva ni zadnja :D

Ryanne
    04. Listopad 2015. 07:44

Nenana, Kneginja, i ja muku mucim s dojenjem. Imam taman mlijeka za malu i uredno dobiva na tezini, ali je meni toliko bolno dojiti (kvrge, ragade, pukotine...)  da sam vise puta htjela odustati. Sad se mucim sa samo jednom sisom i hvala bogu da se za barem svaki drugi podoj ne trzam od boli. Vidjet cemo kako cu dugo izdrzati. Najbitnije je da mi pokusavamo ili smo pokusale, a sto bude bude...

Inace koliko vi postujete babinje? Mene je strah da si nesto ne zeznem jer vec sad obavljam sve kucanske poslove. Jedino ne nosim nista teze od bebe. Takva sam. Ne mogu gledati da mi mama ili muz prckaju po stanu i sve radr, a da ja samo sjedim. 
    Vec nakon 8 dana od poroda sam radila laganije poslove. Kako se vi nosite sa svime? Jel lezite? Ja samo dok dojim. I to ne uvijek...

Lollypop
    04. Listopad 2015. 08:19

Trebale ste se javiti na temu "problemi sa dojenjem". Mlijeko beba navlaci, sto vise jede vise ga ima. Ako bocica ude u kombinaciju onda je to samo put prema kraju dojenje 

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

Ryanne
    04. Listopad 2015. 10:33

Vjerujem da smo sve vec iscitale tu temu. Ali nazalost, ni na toj temi nema spasonosnih rjesenja za sve. 

Ja jos uvijek iskljucivo dojim i dojit cu dok budem mogla. A za bolnu dojku sam probala masaze, obloge, komprese.. sve sto se spominje na temi. No i dalje se mucim s njom. 

A Kneginju u potpunosti razumijem. Ona doji, ali naravno da nece gledati gladno dijete koje ne dobiva na tezini ako ne nacica dovoljno. Dat ce mu dohranu. I po meni tu nema niceg loseg. Mozda ce bebach samo ojacati malo da pocne vuci i cicu.

kris555
    04. Listopad 2015. 12:41

Moj bebac ne zna cickat bez sesirica, imam manje bradavice i lakse je s tim sesiricima ali priprema traje i on zivcani pa skine sesiric i mlijeko curka ispod njega nekak i smoci mu bodi.. Ryanne manje boli cicanje dok imas sesiric, meni je bilo puno lakse jer sam imala uzasne kraste al evo sve se rijesilo :)

Lollypop
    04. Listopad 2015. 13:36

Meni ni aad mlijek ne strcne kad stisnem cicu, nikad nije. Malog sam hranila i svakih sat i pol ako vidim da mu treba, cice ne da su mi izgledale prazne nego sam mislila da samu kozu vuce  tek kad bi bljucnuo bi odahnula "oh pojeo je nesto". A dobio je prvi mjesec kilo, drugi kilo i 200gr i prilicno je velika beba koja voli papati  cike mpgu izgledati prazno na dodir, pogotovo nakon one pocetne prepunjenosti, no to se sve izregulira i ima u njima "safta".

Ja prvih 4 dana nisam ni dojila prakticki. On je bio na infuziji, hranili su ga tako...kad bi dosao grizao je da sam sve zvijezde brojala, nije uopce bio gladan..Mislila sam da nista od dojenja, ali 2-3 tjedna konzultacija i potpore su ucinile svoje. 

Ne kazem ja nista, niti osudujem (nedaj boze), samo da vas ne treba bit sram pitat savjet 

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.