Mary mazem bradavice Biobazinom kremicom, ne znam sta bi bez nje! Hvala vam..
Ja nisam za dojenje van, sram me. Zato sve namjestim tako da izađem iz kuce poslije podoja i onda sto na sat hodam doma nakon 3 sata haha..ali da pocme plakat sigurno bi mu dala di god da jesam :)
Blazeni skok.. nocas je bilo hranjenje u 4, 5, 6 i 7 sati.. divotica.. Strasilo izgleda bolje od mene :)
Fluffy
Branchi i ja sam danas krstila cicu vani ;)
Bili smo ga prijaviti u maticnom uredu, pa isli na policiju.. Dok je muz to obavljao mi bili vani na zrinjevcu i ovaj moj krepavao od gladi! I nista, imam onu maramu za dojenje koja se lijepo stabi oko vrata (ko mali sator) i tak je lijepo jeo na zraku :)
Cure bravo za dojenje vani!Nema potrebe da se vraćate iz ugodne šetnje samo zato da bi bebu nahranile, guštajte, ne treba vas biti sram, a i kako se kaže prvi put je najteže, poslije već ide lakše.
Prvo, hvala vam svima na podršci i razumijevanju zadnjih dana!!Zaista sam vam zahvalna.
Muž i ja smo odlučili probati sa Novalacom CC i ako stanje ostane isto, ako su u pitanju kolike pomirit ćemo se s tim i čekati da prođu.
Jučer smo malome drugu bocu u danu dali taj Novalac i nakon samo jedne boce grčenje je nestalo. Ostalo je samo napinjanje od nekih 15-ak min da se malac isprducka. Nastavili smo mu davati Novalac CC i evo do sada, više od 24 sata nije bilo niti jednog grčenja niti više ima napinjanja. Malac se preporodio. Napokon je veseo, zadovoljan, okice su mu sinule, veselo mlatara rukicama i mogicama. Drugo dijete.
Kako sam vidjela promjenu na njemu i da se preporodio, tako sam se preporodila i ja. Muž mi je sinoć rekao da vidi ogromnu promjenu na meni. A kako i ne bi kad mi je srce ko kuća što mi se dijete više ne pati i kako me gleda veselim okicama i smije se.
Kako je nestao plač oko grčenja, počeli smo kužiti i ostale vrste plača; kad je gladan, znatiželjan, mokar, kad bi na ruke (kako je stalno bio u plaču oko grčenja nije nam preostalo ništa drugo nego ga nosati i nosati i nosati, jer ga nismo mogli samo pustiti da plače, pa se malac naučio na ruke. Sada ću se pozabaviti time da ga od toga odviknem). Prije je jednostavno bilo nemoguće razaznati ove ostale vrste plača jer su se miješali sa grčenjem.
Nisam si dopustila vjerovati da je tolika promjena samo od promjene hrane, ali kada i danas imam veselu i zadovoljnu bebu vjerujem da je to to jer je nemoguće da je slučajnost, jer od kad se rodio nije bilo dana bez grčeva.
Na kraju se ispostavlja da sam bila u pravu, nisu bili u pitanju standardni grčevi. I iskreno da vam kažem, drago mi je zbog toga što me moja intuicija nije prevarila. Imala sam strahove hoću li prepoznati kada s mojim djetetom nešto nije u redu, kada ga boli, kako mu pomoći, i nakon ovoga imam puno više vjere u samu sebe. Neću uvijek prepoznati, neću uvijek naći rješenje, ali ovaj puta jesam. I neizmjerno sam sretna zbog toga. Jer možda ipak nisam toliko nesposobna biti mamom kako sam mislila u zadnje vrijeme gledajući svoje dijete u grčevima.
Naanaa drago mi je da ide na bolje ja ću ti samo reć, uvijek ćeš prepoznati, uvijek ćeš naći riješenje i nisi nesposobna, proradio ti je tvoj pravi majčinski instinkt, naravno da si sretna, a i bebica također. neke stvari su u nama, samo moraš u njih vjerovati i kad je nateže dignuti glavu i misliti pozitivno! Puno te još briga, dogodovština, problema čeka ali uz podršku, ljubav prema bebici i malo mrvicu majčinskog instinkta sve se da riješiti.
Naanaaa bas sam isti htjela rec - vidis da si mu najbolja mama jer si uocila problem i nasla rijesenje i sve je super! Sve smo mi najbokje mame nasim malcima 💕
Cure, koje izdavace bi preporucile za neke slikovnice, pricice? U cetvrtak tata cuva jana, a ja idem na interliber pokupavat neke slikovnice i to pa ako imate neke preporuke vicite :)
Sortiraj odgovore
Najstariji