Jutro svima ☀️☀️☀️ nocas kao sto vidite predivno za spavanje, cak je i bilo hladno jer spavamo sa otvorenim prozorima. Za bris se pazi na streptokokda beba ne pokupi pri izlazu van pa se bris preporuca tamo u 36 tjednu, prije ne osim ako nema indikacije za to.....pricate o paucima? Dva puta zavrsila z bolnici zbog toga i eto opet me ugrizao prije par dana i reko proci ce medutim nista iidem danas doktoru da mi nesto pripise ako se smije u trudnoći. Bojim ih se i mrzim ih......
Manich ako uzivas sa deckom oprosteno ti je 😂
Jutro! Angelinane zelim te plasiti, ali pretpostavljam da si vidjela kucnu stonogu 🤔 sad one krecu u akciju, a kod nas ih isto zna biti…budu jako brze i jako gadne, ali bezopasne. Izlaze nocu i nemoguce ih je uloviti pa ja ako koju vidim da se "smrzla" na zidu brzo pospricam sa insekticidom da je to omami i padne dole pa je rijesim…ove god ih jos nema, ali cekam spremna. One su zapravo i korisne samo sto su ruzne…cesce izlaze kad je vlaga.
Da, nema Manichsad vremena kad ima decka 😋
Ma nije stonoga, znam kako ona izgleda jer smo ih imali u podstanarskom stanu. Zivjeli u podrumu, a kod ulaznih vrata u zidu su bile rupe iz kojih su izlazile, naravno da sam ih isti cas napunila vatom kad sam ih skuzila. Da, uzasno su brze i uvijek se vracaju tamo otkud su izasle. Ovo je bilo nesto velicine barem ljudske sake tako da se ipak nadam da sam umislila jer mi nikakva takva zivotinja ne pada na pamet 😂
...
Moja curka je u zadnje vrijeme bas jako aktivna, cim sjednem evo nje. Sad je stucala dobrih 10min, bas se onako osjetilo u jednakim intervalima 😁
Jutro svima ☀️☀️☀️ nocas kao sto vidite predivno za spavanje, cak je i bilo hladno jer spavamo sa otvorenim prozorima. Za bris se pazi na streptokokda beba ne pokupi pri izlazu van pa se bris preporuca tamo u 36 tjednu, prije ne osim ako nema indikacije za to…..pricate o paucima? Dva puta zavrsila z bolnici zbog toga i eto opet me ugrizao prije par dana i reko proci ce medutim nista iidem danas doktoru da mi nesto pripise ako se smije u trudnoći. Bojim ih se i mrzim ih……
Kako mislis ne prolazi? Onaj crveni plikic? Sta si dobila za to?
Pitam jer mi mali ima na nogici vec jedno 4, 5 dana. Prvo sam mislila da je komarac, ali obzirom da ovako dugo traje vjerojatno je pauk... ne pokazije da ga svrbi, pece niti bilo sta. Namazem mu malo s bepanthenom
A mrzim ga voditi kod doktora, jer su podjeljena bolesna i zdrava djeca, i onda kad idemo zbog "bolesti" uvjek nesto jos skupi u čekaonici
Da, a sto se tice tih briseva, meni moj gin nije to radio jos….sad mi malo lakse kad si, julie, rekla da se to ne radi ako nema indikacija….mislim, covjek svaki put uzme neki bris i proucava ga u drugoj prostiriji, ima godine i godine iskustva i tu je cijenjen pa valjda zna sto radi i ima li indikacija za detaljnijom analizom brisa.
Ne brini nista, veli moj profesor da se brisevi uzimaju ako postoji indikacija ili nije tipa radena papa duze vrijeme tj prije trudnoce ili naravno ako papa nije dobra u svakom drugom slucaju nema potrebe do pred kraj. Nije bebzazleno ako beba pri izlazu pokupi streptokok jer im nije jos razvijen imunoloski sustav. Tako da tek tamo od 36 tjedna se radi jer je to onda period kada mozemo ocekivati porodaj bilo kada pa da stignu lijeciti.
Jutro svima ☀️☀️☀️ nocas kao sto vidite predivno za spavanje, cak je i bilo hladno jer spavamo sa otvorenim prozorima. Za bris se pazi na streptokokda beba ne pokupi pri izlazu van pa se bris preporuca tamo u 36 tjednu, prije ne osim ako nema indikacije za to…..pricate o paucima? Dva puta zavrsila z bolnici zbog toga i eto opet me ugrizao prije par dana i reko proci ce medutim nista iidem danas doktoru da mi nesto pripise ako se smije u trudnoći. Bojim ih se i mrzim ih……
Pitam jer mi mali ima na nogici vec jedno 4, 5 dana. Prvo sam mislila da je komarac, ali obzirom da ovako dugo traje vjerojatno je pauk… ne pokazije da ga svrbi, pece niti bilo sta. Namazem mu malo s bepanthenom
A mrzim ga voditi kod doktora, jer su podjeljena bolesna i zdrava djeca, i onda kad idemo zbog "bolesti" uvjek nesto jos skupi u čekaonici
Nazalost ovo sto ti opisujes je ugriz pauka, imala sam zaista dva puta sranja da su me iz ljekarne slali u bolnicu, a prvi put sam dobila u roku 15 minuta hematom velicine sake i bili smo na moru, ja sam se prepala da nije crna udovica pa smo jurili ko ludi i jos sam gubila zrak, ali to je bilo od naleta adrenalina odnosno straha tak da su me prvu primili iako je bila puna cekaonica. Malo je bilo traumaticno iskustvo, ali je doktorica bila pametna pa je odmah krenula sa smirivanjem jer sam zaista bila van sebe. Ugl rekla mi je da nije udovica, da disem duboko i sad si zamislite ljude u cekaonici, svi su se ukamenili jer je to bilo praktički na ulazu u ordinaciju, vrata otvorena, ona vadi spricu..ma jooooj kaos 😂😂😂
Ugl ja ti isto tako imam krug, crveni, ubod mozds se vidi tockica ali nije iz ocen kao kod komarca, imam i ja tu negdje 6-7 dana. To ti na dodir vise zateze i malo boli u pocetku, s danima je bolje. Po tome ces znati da je ubod pauka. Odvedi ga barem do ljekarne da mu daju sinopen ili nekaj tako ako ne prode onda doktor.
Pitam jer mi mali ima na nogici vec jedno 4, 5 dana. Prvo sam mislila da je komarac, ali obzirom da ovako dugo traje vjerojatno je pauk… ne pokazije da ga svrbi, pece niti bilo sta. Namazem mu malo s bepanthenom
Prati da se malom ne pocne stvarati crveni krug oko toga. Moju je proslo ljeto piknuo pauk u vrticu, par dana je izgledalo kao djecji ugriz, nakon toga se krug napravio, ja na zaraznu s njom, borelioza, ista bolescura koju i krpelji prenose. Popila dve ture atb i bilo sve ok.
Drage žene,
Moram vam ispričati svoje divno jutro na Vuk Vrhovcu. Dođem ja jutros prije 9 na kontrolu štitnjače i vidim u redu ispred mene 110 ljudi i kao svaki mjesec stanem kod šaltera da me vide i upišu i tu već ljudi pocnu gundjat da sta sam stala tamo. U pola sata čekanja naravno samo dva starija gospodina su se ponudila ustati da sjednem. Nakon što sam pola sata stajala i čekala teta sa šaltera me pozove i upiše me i tu ljudi počinju sve glasnije da šta se mene uzelo preko reda. Pljuvačina je trajala svo vrijeme da na VV nitko ne radi, da nije ni čudo da je gužva kad se nas pušta preko reda i pogodite što - sve redom su to žene govorile. Vrhunac je bio kad je jedna spazila da iznad stolica piše rezervirano za trudnice - šta dolazimo ako ne možemo stajat, njima je teže, šta se mi tu povlačimo bez veze. E tu više nisam mogla suzdržat pa sam joj rekla da sam ja recimo došla baš nju zaj** jer ionako nemam pametnijeg posla kao trudnica i da će sad dobit ječmenac gratis hahah ko da sam komad mesa medju gladnim psima - uzas
Drage žene,
Moram vam ispričati svoje divno jutro na Vuk Vrhovcu. Dođem ja jutros prije 9 na kontrolu štitnjače i vidim u redu ispred mene 110 ljudi i kao svaki mjesec stanem kod šaltera da me vide i upišu i tu već ljudi pocnu gundjat da sta sam stala tamo. U pola sata čekanja naravno samo dva starija gospodina su se ponudila ustati da sjednem. Nakon što sam pola sata stajala i čekala teta sa šaltera me pozove i upiše me i tu ljudi počinju sve glasnije da šta se mene uzelo preko reda. Pljuvačina je trajala svo vrijeme da na VV nitko ne radi, da nije ni čudo da je gužva kad se nas pušta preko reda i pogodite što - sve redom su to žene govorile. Vrhunac je bio kad je jedna spazila da iznad stolica piše rezervirano za trudnice - šta dolazimo ako ne možemo stajat, njima je teže, šta se mi tu povlačimo bez veze. E tu više nisam mogla suzdržat pa sam joj rekla da sam ja recimo došla baš nju zaj** jer ionako nemam pametnijeg posla kao trudnica i da će sad dobit ječmenac gratis hahah ko da sam komad mesa medju gladnim psima - uzas
Fuj, kakvi neodgojeni i odvratni ljudi.
Da nisam prije dolazila tamo i da ne znam svoja prava mislim da bih pobjegla glavom bez obzira.. A osoblju tamo skidam kapu, danas su stvarno bili smireni i profesionalni unatoč što su im ljudi staaalno ulazili em u labos em u ordinacije dok su drugi pacijenti bili unutra i pokušavali se ugurat
Da, ljudi su najveća stoka! Te starije, moram ih nazvati babetine, zaboravljaju kako je biti trudnica, ali bitno da ne zaboravljaju kako na ružne načine koristiti svoje zle jezike! Jako ružan osjećaj kada te odmjere od glave do pete, zaustaveći se na trbuhu, ali s pogledom punim zlobe i onda ignor...možda mi se dogodi koji put u ova preostala 3 mj da me negdje puste preko reda bez gunđanja, a onda ću ih hvaliti na sav glas
Sortiraj odgovore
Najstariji