Negooo,ja sam jucer kupila caj lista maline..Kak se pije? 1-2 salice dnevno..?
S navrsenih:
35tt - 1 salica
36tt - 2 salice
37tt - 3 salice
Ali tko kreće kasnije treba prvo par dana piti po jednu šalicu, ne odmah skočiti na 3
Jutreko svima 🤩
Evo i nas prvu noć domeka, nicas buđenje tri puta, taj zadnji put je htio siku valjda satima, prvo je bio gladan a kasnije valjda jer je htio biti blizu.
Tata mu pjeva i mazi ga a ja pune oci suza. Uvijek sam maštala o takvom prizoru dok ga ususkava.
Mlijeko mi je nadošlo i cike su mi nabujale i dosta su tvrde na dodir.
Ne boli me ništa ali voljela bi sve savjete koje imate vi koje ste dojile da se ne bi nešto začepilo ili kaj god jer divno nam ide.
Lolly tvoj post me je bas rastužio, čitam i kao da čitamo svoju priču. Naime nije mi jasno zašto toliko forsanje prirodnog porođaja, pritom mislim ne davanje epiduralne Itd, nisam jedina. Dvije curke koje su sa mnom ležale, ovaj jedna je još bila ok ali druga, žena ko da je preživjela logor. Tako je izgledala. Tužno jer u 21. St nema potrebe toliko mučenja. U mojem slučaju ja sam se otvarala ko luda ali trebali su imati razumijevanja da sam uaprimljena sa trudovima dan ranije i kad sam došla u 4 ujutro na pregled i kad su znali da ću za radaonu mogli su me počastiti epiduralnom jer je to već bilo 26 sati trudova sto manjih sto javiš i tijelo mi je bilo izmučeno i preumorni a tek me je čekao finish koji je trebao odraditi. Hrana je zaista ok, treba pojačanje kako kaže Lolly ali zaista je ok, sve se stalno cisti i svi su na usluzi kad god i gdje god. Odjel babinjaca cure su posebno pažljive prema manama a i naravno bebama.
Moje iskustvo cjelokupno je dobro osim po meni greške i nehumanosti dvije osobe, jedna starija žena na ctg-u koju očito svi znaju po tome kako pametuje tipa to ti nisu trudovi Itd a ctg je očitao krivo, barem kolegici iz sobe i meni u noći i naravno doktorica koja je radila tu noć i pročitala te moje papire i mogla biti humanija i dati epiduralnu jer sam satima trpila kontrakcije sto je znala i 6 sati unazad kad su vrc bile jake jer je bila na smjeni.
Sto cesce ga stavljaj da sisa. Znam da je tesko, ali izdrzi. Sad ce skokovi u razvoju.. ide 3-6-9 kako je Frajla vec spomenula. Ne mora biti bas tocno u dan, ali skuzis kad se jave. Ja sam ih sa svojom malom prosla ovih dana. Zbilja je iscrpljujuce jer je to doslovno cijeeeeli dan nasisavanje, imala sam osjecaj da ce mi sise otpasti, ali prode i to. Ja nisam imala tvrde sise, samo sam osjetila da su u nekom trenutku punije. Ako ti je bas jako izdoji malo rucno do olaksanja, samo nemoj koristiti izdajalicu.
I samo naprijed 😁 ja sam bas sretna sto nam za sad tako ide
Lolly, Bromergon tablete daju za snižavanje prolaktina koji je zadužen za proizvodnju mlijeka. Ja sam ih uzimala prije trudnoće radi ciste na hipofizi i povišenog prolaktina, ali nisam imala mlijeka. Stvar je u tome što one kontroliraju te hormone i neke žene imaju jake mučnine po njima, zato se doza po potrebi povećava postepeno, svakih 10 dana. Barem je tako bilo kod mene, a svaki put kad sam povećala dozu, samo prvi dan sam osjećala laganu vrtoglavicu i začepljenost sinusa. Ne možeš unaprijed znati kako ćeš reagirati, ali postoje i još neke koje imaju isto djelovanje pa ako ne paše Brom. onda daju te druge.
Deja, 3 šalice dnevno idu sad u 3.tromj. Ja si prijepodne napravim jednu veću šalicu di stanu 2 normalne i onda na večer još jednu normalnu.
Aurora, bitno da je prošlo A s tim nasjedanjem na trbuh oni mogu napraviti više štete nego koristi za mamu...na žalost ako ne ide drugačije mora se, ali ako se nespretno pritisne može se oštetiti kralježnica, a posljedice žene osjete godinama nakon poroda...vjerujem da će ti biti sve okej
Julie držim fige da i dalje sve tako lijepo ide kao što je krenulo
Negooo,ja sam jucer kupila caj lista maline..Kak se pije? 1-2 salice dnevno..?
S navrsenih:
35tt - 1 salica
36tt - 2 salice
37tt - 3 salice
Ali tko kreće kasnije treba prvo par dana piti po jednu šalicu, ne odmah skočiti na 3
Zašto? Ja sam počela isto kasnije, tek sa 37tj i odmah navalila na 3...
Ima li koja ženica da je otvorena već? Ja sam cijelu trudnoću uspješno čuvala cerviks da bi se sad skratio na 23 mm,1/3članka. Vanjsko ušće prohodno 1.5 cm do glave i plodovih ovoja🙄 Danas sam 35+1 🤗
Frajla e bas to, treće buđenje je bio na siku skoro dva sat tj na svakoj skoro po sat i ja si mislim jel gladan, jel želi samo biti blizu, čim se uspava ja ako ga pomaknem u krevetic odmah plac i vrati ga Nazad. Tako je bilo i u rodilištu, samo je htio biti uz mene na krevetu a ne u onim njihovim.
Btw kako sam ja samo tresnula, neću ga uciti na krevet, bude u svojoj sobici bla bla bla..... krevetic je do našeg u našoj sobi, nema šanse da mi bude sam u drugoj. Toliko je lijep i mekan i predivan i lijepo mi je kako se umiri kad smo blizu njega tj ne budi se Itd.
Deja slobodno možeš 3. Ti si već u terminu od sutra 🤩🧸
Angelina Frajla-hvalaaa🤗 A joooj,jesam se rano sjetila poceti piti🤦♀️
Ja sam isto tek prije 2 pocela piti 😁 za sada sam na 1 salici dnevno. Pita mene mm da hoce se on pocet otvarat ak pije taj caj 😂😂 Pokusavam me oraspoloziti, jucer mi je bio koma dan. 😓
Pozdrav zene
Vidim da se pola liste popunilo s bebicama.
Cestitam svima koje su rodile!
Ja sam bila okupirana pripremama za školu i sad kad je to prošlo malo me pocinje hvatati nervoza oko poroda.
Ima li koja ženica da je otvorena već? Ja sam cijelu trudnoću uspješno čuvala cerviks da bi se sad skratio na 23 mm,1/3članka. Vanjsko ušće prohodno 1.5 cm do glave i plodovih ovoja🙄 Danas sam 35+1 🤗
Ja sam jos u 33tt bila otvorena 1cm. Doca me poslala u bolnicu a posto sam vec rađala ranije rekli mi da je sve to normalno. Dobila normabele i pustili me kuci na mirovanje. Na kraju sam se porodila 36+3 na carski zbog ciste na jajniku, uredne trudnoće i bez većeg otvaranja. Tako da to što si otvorena može da bude ništa ali se ipak pazi i miruj. Moja Maša je sa 36+3 vođena kao starije nedonošče. I zbog plavljenja ruku i nogu bila u inkubatoru na prilagodbi na temperaturu. Samo 4 dana su falila a ipak smo imali taj mali problem. Čuvaj se.
Ja sam sa 34 tjedna bila otvorena 1 prst, sad sa 36 i dalje tako, samo je sada smeksano sve, ali je rekla dr. da je to sve ok. Jos pogotovo jer me curka glavom dolje gura 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji