Jutro! Evo i mene napokon. Doma smo treći dan i naravno da ne stižem sve pratiti. :)
Čestitam svim curama na smotuljcima i želim vam brz oporavak.
Naš beban je divan. Jede, spava i tako u krug. :)
Ja baš i nisam u najboljem stanju. Koliko god u Merkuru bili stručni i ljubazni, moj porod je mogao proći i drugačije. Zbog tolikog forsiranja da rodim vaginalno, kao, prvorotkinja sam i normalno je patit se 15 h, beba je u zadnji tren nasilno izgurana iz mene zbog pada otkucaja. Hvala Bogu, dijete je super, što je najbitnije, ali sam ja razvaljena tako da je jučer patronažna rekla da nije odavno vidjela takve traume. Čudi se i sama što su me toliko mučili, a indikacija za carski je bilo i tijekom trudnoće. Sad se tu ništa ne može, ali je oporavak izrazito bolan i fizički sam dosta iscrpljena. Sva sreća, imam pomoć doma inače ne znam na šta bi to izgledalo.
Ne mogu se požaliti na neljubaznost, sestre su tu, zoveš ih i odmah dolaze. Pokušali su pomoći s dojenjem, uzet će bebu da se odmoriš, sobe ok. Kod nas je dojenje bio problem u bolnici. Trudili smo se, mali je grizao svakako, napravio mi rane pa je dobro odmah imati kremu i šeširiće. Već su mi u bolnici rekli da bez šeširića ide teško, a evo, ispostavilo se da i neće ići. Uz sav trud doma, masiranje, izdajanje, mlijeka ima skoro pa ništa i nastala je upala, a ja dobila temperaturu i na antibioticima sam. Patronažna je strpljivo masirala, pokušala izdojiti, ali kad je ona rekla da to ide teško, skoro pa nikako i da odlučim sama što dalje, rasplakala sam se. Lijeva cica uopće ne ide, desna po par kapi tako da bi mali vukao i ostao gladan i frustriran. Skužila sam još u bolnici da se siroti trudi, vuče, bori se, a onda urla jer je gladan. Spomenula je i neke bromergon tablete, ali da se konzultiram s dr. Vidim da su to neke gadne tablete, s hrpom nuspojava. Ima netko iskustva s njima?
Ja sam uzimala bromergon. Ja npr nisam imala nikakve nuspojave a upozorili su me da bi mogla imati,da ležim sat vremena nakon što uzmem tabletu.
Sada trebam sanirati upalu i oporaviti se jer sam ko stara baba, niti mogu sjest, niti leći svakako, a i sama patronažna je rekla da se moram odmarati jer sam skršena. Inače, za one u Zg, ja sam svoju nazvala kad sam došla doma, 2 dana poslije i došla je odmah taj dan. Popis po ulicama i kontakt br imate na netu. Ova žena je divna, 2 sata provela s nama. Pregledala mene, malog, pokazala kako ga čistiti, pupak tretirati, hranjenje pa sve šta mi je palo na pamet mogla sam pitati. Dala br mob, kaže, slobodno pošalji poruku, sliku na viber ako nešto ne bude jasno itd.
Netko je pitao i za trudove jer loše podnosi bolove. Nisam ni ja po tom pitanju bajna i začudila sam se da sam toliko izdržala. Nakon prvog gela trudovi su brzo došli, svakih par min i meni je tako bilo sve do kraja, samo što je u početku intezitet slabiji, podnošljiv. Nakon 6 h sam bila iscrpljena upravo zbog tih čestih trudova, a nakon 2 gela, išlo je žešće. Tražite pilates loptu, meni je jako pomogla. Ležanje mi je bilo najgore. Nakon 11 h sam napokon bila otvorena 4 cm pa sam tražila epiduralnu jer više nisam mogla. Nekima odugovlače pa ni ne dobiju jer kasnije je prekasno. Isto tako, za Merkur piše ponijeti torbu za rađaonu, ali kako sam ja zaprimljena u bolnicu popodne prije početka induciranog, meni je sve ostalo u sobi, samo su rekli da spakiram a u rađaonu mogu ponijet vodu i mob. Labela se nisam sjetila. :)
Sorry na ogromnom postu, koristim vrijeme jer nisam mogla ponovno zaspati nakon ture bočice i pelena. :)
A i malo sam se izjadala. :-)
A joj, baš si se izmučila.....Odmaraj i koristi svi pomoć koju imaš, nemoj uopće da ti bude bed tražiti nekog da ti pomogne što god.
Što se mlijeka tiče, nemoj se bedirati, probala, nije išlo i ajmo dalje. Daš bocu i dobro.
Neznam što planiraš, ako bi da se mlijeko prestane proizvoditi izdajaj samo minimalno koliko treba da ti olakša pritisak
Curke, jos nisam procitala zaostatke, kednostavno ne stignem pa cestitam na bebicama ako ih je jos bilo🤗.
Ugl, kako je prosao porod…bila sam na pregledu kod svog dr u pola 4, stanje kao i prosli put. Oko 17h mene nesto malo bolucka u leđima i osjetim stezanje. Oko 18 mjerim ja to i na svakih 5 min je i jace…nije ne znam kako, al kad nemam pojma ni kako rreba biti…malo skakala na lopti, plesala i pjevala s mm-om, sredili se i oko 21h dosli u bolnicu. Trudovi kao bas dobri, otvorena 2 prsta🤪. U 21,15 mi u predrađaoni , mm bio sa mnom cijelo vrijeme jer nikog tamo nije bilo. Najvise mi odgovaralo prodidavanje na lopti na kojoj sam cupkala dok sam trudove prodisavala. Pregled kaze oko1 u noci da sam otvorena tek 3prsta i dr me malo rucno prosirila za 1, to cak nije bilo ni bolno, salje na klistir i oko 3 sam u rađaoni. Trudovi postaju sve jaci ali ja se bas i ne otvaram, kao na 4-5 prstiju i dr mi busi vodenjak…oko 6 sati ja se lagano vec gubim u tom disanju pa me i sve jace boli i malo sam od mm-a trazila stalno da mi zove dr, koji put bila prema njemu otresita i koji out viknula da zelim da dođe kraj🙈. Kednom sam mu rekla i da me ubije i skrati muke🤣. Ugl, oko 7 sam bila otvorena 7 prstiju sto me ujedno i smirilo i izbediralo jer su me sorali moji trudovi oko120 tog necega a nikad kraja. Mislim da oko 8 su me gledali i bila 9 prstiju i da mi je onda dr dala najmanju dozu dripa da se to zavrsi. Inace sam 2 puta dobila spasmex , tako oko 7 i glukozu jer sam zadnje jela u pola 15 dan ranije pa da imam snage i imala sam kisik u rađaoni zbog astme. Ugl, izgon je dosta dugo trajao, mali nikako izaci, malo smo se zabrinuli i mm i ja ali eto nakon sto su mi nekoliko puta pomogli "nasjedanjem" na trbuh (nista me nije boljelo niti me sad boli), nas bebo je iazasao…🥰. Morali me recnuti. Imam vanjskih savova negdje 5, unutarnjih vise. Krivo sam zadnje tiskala i to bas znam tako da.mi fino popucale kapilare po licu i u oku. Nakon poroda posteljica lijepo izasla, nista ja nisam morala raditi po tom pitanju, dali mi bebu na kozu i bio sa mnom sat vremena…zadnjih 10 minuta je papao. Sad se pravi grbav pa mi vec naceo lijevu sisu😨. Sve u svemu, preslatki mi je🥰 i presmijesan😊. E, da rodila ja bez epiduralne…nisam sigurna da bih to ponovila a mozda i bi sad kas je vec proslo i prezivila sam😊
Bome je kod tebe to potrajalo. Ma bitno samo da je na kraju sve ok.
Jesi uspila što odmoriti? Kad su vas rekli doma pustiti?
Bebice nam već uveliko dolaze, a ja tek sad počinjem sa shoppingom
Btw h&m daje 20% na sve dječje za narudžbe preko 50 eur, ja budem svakako uzimala, pa cure iz novog zg ako trebate što možete se slobodno ubaciti u narudžbu
Ja se evo ubijam od potrage za zimskom kapicom. Sve imaju neke cuflke ili uši ili što već i to me baš nervira jer onda ne mogu kapuljaču navući preko
Pobjegao mi je post. Koliko ti je epiduralna olakšala u svemu tome i da li si imala prethodno napravljene neke nalaze za nju? Ja sam zadnji put zaboravila pitat u TA
Jako mi je olakšala. Mogla sam odmoriti napokon na 2h, a tada su mi dali i drip i tek onda sam se otvorila do kraja. E onda je opet krenulo, bilo je bolno i pitali su me hoće li mi dati drugu dozu. Prihvatila sam, taman je počela djelovati kad su bebini otkucaji počeli padati. Inače su predviđali još 2-4h do kraja. Zbog otkucaja je nastala frka, brzo su bebu počeli vaditi i morali su koristiti i vakum. Taj dio nisam osjetila jer je epiduralna djelovala, a ni šivanje. Doktorica je rekla, sva sreća da ne osjećate. Kao što sam napisala, dolje je ajme... Sad osjećam.
Pobjegao mi je post. Koliko ti je epiduralna olakšala u svemu tome i da li si imala prethodno napravljene neke nalaze za nju? Ja sam zadnji put zaboravila pitat u TA
To i mene zanima isto :)
Jutreko svima 🤩
Evo i nas prvu noć domeka, nicas buđenje tri puta, taj zadnji put je htio siku valjda satima, prvo je bio gladan a kasnije valjda jer je htio biti blizu.
Tata mu pjeva i mazi ga a ja pune oci suza. Uvijek sam maštala o takvom prizoru dok ga ususkava.
Mlijeko mi je nadošlo i cike su mi nabujale i dosta su tvrde na dodir.
Ne boli me ništa ali voljela bi sve savjete koje imate vi koje ste dojile da se ne bi nešto začepilo ili kaj god jer divno nam ide.
Lolly tvoj post me je bas rastužio, čitam i kao da čitamo svoju priču. Naime nije mi jasno zašto toliko forsanje prirodnog porođaja, pritom mislim ne davanje epiduralne Itd, nisam jedina. Dvije curke koje su sa mnom ležale, ovaj jedna je još bila ok ali druga, žena ko da je preživjela logor. Tako je izgledala. Tužno jer u 21. St nema potrebe toliko mučenja. U mojem slučaju ja sam se otvarala ko luda ali trebali su imati razumijevanja da sam uaprimljena sa trudovima dan ranije i kad sam došla u 4 ujutro na pregled i kad su znali da ću za radaonu mogli su me počastiti epiduralnom jer je to već bilo 26 sati trudova sto manjih sto javiš i tijelo mi je bilo izmučeno i preumorni a tek me je čekao finish koji je trebao odraditi. Hrana je zaista ok, treba pojačanje kako kaže Lolly ali zaista je ok, sve se stalno cisti i svi su na usluzi kad god i gdje god. Odjel babinjaca cure su posebno pažljive prema manama a i naravno bebama.
Moje iskustvo cjelokupno je dobro osim po meni greške i nehumanosti dvije osobe, jedna starija žena na ctg-u koju očito svi znaju po tome kako pametuje tipa to ti nisu trudovi Itd a ctg je očitao krivo, barem kolegici iz sobe i meni u noći i naravno doktorica koja je radila tu noć i pročitala te moje papire i mogla biti humanija i dati epiduralnu jer sam satima trpila kontrakcije sto je znala i 6 sati unazad kad su vrc bile jake jer je bila na smjeni.
Mlijeko mi je nadošlo i cike su mi nabujale i dosta su tvrde na dodir.
Ne boli me ništa ali voljela bi sve savjete koje imate vi koje ste dojile da se ne bi nešto začepilo ili kaj god jer divno nam ide.
Uspila si ticker postaviti
Samo što više masiraj, posebno pod toplim tušem, ako dojenje fino ide nemoj izdajati (samo ono što moraš da popusti malo) jer će se onda stvarati više. Ako ti je to predugo kroz noć da ne siska i ako te bole probudi ga
Tvrde cicke su normalne posebno u skokovima, a oni su česti na početku. Prema onome što sam ja čitala idu 3-6-9 dana, tjedana, mjeseci.
U ovima na početku beba obično želi non-stop biti na cicki jer si navlači dodatno mlijeko, pa to zna biti sisanje i plakanje dan noć u krug, nekad uz povraćanje između I tu se žene najčešće uplaše da nema dosta mlijeka....
Netko je pitao za iskustva iz Vinogradske. Ja sam krajem 8.mjeseca bila 2 tjedna na hospitalizaciji pa sam imala priliku sve vidjet. Sestre su vam odlične i imaju dosta strpljenja i često su i tješile nas cure i igrale ulogu psihologa. Odjel ko odjel nije najnoviji, ali jedna strana hodnika je obnovljena (kreveti na podizače, soba ima svoj wc ili dijeli sa susjednom.),a druga strana su starije sobe, 5 wc-a i 4 tuša. Čistačice se trude i zaista to održavaju,ali iskreno nekad su i pacijenti bezobraznih npr.bacaju uloške i gaćice u wc, užas. Hrana ko hrana, prava bolnička, suprug mi 3.dan donio sol i maslinovo ulje i ja sebi riješila problem. Ali za tih par dana nakon poroda, izdrži se. Meni je najbitnije da su doktori i sestre stručni i dobri. Ja sam i 1.dijete rodila tamo prije 6 godina i sad za 2 tjedna idem opet-carski rez. Nadam se da sam pomogla.
Negooo,ja sam jucer kupila caj lista maline..Kak se pije? 1-2 salice dnevno..?
S navrsenih:
35tt - 1 salica
36tt - 2 salice
37tt - 3 salice
Sortiraj odgovore
Najstariji