LollyBB bas mi je zao da je sve prošlo toliko traumatično za tebe, čim vise odmaraj i koristi pomoć da se čim prije kvalitetno oporavis. Super za bebicu da je dobro 😊
K
Pobjegao mi je post. Koliko ti je epiduralna olakšala u svemu tome i da li si imala prethodno napravljene neke nalaze za nju? Ja sam zadnji put zaboravila pitat u TA
Jutro curke 🤗
Deja sve je preslatko bas 😍😍😍ja bi sve nosila na kraju pa nek sestra koja ga oblaci odluci koji ce bodic pa ostalo joj izvadis 🥰
Ma nemam pojma sto mi je, majka mi poslala puno domaceg paradajza pa sam si juhicu lijepo napravila od njega njam njam 😋 i vec sam se umorila 😔 jos malo pa muzic dolazi pa ce on kuvuljiti 🤣🤣🤣
Monal (ja mislim da si ti pitala) sad ce se zaredat porodi u Vinogradskoj pa cemo imati vise iskustva, sto traze i sto treba osim ako ti ne budes prva od rodilja koje ce nam reci to 🤣🤣🤣
Lolly zao mi je sto ti tako tesko prosao pocetak, ali sad slijede svijetliji dani mazenja s deckicom 🥰
Ma majke su nam kraljice, koliku pomoc nam samo pruzaju duzna sam joj dva zivota za sve sto je ucinila za mene do sada, a kako ne znam kakva cu bit nakon poroda pripremila sam ju na najgore i da bude samnom prve dane pa makar dok se naspavam da pazi na mrvicu nasu... 💕 Veliko postovanje takvim majkama 🥰🥰🥰🥰
Sto se patronazne tice, ja nisam zvala ranije. U Osijeku, bolnica prijavi kad je dijete rodjeno i onda patronazna dodje cim izadjete (dan poslje uzlaska iz bolnice, nenajavljeno je dosla). Pokazala mi kupanje i previjanje pupka, izvagala ga je. Mogla sam pitat sta sam htjela. Dolazila mi je sigurno 5, 6 puta. Posto je manja beba, pa da prati napredovanje sto se tice tezine. Stvarno draga zena.
Venus, ja nisam imala plan poroda, ali na trudnickom tecaju su rekli da je dobrodosao. Tako da sestre znaju koje procedure zelite ili ne zelite (brijanje, klistiranje, epiduralna). Zelite li neke ljekove ili odbijate. Mislim svakako ce vam oni provesti sve postupke ako je nuzno, no ako nije (kao npr klizma), onda nece. Tako da po mom misljenju je to ok imati, ako nisu nadobudni doktori pa te gledaju u stilu "vidi ove pametnice s planom poroda, pokupula svu pamet svijeta".
Jutro! Evo i mene napokon. Doma smo treći dan i naravno da ne stižem sve pratiti. :)
Čestitam svim curama na smotuljcima i želim vam brz oporavak.
Naš beban je divan. Jede, spava i tako u krug. :)
Ja baš i nisam u najboljem stanju. Koliko god u Merkuru bili stručni i ljubazni, moj porod je mogao proći i drugačije. Zbog tolikog forsiranja da rodim vaginalno, kao, prvorotkinja sam i normalno je patit se 15 h, beba je u zadnji tren nasilno izgurana iz mene zbog pada otkucaja. Hvala Bogu, dijete je super, što je najbitnije, ali sam ja razvaljena tako da je jučer patronažna rekla da nije odavno vidjela takve traume. Čudi se i sama što su me toliko mučili, a indikacija za carski je bilo i tijekom trudnoće. Sad se tu ništa ne može, ali je oporavak izrazito bolan i fizički sam dosta iscrpljena. Sva sreća, imam pomoć doma inače ne znam na šta bi to izgledalo.
Ne mogu se požaliti na neljubaznost, sestre su tu, zoveš ih i odmah dolaze. Pokušali su pomoći s dojenjem, uzet će bebu da se odmoriš, sobe ok. Kod nas je dojenje bio problem u bolnici. Trudili smo se, mali je grizao svakako, napravio mi rane pa je dobro odmah imati kremu i šeširiće. Već su mi u bolnici rekli da bez šeširića ide teško, a evo, ispostavilo se da i neće ići. Uz sav trud doma, masiranje, izdajanje, mlijeka ima skoro pa ništa i nastala je upala, a ja dobila temperaturu i na antibioticima sam. Patronažna je strpljivo masirala, pokušala izdojiti, ali kad je ona rekla da to ide teško, skoro pa nikako i da odlučim sama što dalje, rasplakala sam se. Lijeva cica uopće ne ide, desna po par kapi tako da bi mali vukao i ostao gladan i frustriran. Skužila sam još u bolnici da se siroti trudi, vuče, bori se, a onda urla jer je gladan. Spomenula je i neke bromergon tablete, ali da se konzultiram s dr. Vidim da su to neke gadne tablete, s hrpom nuspojava. Ima netko iskustva s njima?
Ja sam padobranac ali citam kao da svoju pricu citam..znaci isto jedvaaa ista da izlazi van a ja dobijem upalu tj mastitis i zavrsim na antibiotiki .rane san imala strasne toliko strasne da su mi taj dio odvaljeni a doslovno se odvalilo skinuli skaricama...bromergon san dobila nako svih muka posli tj dana borbe i spasio me...pusta cuda nuspojavana na netu o njemu ja bi bila otrova uzela samo da prestane sve..uplakana isfrustrirana u bolovima on me spasio ni jedne jedineee nuspojave ja nisan imala od njega..eto malo da te ohrabrim kad san se rijesila mlika i upala bolova i suza sve bilo punoooo lakse...sretnoo
url=https://lilypie.com]
Da, to su nama rekle patronazne sestre na tecaju u domu zdravlja: nazvati ih u dom zdravlja od 7-9 ujutro prema adresi gdje se stvarno nalazimo, neovisno o tome gdje smo prijavljeni.
Samo mi nije bas jasno kad da nazovemo… Valjda iz bolnice.
Zvala sam svoju kad sam dosla doma i to sam pricekala da prode 2-3 dana da se malo smjestimo. Nisam htjela ni da mi dolazi prije poroda, a bome ni isti ili drugi dan kad dodemo doma, ipak mi je to bilo prerano, a nisam ju ni trebala.Moj
Moja bila 2 puta i nikakve koristi od nje jedino sto je vagnula i to je sve a to sam mogla i sama 🙄 i jos mi dolazi u kucu bez najave i prvi put mi dosla drugi dan kad sam iz bolnice dosla nisam stigla ni doc na sebe, srecom moja majka bila kod mene
Moja je patronažna bila ok. Rekla bi koji dan će doći, vrijeme samo okvirno. Nosila je one navlakice za cipele i prala je ruke (glupo naglašavati, ali svašta sam čula po pitanju tog dvoje). Od korisnih stvari vagala ga je, što je većini mama koje doje najveća briga jel beba dosta jede, pokazala njegu pupka, kako prebrisavati bebu i prvo kupanje (to smo tek tamo negdje s 3 tjedna). Uz to bi uvijek kratko popričale, moglo ju se pitati za savjet. Htjela je doći malo prije nego je mali napunio 6 mj, ali nismo bili doma. Ja ju stvarno nisam puno trebala. Mislila sam ju zvati taj dan kada sam išla iz bolnice, ali svašta nešto se događalo, pa sam se javila sutradan.
Prijateljici je recimo njena čak nosala malog dok se ona otišira/jede i sl, jer je mali bio jako zahtjevan, a ona sama, Presretna je bila s njom.
Jutro, cestitam curama koje su rodile 😍😍.
Bila sam na profilima pa imam zaostataka za citati 😀
Što kažu profili? Sad su ti već skratili na 2 tjedna?
Jutro curke 🤗
Deja sve je preslatko bas 😍😍😍ja bi sve nosila na kraju pa nek sestra koja ga oblaci odluci koji ce bodic pa ostalo joj izvadis 🥰
Ma nemam pojma sto mi je, majka mi poslala puno domaceg paradajza pa sam si juhicu lijepo napravila od njega njam njam 😋 i vec sam se umorila 😔 jos malo pa muzic dolazi pa ce on kuvuljiti 🤣🤣🤣
Monal (ja mislim da si ti pitala) sad ce se zaredat porodi u Vinogradskoj pa cemo imati vise iskustva, sto traze i sto treba osim ako ti ne budes prva od rodilja koje ce nam reci to 🤣🤣🤣
Nisam ja pitala 😅 ja sam u Splitu,odnosno tamo ću rodit. Evo u ovih 9 dana hospitalizacije sam naučila što i kako treba,svega sam se nagledala i skupljala iskustva 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji