Ja sam pila caj i jela datulje. Otvorila sam se ekspresno, a jel to za to zasluzno - ne zmam, ali eto ja sam htjela barem to napraviti 😉
E bas na jendoj grupi na fejsu se cure kunu u datulje, da su ih dosta jele i da su brzo rodile, valjda pomazu s otvaranjem isto 😀
1. According to this study, women who ate six dates a day for the four weeks leading up to their due date were:
[ul]
[li]74% more dilated than non-date eaters at admission to birthplace[/li]
[li]38% more likely to have intact membranes[/li]
[li]21% more likely to spontaneously go into labor[/li]
[li]28% less likely to use prostin/oxytocin to induce labor[/li]
[/ul]
Evo citala taman za datulje, vrijedi probati
A jel mi mogu skodit datulje i caj ako pocnem sa punih 36tj i vec sam prst otvorena, smeksana i 1/2 clanka?
S tim da mi je kontrola u utorak pa cu vidit jesam se jos otvarala kako ne mirujem vise strogo
Ja sutra mozda odem po taj caj neznam jel ga ima u ljekarni.. Datulje obozavam jest ali koliko njih smijemo papat ima neka doza dnevno i od kada?
A drage cure moje… 🥰
Znaci ovako stvari stoje… Mirujem, nista ne boli, bebica aktivna ma milina i sto se vise blizi povratak mi muzica ja sve napaljenija 🙈 okupiram se obavezama i spavanjem po mogucnosti (hvala Bogu na niskom tlaku pa mogu) da mu jednostavno to ne govorim jer cu ga mozda uplasit ko neka nimfomanka pa nit ne dodje 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja hocu, on kaze:" Ne moze, pocela si se otvarat a jos nije vrijeme da rodis" i covjek ne da… 🙈🙈🙈🙈
Kad smo vec kod cajeva..
JEL POSTOJI NEKI ČAJ DA ME DOVEDE U NORMALU I MUŽIĆA NE UPLAŠIM? 🤗
A gle, uzmi stvar u svoje ruke da se malo smiriš prije nego dođe Kaj drugo... mene je počelo hvatati prije nekih par tjedana skoro svaki dan i morala sam se snaći sama
Ja sutra mozda odem po taj caj neznam jel ga ima u ljekarni.. Datulje obozavam jest ali koliko njih smijemo papat ima neka doza dnevno i od kada?
Preporuca se 6 onih normalnih dnevno, a ukoliko su one velike Medjool datulje onda 3. Mogu se nasjeckati i u pahuljice, kasu ili u smoothie...
A drage cure moje… 🥰
Znaci ovako stvari stoje… Mirujem, nista ne boli, bebica aktivna ma milina i sto se vise blizi povratak mi muzica ja sve napaljenija 🙈 okupiram se obavezama i spavanjem po mogucnosti (hvala Bogu na niskom tlaku pa mogu) da mu jednostavno to ne govorim jer cu ga mozda uplasit ko neka nimfomanka pa nit ne dodje 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja hocu, on kaze:" Ne moze, pocela si se otvarat a jos nije vrijeme da rodis" i covjek ne da… 🙈🙈🙈🙈
Kad smo vec kod cajeva..
Blago tebi🙈 Ja vec izvjesno vrijeme nemam uopce zelju za nicim…😩
Kod mene ista situacija. Nula zelje za icime. Ne znam ni kako bi, sama sam sebi teska. A i cim bebu osjetim, otislo bi i to malo zelje koje bi imala eventualno 🤷
Ima li koja ženica da je otvorena već? Ja sam cijelu trudnoću uspješno čuvala cerviks da bi se sad skratio na 23 mm,1/3članka. Vanjsko ušće prohodno 1.5 cm do glave i plodovih ovoja🙄 Danas sam 35+1 🤗
Pozz Mona,ne znam sjecas li se, al termin nam je objema 24.10. u Splitu. 23mm ti je 1/2clanka jer je clanak oko 40mm. Meni ti je ista situacija, od 25tt bio 27mm, pa od 29tt pao na 22-23mm i prst uloziva. Strogo mirovala mjesec dana od toga, i evo zadnjih tjedan dana se pocela pomalo dizat doma i u utorak imam kontrolu na 35+5. Bas me zanima jel se jos kratilo i otvaralo, al ne treba te to sad brinit, skoro smo u terminu. Meni je dokt rekla da se od 36tt mogu skroz opustit i sve radit normalno ka i prije 🙂 samo kako sam vise hodala po kuci zadnjih dana javili su se menstrualni grcevi. I sinoc mi je beba silovala utrobu udarcima, tek sam u 5 zaspala. I jos me sve boli i pati od sinoc…
Nego sto kazes da si se svega naslusala i raspitala u rodilistu, imas koji koristan savjet ili iskustvo za podijelit? :-)
Iskustvo više nego dobro! Osoblje prekrasno,doktori odlični,hrana ukusna,higijena top. Ma prezadovoljna sam. Ja sam ležala na patologiji,a sad za babinjače nezz kako će bit. Ponit samo osnovno sa sobom,za bebu ništa osim robice za izaći i možda dude. Smirio me boravka tamo jer sam vidila čega sve ima od dijagnoza,i vidila sam kako su liječnici pažljivi i jednaki prema svima.
Cure, a vama muzevi masiraju? Ja bas sa svojim pricala o tome, odreagirao je kao da sam spomenula ne znam sta. Jesam li ja luda 🤪 tko to jos radi.. Ajme 🙄😩
a za sex otkako se beba jako mice, Boze sacuvaj. Ozlijediti ce je 🤣🤣
A drage cure moje… 🥰
Kad smo vec kod cajeva..
A gle, uzmi stvar u svoje ruke da se malo smiriš prije nego dođeKaj drugo… mene je počelo hvatati prije nekih par tjedana skoro svaki dan i morala sam se snaći sama
Hhahahahaha sad se moram ubacit i ja.. Bilo mi neugodno pisat tak sta al vidim da nisam jedina.. Ja kak sam sama stalno mene je to jako cesto hvatalo.. Tak da parola snadji se haahha 😂😂😂😜😜😜😜 i onak mi zene sebe najbolje poznajemo i znamo sta nam pase tak da u tome nema nista lose.
Sortiraj odgovore
Najstariji