Cure jel ijedna od vas pravila plan poroda (ispunila Rodin obrazac) i ponijela na il planira nositi na porod?
Ima li to smisla kod nas uopce 😂
Da, to su nama rekle patronazne sestre na tecaju u domu zdravlja: nazvati ih u dom zdravlja od 7-9 ujutro prema adresi gdje se stvarno nalazimo, neovisno o tome gdje smo prijavljeni.
Samo mi nije bas jasno kad da nazovemo… Valjda iz bolnice.
Zvala sam svoju kad sam dosla doma i to sam pricekala da prode 2-3 dana da se malo smjestimo. Nisam htjela ni da mi dolazi prije poroda, a bome ni isti ili drugi dan kad dodemo doma, ipak mi je to bilo prerano, a nisam ju ni trebala.
Moja bila 2 puta i nikakve koristi od nje jedino sto je vagnula i to je sve a to sam mogla i sama 🙄 i jos mi dolazi u kucu bez najave i prvi put mi dosla drugi dan kad sam iz bolnice dosla nisam stigla ni doc na sebe, srecom moja majka bila kod mene
Jutro, cestitam curama koje su rodile 😍😍.
Bila sam na profilima pa imam zaostataka za citati 😀
Jutro! Evo i mene napokon. Doma smo treći dan i naravno da ne stižem sve pratiti. :)
Čestitam svim curama na smotuljcima i želim vam brz oporavak.
Naš beban je divan. Jede, spava i tako u krug. :)
Ja baš i nisam u najboljem stanju. Koliko god u Merkuru bili stručni i ljubazni, moj porod je mogao proći i drugačije. Zbog tolikog forsiranja da rodim vaginalno, kao, prvorotkinja sam i normalno je patit se 15 h, beba je u zadnji tren nasilno izgurana iz mene zbog pada otkucaja. Hvala Bogu, dijete je super, što je najbitnije, ali sam ja razvaljena tako da je jučer patronažna rekla da nije odavno vidjela takve traume. Čudi se i sama što su me toliko mučili, a indikacija za carski je bilo i tijekom trudnoće. Sad se tu ništa ne može, ali je oporavak izrazito bolan i fizički sam dosta iscrpljena. Sva sreća, imam pomoć doma inače ne znam na šta bi to izgledalo.
Ne mogu se požaliti na neljubaznost, sestre su tu, zoveš ih i odmah dolaze. Pokušali su pomoći s dojenjem, uzet će bebu da se odmoriš, sobe ok. Kod nas je dojenje bio problem u bolnici. Trudili smo se, mali je grizao svakako, napravio mi rane pa je dobro odmah imati kremu i šeširiće. Već su mi u bolnici rekli da bez šeširića ide teško, a evo, ispostavilo se da i neće ići. Uz sav trud doma, masiranje, izdajanje, mlijeka ima skoro pa ništa i nastala je upala, a ja dobila temperaturu i na antibioticima sam. Patronažna je strpljivo masirala, pokušala izdojiti, ali kad je ona rekla da to ide teško, skoro pa nikako i da odlučim sama što dalje, rasplakala sam se. Lijeva cica uopće ne ide, desna po par kapi tako da bi mali vukao i ostao gladan i frustriran. Skužila sam još u bolnici da se siroti trudi, vuče, bori se, a onda urla jer je gladan. Spomenula je i neke bromergon tablete, ali da se konzultiram s dr. Vidim da su to neke gadne tablete, s hrpom nuspojava. Ima netko iskustva s njima?
Sada trebam sanirati upalu i oporaviti se jer sam ko stara baba, niti mogu sjest, niti leći svakako, a i sama patronažna je rekla da se moram odmarati jer sam skršena. Inače, za one u Zg, ja sam svoju nazvala kad sam došla doma, 2 dana poslije i došla je odmah taj dan. Popis po ulicama i kontakt br imate na netu. Ova žena je divna, 2 sata provela s nama. Pregledala mene, malog, pokazala kako ga čistiti, pupak tretirati, hranjenje pa sve šta mi je palo na pamet mogla sam pitati. Dala br mob, kaže, slobodno pošalji poruku, sliku na viber ako nešto ne bude jasno itd.
Netko je pitao i za trudove jer loše podnosi bolove. Nisam ni ja po tom pitanju bajna i začudila sam se da sam toliko izdržala. Nakon prvog gela trudovi su brzo došli, svakih par min i meni je tako bilo sve do kraja, samo što je u početku intezitet slabiji, podnošljiv. Nakon 6 h sam bila iscrpljena upravo zbog tih čestih trudova, a nakon 2 gela, išlo je žešće. Tražite pilates loptu, meni je jako pomogla. Ležanje mi je bilo najgore. Nakon 11 h sam napokon bila otvorena 4 cm pa sam tražila epiduralnu jer više nisam mogla. Nekima odugovlače pa ni ne dobiju jer kasnije je prekasno. Isto tako, za Merkur piše ponijeti torbu za rađaonu, ali kako sam ja zaprimljena u bolnicu popodne prije početka induciranog, meni je sve ostalo u sobi, samo su rekli da spakiram a u rađaonu mogu ponijet vodu i mob. Labela se nisam sjetila. :)
Sorry na ogromnom postu, koristim vrijeme jer nisam mogla ponovno zaspati nakon ture bočice i pelena. :)
A i malo sam se izjadala. :-)
Cure iz zagreba ili jos bolje koje su rodile u petrovoj a moze i druga bolnica, kako funkcionira to sa patronaznim sestrama? Jer ih mi moramo zvat ili ih bolnica zove?
Ja sam rodila u vinogradskoj, bolnica javi patronazi i vec me patronazna zvala dok sam jos u bolnici bila
Cure kojima je beba na zadak na koji način osjetite micanje bebe, kako znati da li se okrenula na glavu ili nije ( osim ultrazvuka ☺). Da li je itko išao na vanjski okret bebe i u kojem tjednu?
Moja, dok je bila na zadak, osjetila sam lupanje dolje nisko. Prva kcer mi je bila do kraja na zadak i gurala bi me glavicom u rebra a lupala takodjer dolje. Nisam isla na okret, rodjena je na carski.
Pozdrav cure :) evo mene padobranca sa zimskih beba, prvo i osnovno čestitam svim novim mamicama i njihovim malim štrucama!!
E sad obzirom da ste vi ipak malo naprednije trebaju mi neka vaša mišljenja i iskustva. Naime kad razmišljam o tome gdje ću roditi razmišljam si između Vinogradske i Merkura i ne znam kak da donesem konačnu odluku pa bi mi svakako pomogla neka svježa iskustva… topa kako ste zadovoljne tretmanom, osobljem, sobama, vođenjem trudnoće i poroda i slično
Mogu ti reci za Merkur.
- TA - guzva je vecinom ogromna, ima mjesta za sjesti. Doktori su uglavnom ok, netko ce reci da je netko grub, netko prebrz, netko prespor, ovisi koliko si kriticna prema tome. Meni su bili svi ok, a na svakom pregledu sam naletila na nekog drugog.
- radaona - sve super! Ekipa je meni bila vrhunska, sve smo prosli kroz zezanciju i lijepe rijeci. Sve odrade onako kako treba.
- sobe - dvokrevetne i trokrevetne, kupaona se dijeli sa susjednom sobom. Cistoca je u redu. Sve imaju klimu, neke imaju tv.
- osoblje - odlicno. Sestre za bebe ce ti pokazati svaku sitnicu koju zelis i kad zelis. Za dojenje ih mozes zvati svakih 5 min ako hoces i uvijek ce ti pokazati samo da uspijete. Sestre za zene su takoder dobre, ja ih nisam previse trebala, ali to sto sam vidjela je bilo u redu.
Sve u svemu, meni je bilo super i da opet radam opet bih isla tamo.
E hvala ti puno na informacijama
Bilo bi super kad bi netko napisao nesto slicno za Vinogradsku :) Ja sam citala na Rodi ali prije par godina. Sobe su se obnavljale pa bi carske stavili u novije sobe. Zene su se zalile kako kupaonice znaju biti jako neuredne i da u njima puse, da su sobe pretrpane pogotovo kad se naguraju posjete…
Jel i sad tako?
I mene zanima. Kcer sam rodila tamo prije gotovo 4g i tada je bila guzvancija, po 4 zene u sobi, kupaonice dvije na cijeli hodnik i nije bas bilo nesto ali dobro, izdrzis par dana. Takodjer je klopa bila slaba, da nam muzevi nisu donosili dodatnu dohranu, umrle bi od gladi 😉
Pozdrav cure :) evo mene padobranca sa zimskih beba, prvo i osnovno čestitam svim novim mamicama i njihovim malim štrucama!!
E sad obzirom da ste vi ipak malo naprednije trebaju mi neka vaša mišljenja i iskustva. Naime kad razmišljam o tome gdje ću roditi razmišljam si između Vinogradske i Merkura i ne znam kak da donesem konačnu odluku pa bi mi svakako pomogla neka svježa iskustva… topa kako ste zadovoljne tretmanom, osobljem, sobama, vođenjem trudnoće i poroda i slično
Mogu ti reci za Merkur.
- TA - guzva je vecinom ogromna, ima mjesta za sjesti. Doktori su uglavnom ok, netko ce reci da je netko grub, netko prebrz, netko prespor, ovisi koliko si kriticna prema tome. Meni su bili svi ok, a na svakom pregledu sam naletila na nekog drugog.
- radaona - sve super! Ekipa je meni bila vrhunska, sve smo prosli kroz zezanciju i lijepe rijeci. Sve odrade onako kako treba.
- sobe - dvokrevetne i trokrevetne, kupaona se dijeli sa susjednom sobom. Cistoca je u redu. Sve imaju klimu, neke imaju tv.
- osoblje - odlicno. Sestre za bebe ce ti pokazati svaku sitnicu koju zelis i kad zelis. Za dojenje ih mozes zvati svakih 5 min ako hoces i uvijek ce ti pokazati samo da uspijete. Sestre za zene su takoder dobre, ja ih nisam previse trebala, ali to sto sam vidjela je bilo u redu.
Sve u svemu, meni je bilo super i da opet radam opet bih isla tamo.
E hvala ti puno na informacijama
Bilo bi super kad bi netko napisao nesto slicno za Vinogradsku :) Ja sam citala na Rodi ali prije par godina. Sobe su se obnavljale pa bi carske stavili u novije sobe. Zene su se zalile kako kupaonice znaju biti jako neuredne i da u njima puse, da su sobe pretrpane pogotovo kad se naguraju posjete…
Jel i sad tako?
I mene zanima. Kcer sam rodila tamo prije gotovo 4g i tada je bila guzvancija, po 4 zene u sobi, kupaonice dvije na cijeli hodnik i nije bas bilo nesto ali dobro, izdrzis par dana. Takodjer je klopa bila slaba, da nam muzevi nisu donosili dodatnu dohranu, umrle bi od gladi 😉
Klopa je ok, ali uvijek dobro dođe da ti netko donese pojačanje. :)
Js sam bila u dvokrevrtnoj, wc smo dijelili s još jednom sobom. Redovno se čisti, stvarno nemam primjedbi.
Sortiraj odgovore
Najstariji