Pikulica, daaa samo se nadam da bas nece ponestati kad ja dodjem na red 😅
Deja sve je premedeno. Meni su ta jednodijelna isto odjeca i bas takvo jedno sa Winniem sam mu spremila za izlazak 😊
Cure iz zagreba ili jos bolje koje su rodile u petrovoj a moze i druga bolnica, kako funkcionira to sa patronaznim sestrama? Jer ih mi moramo zvat ili ih bolnica zove?
Mislim da su ti patronazne u domovima zdravlja. A obicno ti iz bolnice jave u tvoj dom zdravlja pa imas patronaznu koja je zaduzena za tvoje podrucje gdje si prijavljena. Ja mislim da je tako
Ja prijavljena na jednoj adresi u svojoj obiteljskoj kuci i na svim papirima mi je ta adresa, a zapravo.smo podstanari na drugoj adresi…nadam se da pitaju u bolnici to za patronaznu onda jer sigurno ima luno takvih sucajeva
Sama si zoves patronaznu koja je zaduzena za tvoj kvart, drugacija adresa nema veze
Ciao curke. Evo mi doma od nekih 2 popodne, milina. Papamo polako siku i uhodavamo se u to. Uzela sam šeširiće jer ovaj moj sinčić bome ima jaki hvat i vuče ko lud pa su mi cike vrele i stavit ću obloge.
Deja sve mi je predivno. Mi smo danas izašli isto u plisancu.
Pisala sam na ljetnima, pa da i vama napisem bili smo na prvom pregledu dns curka je narasla 6cm i dobila 1150kg 😊 sve je super dobili smo d3 kapi koje se daju do godine dana i dobila rojazol za soor
Ayla ajd javi ak bude imala grceve od d3. Koju marku si uzela d3?
Sto se od tih kapi dobivaju grcevi? Oleovit su, budem
Navodno da, od plive i babytola, a za oleovit ne znam 🤔 i patronazna mi je to potvrdila 😕
😳😳 Cemu ih onda daju i dicu muče
A zbog rahitisa 😬
A sto je to? 🤔
Po njima puno toga treba malim bebama davati, daj ovo daj ono ja nezz kako se to prije bebama nije davalo i svi zdravi moja baba eno 97god ima, zena se drzi ko zmaj za svoje godine a dns sto vise dajes to djeca bolesnija 😐
Bolest kostiju. Imaju onak noge u oks, lomljivije kosti, sporije in zubi rastu, fontanela se kasnije zatvara.. Ima dosta jos tih razloga, a uzrok nastanka bolesti je manjak vitamina D. Zato se i kasnije preporuca s npr 2god da po zimi dajemo bebi vitamin d, posto nema puno sunca 🙂
Deja kompletici su preslatki bas 😍 ja moram pogledati za mozda neku deblju kombinaciju, ova sto imam mi se cini malo pretanka!
Sto se tice d vitamina, svi bi ga trebali uzimati dodatno, jer nikako ne mozemo nadoknaditi potrebnu kolicinu (sto kroz hranu, sto od sunca), a bebice pogotovo. 😊
Cure iz zagreba ili jos bolje koje su rodile u petrovoj a moze i druga bolnica, kako funkcionira to sa patronaznim sestrama? Jer ih mi moramo zvat ili ih bolnica zove?
Mislim da su ti patronazne u domovima zdravlja. A obicno ti iz bolnice jave u tvoj dom zdravlja pa imas patronaznu koja je zaduzena za tvoje podrucje gdje si prijavljena. Ja mislim da je tako
Ja prijavljena na jednoj adresi u svojoj obiteljskoj kuci i na svim papirima mi je ta adresa, a zapravo.smo podstanari na drugoj adresi…nadam se da pitaju u bolnici to za patronaznu onda jer sigurno ima luno takvih sucajeva
Sama si zoves patronaznu koja je zaduzena za tvoj kvart, drugacija adresa nema veze
Da, to su nama rekle patronazne sestre na tecaju u domu zdravlja: nazvati ih u dom zdravlja od 7-9 ujutro prema adresi gdje se stvarno nalazimo, neovisno o tome gdje smo prijavljeni.
Samo mi nije bas jasno kad da nazovemo... Valjda iz bolnice.
Pozdrav cure :) evo mene padobranca sa zimskih beba, prvo i osnovno čestitam svim novim mamicama i njihovim malim štrucama!!
E sad obzirom da ste vi ipak malo naprednije trebaju mi neka vaša mišljenja i iskustva. Naime kad razmišljam o tome gdje ću roditi razmišljam si između Vinogradske i Merkura i ne znam kak da donesem konačnu odluku pa bi mi svakako pomogla neka svježa iskustva… topa kako ste zadovoljne tretmanom, osobljem, sobama, vođenjem trudnoće i poroda i slično
Mogu ti reci za Merkur.
- TA - guzva je vecinom ogromna, ima mjesta za sjesti. Doktori su uglavnom ok, netko ce reci da je netko grub, netko prebrz, netko prespor, ovisi koliko si kriticna prema tome. Meni su bili svi ok, a na svakom pregledu sam naletila na nekog drugog.
- radaona - sve super! Ekipa je meni bila vrhunska, sve smo prosli kroz zezanciju i lijepe rijeci. Sve odrade onako kako treba.
- sobe - dvokrevetne i trokrevetne, kupaona se dijeli sa susjednom sobom. Cistoca je u redu. Sve imaju klimu, neke imaju tv.
- osoblje - odlicno. Sestre za bebe ce ti pokazati svaku sitnicu koju zelis i kad zelis. Za dojenje ih mozes zvati svakih 5 min ako hoces i uvijek ce ti pokazati samo da uspijete. Sestre za zene su takoder dobre, ja ih nisam previse trebala, ali to sto sam vidjela je bilo u redu.
Sve u svemu, meni je bilo super i da opet radam opet bih isla tamo.
E hvala ti puno na informacijama
Bilo bi super kad bi netko napisao nesto slicno za Vinogradsku :) Ja sam citala na Rodi ali prije par godina. Sobe su se obnavljale pa bi carske stavili u novije sobe. Zene su se zalile kako kupaonice znaju biti jako neuredne i da u njima puse, da su sobe pretrpane pogotovo kad se naguraju posjete...
Jel i sad tako?
Patronaznu zoves ranije (cca nakon 30tt) od 7-9 ili dodjes tamo i tako se prijavis i saznas koja je tvoja (ima ih vise pa ovisi o adresi). Neke vole doci i ranije, pred kraj trudnoce. Meni je moja dala br mobitela da joj se javim kad budem izlazila iz bolnice. Rekla je da ce doci isti dan osim ako nije vikend.
Deja kombinacije su preslatke
Ja sam rekla da su to pidjamice, ne zato da pametujem 😁 nego cisto jer su tako deklarirane, pa da se lakse sporazumjevamo. I moj je znao biti u tome po cijele dane.
A da ne govorim o onim "kratkim pidjamama" za bebe, nikad u tome nije spavo, nosio ih je cijelo ljeto, al jbg, uvjek na etiketi pise pidjama
https://xcdn.next.co.uk/Common/Items/Default/Default/ItemImages/Search/224x336/989473.jpg?X56
Frajla zasto ne moze ergobaby za novorodjence? 😢 mislim prvih mjesec dana svakako necemo nigdje, al ne bi se smjeli reklamirati tako ako stvarno ne moze. Ovaj omni 360 je najnoviji model i bas je poznat po tome jer moze od novorodjenacke dobi, a oni drugi il nemogu il im treba poseban umetak dodatno kupiti. A nosiljka svakako drzi bebinu glavu na mjestu i uspravnu, zar ne?
Nista pogledat cu jos tu Ergo maramu, 300kn je nista, nosiljka je bila skoro 1400 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji