Ja sam jučer bila u Petrovoj, na CTG-u, pa opet naručena za petak ujutro. Kaže doktor Blajić (koji je BTW odličan i izuzetno ljubazan i brižan) da je sve pod kontrolom i u redu. Bliži se dan poroda i lagano se suočavam s tim da će i kod mene uskoro bebica.

Haj svima!
Oliva, Kneginja i Pupa - čestitam vam od
Naanaa2, hvala na odgovorima. A sada sam se psihički pripremila već i na carski. Kako god da bude, super mi je ovdje vidjeti vas koje ste rodile. Bilo prirodno, bilo s intervencijama, bilo na carski sve ste preživjele, sve imate bebice u rukicama i jedino je to na kraju bitno. Tak mi svejedno sad na kraju, bitan mi je samo ishod!
Fluffy, ima šta novo?
Pupa zao mi je sto si sve to morala proci, cestitam na predivnoj curici.
Bas sam sinoc htjela napisat da samo cekam ovdje neko traumaticno iskustvo s obzirom da su do sada sve mame rekle pozitivno uglavnom. Ne moze svima sve proci super to je normalno, ali hvala Bogu sve su bebice i mame dobro.
Sova ja sam sad s plodne vode, sve je u redu, nakon toliko kontrakcija otvorena sam tek 2 prsta, cerviks nestao skroz. Samo se nadam da ce krenut sve prirodno. Sada me dosta boli i iako dobro podnosim bol bas sam u strahu i lose volje. Bila sam se opustila ali sad opet iza pregleda sam u crnjaku. Znam da je jedino bitan ishod ali ne mogu si pomoc bas se bojim.
Bila sam se opustila ali sad opet iza pregleda sam u crnjaku. Znam da je jedino bitan ishod ali ne mogu si pomoc bas se bojim.
Posve je ljudski i prirodno da se bojiš. Ja imam još 30tak dana do poroda i čini mi se kao cijela vječnost pa sada mogu drobiti kak me nije strah. A kad dođe tih par dana prije, mislim da ću umirati od straha. No, čitajući iskustva mama i njihove porode, gotovo su sve rekle da te strah do trenutka dok se to sve ne počne događati. Onda se prepustiš i ideš to obaviti. Eto, to me tješi
Branchi, mogu pretpostaviti kako ti je. Ja vjerujem da ću već od sredine listopada biti totalno spremna, onda recimo dođe i taj termin i onda i to preskoči, pa majko sveta kao cijela vječnost. Jesu ti rekli kada je zadnji dan da čekaju, kada će potencijalno inducirati ako ne krene samo?
Ja danas perem posteljinu za malca, malo zračim dekice i poplune i sve mi je to kao da perem suđe- onako uobičajeno. Uopće nemam osjećaj da je to sada za bebu. Pravu, pravcatu bebu
Fluffy
Pozdav svima...evo i ja s pregleda. I dalje jedan prst lako prohodan. Mali trudovi na ctgu i beba aktivna.
U petak opet kontrola i uzv. Ah.
Ja isto nekako poludepresivna jer nikako da se pokrene, umorna sam od iscekivanja i cackanja i svega. Bojim se malo i ovog prenasanja jer u jednom danu moze nesto krenut krivo, no necu coprat.
Sad se vec malo bojim i poroda, a do prije tjedan dana se nisam zamarala s time.
Na momente se pitam dal sam ja stvarno trudna, znam, glupo je.
Eto, malo sam podijelila svoje strahove i depresije
Pozdav svima…evo i ja s pregleda. I dalje jedan prst lako prohodan. Mali trudovi na ctgu i beba aktivna.
U petak opet kontrola i uzv. Ah.
Ja isto nekako poludepresivna jer nikako da se pokrene, umorna sam od iscekivanja i cackanja i svega. Bojim se malo i ovog prenasanja jer u jednom danu moze nesto krenut krivo, no necu coprat.
Sad se vec malo bojim i poroda, a do prije tjedan dana se nisam zamarala s time.
Na momente se pitam dal sam ja stvarno trudna, znam, glupo je.
Eto, malo sam podijelila svoje strahove i depresije
Branchi tocno znam kako ti je. Ja sam se tako bojala kad sam prenijela i muka mi je bilo od silnih amnioskopija i pregleda i svega. Moj nalaz je bio savrsen za porod. Morala je ipak biti indukcija prokidanjem vodenjaka ali prvih nekoliko sati proda je bilo super, otvorila sam se odlicno i sve je islo kako treba. A onda se zakompliciralo. Tako da ni super nalaz ne garantira super porod ni obratno. Vjeruj mi, iako mislis da tvoja beba nikad nece doci, ona ce jako brzo izaci na ovaj ili onaj nacin a kad vidis to savrsenstvo sve se zaboravi. Ali bas sve! Prvi dano nalon carskog su jako teski ali meni je evo danas cetvrti postoperativni dan, dosle smo doma i sve je super i puno lakse. Nevjerojatno koliko se tijelo oporavi u par dana, u nedjelju sam stvarno na momente mislila da necu prezivjeti sve to.
Zato, mamice koje jos nisu rodile - samo hrabro! Sve se prezivj, bas sve, samo da vase bebice budu zdrave! Velike puse svima!

Uh branchi razumijem te skroz.. Ja sam bas sinoc razmisljala kojilo mi je nevjerojatno da ja stvarno imam bebu u trbuhu i kako je dobro da je u tebuhu jer nemam pojma
Kaj cu s njom kad izadje van..
Bas smo sasave mi trudnice..
Drzi se, izdrzi jos malo!
Fluffy, ti isto, toliko si vec izgurala da ces i jos koji dan!
Trudilice koje odbrojavaju sitni, veliki vam trbusasti zagrljaj saljem!
Uh branchi razumijem te skroz.. Ja sam bas sinoc razmisljala kojilo mi je nevjerojatno da ja stvarno imam bebu u trbuhu i kako je dobro da je u tebuhu jer nemam pojma
Kaj cu s njom kad izadje van..
Bas smo sasave mi trudnice..
Drzi se, izdrzi jos malo!
Fluffy, ti isto, toliko si vec izgurala da ces i jos koji dan!
Trudilice koje odbrojavaju sitni, veliki vam trbusasti zagrljaj saljem!
evo ove tvoje sumnje i strahovi su me podsjetili da vam kazem da se nista ne brinete...svaki dan cete kad dobijete bebu bit sve spremnije i sposobnije.ja sam prvi dan samo gledala u nju i nista nisam kuzila.sve te neke priče kako avs preplavi val ljubavi...vezanosti...ovo ono....mene je zaobišlo..a mislim da nisam jedina....NE danisam imala emocije..jesam...kad su mi je dali plakala sam ko kišna godina...ali nakon toga...tupilo.Gledam u nju.i mislim se ja nisam normalna u sta sam se uplela,pa ja nisam uopće sposobna za ovo.
a kako je 24 sata bila bez mene na odjelu hranili su je bebimilom...pa kad su mnee odveli njoj na odjel...šok me strefio kad je sestra rekla..ajmo probat dojit...totalno sam smetnila taj dio...pa kad nece da povuče..pa nema mlika....ma ono....meni u glavi zbrka,mislim se jbte zeno totalno si nespremna,ovo ence izac na dobro....
eto to se meni prva tri dana vrtilo po glavi...a osjećaj tupila...da ne govorim...ali sad nakon 7 dana...ma druga priča...al svaki dan je nekako sve intezivnije i lipše...
sad vec vidim da sam bas super mama i super sposobna...ona se non stop smije...puno papi...malo sisu malo bebimil...spava svaku turu najmanj 4 sata nekad i do 5...i nek spava,da nije zadovoljna ne bi spavala :D
sinoc je jela u ponoc...zakomila do 4 i 30...pa jela...zaspala u 6 i jutros do deset i 30 spavala...i aj isto...totalno sam odmorna...nadan se da ce ovakvim tempom i dobijat na vagi...ja tempo ne mogu prominit jer je ne mogu probudit hahah...spava ko klada :D
eto ga...ma vidit cete...sve to dodje na svoje...al o tim i sličnim temama cemo na nekom drugom podforumu..nadam se da ce ga netko oformit

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji