Plavojka, disanje je po meni 80% poroda ako ne i vise... uglavnom za to imam samo dvije rijeci: SLUSAJ BABICU! Kako ti ona kaze tako i radi... ja sam se zadnjih 10 min kad je porod vec krenuo nekako uspjela skulirat i koncentrirala sam se samo na babicu, sebe i tiskanje... dises brzo nos-usta i to pomaze ful...ona je disala skupa samnom i ja sam ju pratila, kad bi zakiksala ona odmah upozori i opet nastavim :) kad tiskas ona ti kaze: sad dubokooooo udahni i kad kazem tiskaj onda se napnes iz petnih zila kao da nisi kakala tjedan dana hahah.. znaci tiskas u guzu, a nikako gore :) i das svaki atom sebe ma koliko bolilo i bilo tesko :) ja nisam isla na nikakav tecaj, o disanju sam procitala mozda jedan clanak i sve sam uspjela samo zahvaljujuci babici i tome sta sam ju slusala.. eto, nadam se da sam ti pomogla :)
I moram napomenut da je pritisak od leđa i u guzu uzasno jak, u nekim trenucima doslovno nepodnosljiv da sam mislila kako gubim svjest u jednom trenutku ...al samo jakooooo tiskas da sto prije bude gotovo i bude lakse:)
Tako je meni bilo, mozda drugim curama drugacije..
Hvala ti, puno mi pomaze procitati ovakvo iskustvo!
Ja isto vjerujem da je disanje jako vazno tako da se nadam da cu se uspjeti usmjeriti na nega i ne gubiti energiju nepotrebno..
Slazem se sa Ljubav. Pritisak u ledjima je nepodnosljiv. Meni su trudovi tamo poceli i zavrsili. Kao gadan isijas na stotu potenciju. Ali disanje stvarno puno znaci za vas i za bebicu.
Inace, da se ne uplasite... moguce je da se nakon poroda pocnete nekontrolirano tresti. To je normalno. Ja sam se tresla ko siba na vodi dok su mi stavljali sav i cistili me. I hvala bogu da me frendica prije upozorila na to inace bih se stvarno uplasila..
Hvala cure na savjetima, ovo je sve vrlo dobrodoslo. Svi naglasavaju disanje kao najbitniju stavku, ja vjezbam pomalo svaki dan, dobro mi dodje i za opustanje, pogotovo ono prvo, dugacko.
Btw, kod mene jos nista :) samo malo trudica navecer i neka nervoza prije spavanja.
Ja vodim pilates i imam jednu zenicu koja me "ceka" u rodilistu (babica). Rekla mi je da samo disem kao i dok vodim trening i da ce sve bit ok da to vec "imam" u sebi. Nadam se da je u pravu i da cu moc to iskoristit tj da cu bit prisebna mislit na to :)
Fluffy
Ja se sad ne zelim uopce opterecivat disanjem jer znam sebe kad pocnu trudovi cu sam mislit na disanje i vise necu znat kak treba...kad dugo,kad kratko disanje,kad ko pesek hahaha.... Jer ni sad vise ne kuzim kako treba sva se zbunim,pa cu probat sa babicom disat i skoncentrirat se! Kad treba tiskat kad nesmijes
Tiskat...ajme sve mi to zvuci tak komplicirano! Samo znam da kad sam u panici il me nest malo zaboli ja disem duboko na nos izdah na usta ;))
Pozz cure!!!
Niste same evo i ja sam još tu. Samo što sam eto danas13. Dan u bolnici u kojoj je net katastrofa pa se ne mogu javiti. Vjerujte mi da vam je prekrasno doma sa obiteljima i najdražima ove zadnje dane pred porod jer u bolnici je stvarno grozno i sve to me psih. jako ubija ali ok to je za višlji cilj!
Eto oni već dva tjedna razmišljaju bi li carski ili ne bi i tako u tim njihovim razmišljanjima ja sam se već potpuno pogubila i samo se nadam da je kraj na vidiku i da ću napokon držati svoje malo zlato. Svejedno mi je već na koju rupu će izaći van.
Čestitam svim novim mamicama i čini mi se da su iskustva s poroda većinom pozitivna! Vama koje još čekate želim da do posljednjeg trena budete kod kuće jer tako je najljepše!
Pozzzz!!!
Joj drage moje Nadan se da ce proc sve u redu!!
Zavidim svima sta su vec rodile!!
Ja toliko neman povjerenja u sebe, strah me da tu bol necu moć podnit, da necu izdržat, stalno neke negativne misli...
😢
Sortiraj odgovore
Najstariji