Meni isto vode kao gestacijski i u 38 tjednu sam bila na prwgledu u Petrovoj i narucili me za redovnu kontrolu za tjedan dana (sutra kad sam 39+1). Nitko nije spominjao raniji dolazak u bolnicu.
Trudnice moje, evo i mene. Stvarno ste podrska i to ogromna, i kad vidim da nam je vise-manje svima isti film u glavi odmah mi je lakse. Dragi i ja rijesavamo zadnje pripreme za dolazak bebaca, jos ja moram mirovati pa sudjelujem koliko mogu i obavljam na lezeci dosta toga, mogu vam reci da me bas zivcira sto ne mogu na sve strane ici rijesavati. Krevetic jos nije montiran, ali taj osjecaj da cu kroz mjesec dana drzati u rukama svog frajercica mi je na trenutke jako cudan, panika me hvata na jace uff!!
Sova mozda se bebac uspije okrenuti, jesi pokusala s onim vjezbicama? Moj bebac se jako rano namjestio u polozaj za van i sad samo da ne pozeli sto prije izaci. Cula sam neke price da deckici toliko obozavaju svoje mamice pa da sto kasnije zele izaci iz njih ahahahah! Tako da Branchi imaj to na umu, bebac toliko uziva u drobicu i neda se van
Da, to mi svi kazu :D al ja bi da on uziva pored nas hehehh.
Mislim nisam ja tolko ni prenjela, ali vidite kak si sve zamisljamo da ce to biti oko tog nekog datuma, a sad skoro je vec tjedan dana vise od toga :)
Onda mi se sve cini nestvarno, gledam taj krevetic, stvari i mislim si - jel on stvarno stize??
Ma kuzite sve :)
Da ne pricam da svaki dan dobijem miljon poruka - ima sta novo?!?!? :D
ZnAči termin mi je 10.10.
Kad sam bila prije dva tjedna na guk profilu koji je Btw bio u redu rekli su mi da mi je kontrola za 2 tjedna i da tada ostajem u bolnici do poroda!!
Ja sam odmah otišla do svog ginekologa koji je reka da je apsolutno sve u redu ali da je to njihova procedura u bolnici kad neko ima gestacijski!! rekla bi kneginja-nazovimo taj granični šećer gestacijskim dijabetesom!!
Kao cisto nekakva mjera predostrožnosti!!
Ja iskreno ne vidim svrhu tome, pogotovo sto smatran da je se jako bitno kretat, a i mislim da ce se njihove pretrage svaki dan Svodit na ctg, mjerenje tlaka sto ja svaki dan mogu obavit kod svog ginekologa a ne tamo venit u bolnici!!
Al kad su mi tako u bolnici rekli slusat cu, sta cu sada... Nedaj Boze većeg zla...
Ja sam jučer sama sebi izmirila šećer 2h poslje obilnieg ručka i taj šećer je bio uredan!!
I sve mi je drugo u redu, beba nije velika!!
Tako da kažem ne vidim neku veliku korist za to, al očito oni tako rade u splitskom rodilištu, sta mi god recu-slusat cu, sta cu sada!!
I jos nesto, ja se zadnje vrime dosta strogo pazim djete i na kraju sam smrsavila pola kila!!
Dobila sam 10kg od pocetka trudnoce!
Ja se stalno zezam, svi nesto kukaju na hrvatsko zdravstvo-u mom slucaju su brate mili prebrizni!! 😆😆😆😆
Ja ne znam uopće ko je izmislio taj ogtt, realno gledajući toliko šećera koliko tada popiješ normalna osoba ne pojede u 10 dana!!
Ima milijun drugih pretraga za šećer tipa hba1c koja Miri razinu šećera zadnja tri miseca u tvom organizmu, a meni je rezultat te pretrage bio niti blizu granice!!
Sortiraj odgovore
Najstariji