Ahahah branchi bas sam mislila na tebe, rekoh mozda ima novosti, nema te danas :))
A dobro ajde, od tijesno ste dosli do lako, bit ce nesto ;)
E kak izgleda taj pregled plodne vode? Da se pripremimo..
Meni je tooooootalno nestvarno da beba dolazi! Svaku vecer kad legnem piljim u taj kinderbet i govorim muzu da jel moze vjerovat da cemo skoro imat bebu u njemu! Nevjerojatno mi je da mi se sve to cini tako daleko, a zapravo je full blizu!
A da ne kazem da mi je popis stvari koje jos trebam napravit prije poroda sve veci :)))
Pozdrav trudnice i mamice koje ste doma ili se spremate doma.
Zadnjih dana loše spavam, probudim se oko 04.00 i onda ne znam kuda bi sa sama sa sobom.
Sutra sam na ctgu u Petrovoj. Nadam se da me neće ostaviti u bolnici (ne znam kako bih to podnjela, jer i inače se užasavam ostati duže u bolnici nego što treba) . U svakom slučaju uzet ću si laptom i slušalice, par knjiga...nadam se da mi to neće oduzeti, jer ukoliko si ne mogu pustiti kakav film, relax muziku, seriju ili pročitati kakvu knjigu, mogu me komotno poslati na psihijatriju, jer NE ZNAM funkcionirati ako samo blejim u strop. I inače sam 100% u pokretu, na putu ili radim nešto a samo ležanje, uh nikako.
Jučer sam u nekoliko navrata razmišljala o tome da još cca 15 dana i lansirala sam malca u svijet a za 20ak dana je sa nama doma :)
Malac je dosta aktivan, ne mjerim i brojim pokrete zato što se uvijek javlja, posebno ako sjedim, ležim ili stojim na miru. Moj trbuh mu je jedno igralište i mlati uokolo baz pardona-najčešće u rebra.
Pregled plodne vode je onako, nelagodan. Slican papa testu - gurnu nesto metalno dole i onda sa lampom osvjetle da vide plodnu vodu.
Meni osobno puno neugodnije od papa testa, njega ni ne osjetim. I vrlo vjerojatno je moguce krvarenje nakon toga da se ne prepadnete. Meni jos nije krenulo, mozda ce nakon setnje, ali me sve malo steze vise u trbuhu. To se mozda nesto i pokrece, ko ce znat.
Za iscjedak sam isto pitala, pa kazu da su primjetili i da je to normalno pred kraj trudnoce. Da se mogu i ne moraju stavljat vaginalete, ali da nema potrebe. Pa onda necu nista.
Pozdrav svim trudnicama i mamama,
nisam se dugo javljala, ali čitam vas redovito.
Ja isto spadam u grupu ovih mama koje će zadnje na ovoj grupi upoznati svoje male ljubavi.
Što se tiče aktivnosti mog bebača ponekad se pitam jel mu nešto jer je previše aktivan, lupa i udara na sve strane, ali sd vidim da nisam jedina.
Jeste vi zvale svoje patronazne sestre?
I jeli koja izabrala već svog pedijatra u Zagrebu? Ako ima kakva preporuka bilo bi super.
Sve mi se, kao i vama, čini tako nestvarno, budim se po noći, malo me strah poroda, pa me nije strah i sve tako ukrug... onda se odjednom počnem brinut hoće li s bebačem biti sve ok i počnem citat svakakve gluposti po internetu... Sou program... najgore je mužu hahaha
Ne bi nikako voljela imat inducirani porod, a ako to ima veze s genetikom onda me to čeka, mama je i mene i brata rodila uz pomoć dripa, bez ijednog svog truda...
E da, jesu se vama vec ispupcile bradavice? Bojim se da ću imati problema s tim, moje su skroz ravne.
Želim vam svima brz i lagan porod, da sve prođe u najboljem redu
Boookkkk...sve smo jos uvijek na broju... Ja sam upravo dosla s pregleda ...otvorena 3 prsta i to je to... Sad dok ovo pisem full me boli dole..sad neznam jel to zbog pregleda ili se nesto desava ali bol jr dosta jaka...bumo vidjeli...
Inace dr pregled u cetvrtak ako ne bude sta prije...
Saljem vam svima puse i ako koja slucajno ode rodit zelim joj svu srecu...ja odo u krevet jer jedva drzim oci otvorene... 😘😘😘
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Pozdrav svima!
Čitam vas redovno, al ne tipkam se baš... iskoristit ću priliku da čestitam novim mamama!
puno vas je u iščekivanju i želim vam brze i lagane porode i da sve prođe u najboljem redu!
ja kakti imam još vremena do tog dana, ali sve je bliže i koliko god se veselim svojoj curkici toliko me u zadnjih par dana hvata takva panika da jednostavno ne znam šta ću sama sa sobom. ogroman mi je strah od poroda tj boli, i stalno mislim kako ću ja to izdržati. već sam izludila muža s tim...
iskreno se nadam da će curica doći bar koji dan prije termina, samo da ne prebacim. za sada nemam još nikakvih simptoma da se nešto sprema, znalo me nešto probosti kroz rodnicu i tu i tamo neka konstantna bol u križima i to je to.
držite se cure!
Uuuu, napeto je ode, nervoza raste iz dana u dan.. Ista stvar kod mene, crne misli i strah me hvata, sinoć prvi put od nervoze nisam mogla zaspati, možda je i pun mjesec krivac. Stalno sanjam da sam rodila mrvicu, ali ne porod, već dojenje, gledam stalno svoje grudi iz kojih curi mlijeko.... i tako već par noći. Možda jer me više hvata panika od dojenja, nego od poroda... uf, uf...
Zanima me jako što je s kneginjom, kako je kod nje sve prošlo... pretpostavljam da je prošlo.
Cure koje ste u terminu, nek to više krene!!! Sretno!
Joj cure vi ste sve tako super!!
Bas ste dobra podrška!!
I meni zanima sta je s kneginjom!!
Ja u cetvrtak ulazim u rodiliste, pa sad zadnje pripreme!! Nezamislivo mi je da cu u cetvrtak uc tamo a izac sa bebom!! Nadam se samo da necu puno prinit tako da budem sto kraće tamo!!
A poslova po kuci i oko stvari za bebu-nikad kraja!!
Sortiraj odgovore
Najstariji