Jutrooo...
Ti si lela pitala dal su to te kontrakcije, kako si opisala sigurna sam da jesu jer i meni se tak trbuh full sav stvrdne i nakon nekih 20-30 sek popusti i kad sam opisivala gin rekao je da su to te bh kontrakcije...
Citam i nevjerujem da bi neki doktor predlozio inducirani porod prije termina ako je sa trzdnocom sve u redu...Boze dragi svasta! Bjezi ca od njega..haha...
Branchy slike su ti fenomenalne...ja sam se isto skoro svaki tjedan pocevsi od 13 tt slikala samo ih nisam jos tako poslozila u kolaz..pa mozda bas danas budem...
Sretno svima! 😘
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
thnx Sanjarica :) da fora mi je to jer mi je lijepi podsjetnik na trudnocu :)
znam da smo pisale o ovome miljon puta, ali sta je stvarno najbolje pripremiti za izlazak iz bolnice sad krajem 9 mjeseca, pocetkom 10-og??
mislila sam u velicini 56:
- 2 jednokratne pelene
- 2 tetra pelene
- 1 kapicu
- 1 tanji body dugih rukava i nogavica za ispod broj 56 ili onu benkicu koja se samo veze (gornji dio)
- 1 deblji body dugih rukava i nogavica za gore broj 56
- dekicu
- autosjedalicu
kaj mislite??
za sebe jos ne znam jer ne znam ni u cemu cu otic u bolnicu heheh.
Ja sam za bebicu spremila( sve je rozo ;)):
1 pelenu jednokratnu
Body dugih rukava
Pamucno odijelce sa rukavima i nogicama skroz zatvorenim
Kapicu
Tanku jaknicu
Autosjedalicu na koju sam stavila jednu krpicu za bljuckanje tamo gdje je bebina glava i dekicu pamucnu pletenu
Za sebe skoro isto kao sanjarica:
Crne tajice, tamno plavu tuniku, tenisice
Jao, kako mi fali ova tema.
Prije svega, cestitam svim curama koje su rodile.
I drzim fige onima koje su danas na redu.
Sto se tice izlaska iz rodilista, ja sam za bebu uzela oblekicu vel 56 (haljinica, strample, bodi, carapice, kapica), dvije tetra pelene i dekicu.
Sebi sam uzela haljinu koju sam nosila u trudnoci, a koja se moze furati i ovako ako se stavi remen.
Makar sam na kraju komotno mogla uzeti nesto od prije trudnoce jer sam se iz rodilista vratila jos laksa nego prije.
Doduse, malo viska koze je ostalo, ali vjerujem da se s vremenom to ucvrsti.
Ako ce neku zanimati, fizijatrica koja obilazi rodilje mi je rekla da svi oni silni steznici nista ne znace osim estetike. Tako da ga nisam ni kupila.
E da, i cipele koje mi nisu odgovarale u trudnoci mi opet pasu. Vise me ne tiskaju.
Vidim i da spominjete BH kontrakcije. Ja sam ih imala ali nisam ni skuzila da su to one.
No zato prave trudove ne mozete ne skuziti. Skinite si aplikaciju za prace trudova. Meni je puno pomogla onu moc kad me ulovilo. Lakse sam pratila razmak.
I na kraju, jeste za to da otvorimo temu Jesenskih beba i u podforumu Bebe? Da se lakse pratimo.
e super, tako sam i ja sve pripremila, samo su mi rekli da uzmem 2 pelene i dva donja bodica jer zna doci do nezgode kod prvog pravog oblacenja pa nek se nadje :D
cula sam da je i najbolje uzeti velicinu 56 jer ona pase i manjim i vecim bebicama.
za sebe cu isto nesto tako lagano - tajice i haljinu/tuniku i sako + balerinke ili cizme, ovisno o vremenu kad izlazim...ostavit cu to dvoje dragome pa valjda nece fulati hehehe.
Ryanne, otvori temu, brzo se sve prikljucimo, a dosta ih je vec i rodilo :)
Da Ryanne otvori temu :)
Branchi ludilo slije! I ja sam pripremila sve identicno za bebaca kao ti :)
Trudnocu mi vodi dr Poljak za kojega bi zeljela i da me porodi jer ga obozavam. Ne mislim ni ja toliko crno o splitskom rodilistu, danas sam se malo smirila jer nee mebi nitko radit sta ja ne zelim. Ali shvacam da je njima to posao i da oni to obavljaju rutinski, u interesu im je da sve prođe u redu, emocije su im iskljucene. Kao sto mi obavljamo svoje poslove rutinski tako i oni. Bit ce to sve super. Kontrakcije me prate kao i vas i kad se otusiram i utoplim prestanu. Sve je spremno pa kad krene krene :)
Osim sto ne jedem bas, muka mi je uzasna kao da i nemam zeludac. Bebici su skroz nogice gore visoko a glavica skroz u zdjelici.
Ja ne mogu preko moba ni slikicu stavit ni trakicu, ugl danas je tocno 39tt. Pusa svima
Fluffy
Vratila se ja s prvog pregleda u Petrovoj.
Dosla sam u 7:30 a bila gotova u 10:10 ali nisam radila uzv.
Sve super.
Cerviks je 1 cl. uloziv do unutrasnjeg usca.
Kontrola za tjedan dana.
Sortiraj odgovore
Najstariji