Jutro svima! Manje pišem na forumu jer iz nekog razloga preko mobitela ne mogu ostaviti post.
Prvo čestitam novim mamama, stvarno iz vaših postova sve zvuči tako jednostavno.
Fluffy2 mogu li znati kod kojeg privatnika vodiš trudnoću (može i privatna poruka, ako se javno ne smije iznositi) ...ja isto u St-u kod privatnika vodim trudnoću, što uključuje redovne preglede i ctg, još nisam bila na nikakvom pregledu u bolnici, al moram reć da sam neugodno iznenađena tvojim iskustvom. Ne znam koji je klinac tim doktorima, zašto sve žele pokrenut na silu. Ja bi se oglušila na tvom mjestu i ne bi se prije termina približila bolnici.
Moj privatnik je poprilično ležeran, na zadnjem pregledu koji je bio 30 dana prije termina, ponovo me naručio za 3 tjedna, što je tjedan prije termina, a ctg za 10 dana, mogu rodit 5 puta do tada... iako sam ful zatvorena, cerviks tek nešto skraćen i omekšan.
Kneginja sretno sa induciranim, nadam se da će sve ići jako brzo!! Usput, ja sam lokalna splitska i ne ljutim se zbog komentara na ST rodilište, ali mislim da nije sve tako crno, znam dosta pozitivnih iskustava.... al naravno i pokoje katastrofalno
Cure koje broje dane, pa i sate puno sreće vam želim, da to sve brzinski riješite!
Lidija i Lela i meni je tako, kad sam full aktivna onda stvarno manje osjetim
Bebicu.. Jucer sam cijeli dan negdje jurcala i onda sam se na vecer zabrinula jer sam skuzila da ga nisam puno osjetila preko dana.. Ali na vecer, kad sam se zavalila pred tv se i on malo aktivirao..
I da, sta je s tim tvrdim trbuhom? Meni isto se nekad tako okameji da se pitam koji mu je.. Jesu to te BH kontrakcije?
Cure koje ste ih primijetile, kako ste to osjecale? Meni se nekad trbuh zgrci kad hodam i imam osjecaj kao da ce mi beba ispast, al kroz trbuh, onak skroz u doljnjem dijelu.. Ne znam kak da to uopce opisem :)))
A kad me netko pita jel osjcam kontrakcije kazem ne, a mozda je to to :)))
Plavojka, ja isto mislim da su to kontrakcije, doslovno se trbuh ukruti i popusti nakon 15-20 sec, nema bolova. U 7. mjesecu trudnoće sam ih imala krcato, ovisno o mom psihičkom stanju (stres na poslu, nervoza.... onda bi bile učestalije), prestale kad sam ušla u 8. mj, ujedno sam prestala i radit, sad opet krenilo početkom 9. mj.
Ja doslovno pratim starije trudnice sa simptomima, sad me jako muči nesanica i povremeni "menstrualni" bolovi u noći.
Moje sve prijateljice koje su rodile u splitskom rodilištu isto imaju samo jaaako pozitivna iskustva!!!
I ja sta sam do sada imala doticaja s njim stvarno sve 5!!
Plus sta je rodiliste uređeno ko hotel s 5 zvjezdica, sto mi opet znaci s obzirom da bi ja mogla proboravit malo duže tamo!!!
Fluffy i Lela, ja sam isto kod privatnika, mene Sparac vodi, ekstra je!!! Vi?
mene su te kontrakcije odnosno lazni trudovi ostavili u bolnici tjedan dana s infuzijom i tabletama, a ja ih nista nisam ni osjecala, odnosno osjecala sam na mahove nekada kao da mi se stvrdne trbuh ili da mi beba pritisne nogom dio tijela ali nista bolno a ctg oznacavao trudove do 80. buduci da mi je tada bilo 33 i pol tjedana trudnoce, ostavili su me radi preventive da se ne bi prije vremena porodila. sutra ulazim u 37.tt pa sam nekako sigurnija ako se porodim, iako u danasnje vrijeme sa svime sto covjek cuje, nitko ne moze biti siguran da ce sve ispasti kako treba..
ne znam kako vi, ali ja jedva cekam taj porod. mislim, nadam se da ce netko biti kod kuce kad me zahvate trudovi da me odveze u bolnicu i da cu stici na vrijeme, i da ce me primit dobra babica i da ce to brzo i lako izaci van i da nece biti nikakvih komplikacija i da cemo biti zive i zdrave na kraju. ne mogu vjerovati koliko se sve to priblizilo, cini mi se ko da sam jucer vidjela plusic na testu
Jutro curke!
Imam pitanje za vas koje ste imale iscjedak nakon pregleda u TA. Znači, to vam je bilo nakon običnog vaginalnog pregleda? Jer mene moj ginekolog svaki mjesec gleda vaginalno i još mi i svaki mjesec uzima bris da vidi jel imam gljivice i nikada ništa. Pa šta onda oni tamo rade da imate iscjedak??
Netko je ovdje spomenuo da ide kod svog ginekologa (privatno) do kraja. Jel to moguće? Da uopće ne idemo u TA?
Čestitam novim mamama
kris555 fascinirala si me Ono, "oh nešto me malo boli, ne znam jesu li pravi trudovi", nakon par sati "e curke ja rodila"
Da barem i meni tako bude! Zvuči mi ZAKON!!!
Šaljem puse svima
jutro cureeeee :)
sve smo vec aktivne od rane zore :)
mene sinoc ulovili lazni trudovi - ko te kontrakcije, samo malo bolnije. smirilo se kad sam hodala i legla pa su prema tome lazni.
sad me dragi zvao sav u panici da se nesto radi na nekim mrezama pa necu mozda imat signal na t-mobile i bonbon mobitelu da kak cu mu se javit...pa mu velim imam wirelles, mogu se javit na viber i whatsup i imam komp, budemo se vec culi...pa eto, vidite i za druge kanale u slucaju da mreza zakaze :)
stavljam svoju slicicu jer kao danas ulazim u 40 tjedan pa je to mozda zadnja u nizu:
slozila sam i ovo, to mi se cini fora imati, iako nije uvijek bas isti kut, ali ok :)
Pozdrav svima, sretno Kneginja i svi ostali kojima krece nesto danas.
mozda ce i meni, pas se stalno mota oko mene, mozda ona predosjeca nesto :)
ja sutra imam kontrolu pa cu vidjeti koje su prognoze
Meni je konkretno sukrvicu nakon pregleda izazvala amioskopija na sto sam bila i upozorena, ponesi si dnevni ulozak ako ides u TA. Iako zvuci i izgleda grozno, ta amnioskopija stvarno nije nista strasno, ja sam se bojalaa ko vraga ali kad si otvorena vrlo malo osjetis, a ako nisi nece ti to ni raditi.
Sortiraj odgovore
Najstariji