Jutrooooo :)
Ja evo legla oko 3, pa se vrtila, isla piskit par puta i digla se odmorna oko 9 :)
Nama je kinderbet s moje strane, okomito na moju glavu, tak da mu nozice budu prema mojoj glavi, a da mogu iz kreveta vidjeti prema licu :) morat cu se dic da ga uzmem, ali imam pregled na sve iz kreveta.
Kosu planiram prat danas pa onda opet u utorak i tak hehe, sva sreca da sam se osisala pa je posusim za 3min. Nisam spremala sampon i fen jer mi svi kazu da je pranje kose zadnje na pameti- lako javim da mi donesu ako bas bude prilika. Puder i maskaru cu staviti, da mogu natrackat bar za izlazak hehe, za tamo mislim da necu pomisljat na to :)
Imam spremno jednu spavacicu za radjanje i 2 za kasnije + 1 obicne i jednokratne gacice za radjanje (rekli su da je dobro uzet ako tamo setkas nakon pripreme) i 4 jednokratnih i obicnih za kasnije - zvuci puno, ali nek se nadju, zauzimaju malo prostora :)
Ryanne, znaci ti si vec skroz ufurana :) jel spavas kad i mala struca ili kako nadoknadjujes? Patronazna dolazi? Javi kad stignes :)))

jutro curke
ja bila u dr jutros...samo mi ctg napravio..ja msilila da ce me pregledat..al nix
kaze dodjite u utorak u 8 i ponesite stvari...nema se sto čekat..beba je bila 3200 prije dva tjedna...da ne bude prevelika..malo je vrtio glavom i reka...onda cemo mi to rjesit utorak-srijedu
baaaaaaaaaaaa
panični napadaj sam dobila a stojim mirno i smješkam se hahahha dobro se nisam srušila
tjesi me jedino da cu stvaaaaarno napokon upoznat svoje dite :D iako mi sve to zvuči ko naučna fantastika...nemam pojma...ja nikako nisam spremna
Glede pitanaj za krevetić..moj je pored uzglavlja i tako je najbolje ko ima mista...najpraktičnije
Netko je pitao za fen i šampon za kosu...ja bi preporučila ne prati kosu barem desetak dana...jedino doma kad se dodje raditi suho pranje...ima sto preparata...To fakat nisu bapske priče...moze jako naštetit ženi....jako je bitno čuvat krvne žiule vratne a i ruke sta manje da se bućkaju...pogotovo sad nagla promjena vremena...NAkon sta sam sestričnu vidila,kad je dobila neki uzas nakon poroda...cila faca joj se iskrivila...ko da je šlagiralo,al nije nego kombinacija mokre kose...krvarenja...hladnog vremena i tako tih pizdarija. J cu svakako nabavit šampone za suho pranje...
i tako...
osjećam se ko janjac pred klanje hahahah
odlucila sam danas uzivat totalno..radit samo sta me volje...odmarat...lezat....jest...gustat...A sutra na red dolazi peglanje i čišćenje stana...zadnje pripreme....A prekosutra BOga u pomoć pa kako bude :D

Meni isto frendica nesto rekla da nakon poroda bolje ne prati kosu neko vrijeme jer to moze utjecati na ono krvarenje koje tijelo mora odraditi. A sad koja je stvarno prica, ne znam, mislim da cu izdrzat neko vrijeme s takvom kosom :)
Kneginja, meni u 37-om tjednu malac imao procjenu 3.5kg i nitko nije radio nikakvu dramu oko toga, samo bi svi rekli - a malo veca beba, sve je u redu. Ko ce to shvatit.
Daj prebaci ciscenje nekome a ti malo gustaj kak treba sad ta dva dana, posveti se sebi i chillaj :) tak ja planiram sad jer mi je isto moguce svaki tren
Meni isto frendica nesto rekla da nakon poroda bolje ne prati kosu neko vrijeme jer to moze utjecati na ono krvarenje koje tijelo mora odraditi. A sad koja je stvarno prica, ne znam, mislim da cu izdrzat neko vrijeme s takvom kosom :)
Kneginja, meni u 37-om tjednu malac imao procjenu 3.5kg i nitko nije radio nikakvu dramu oko toga, samo bi svi rekli - a malo veca beba, sve je u redu. Ko ce to shvatit.
Daj prebaci ciscenje nekome a ti malo gustaj kak treba sad ta dva dana, posveti se sebi i chillaj :) tak ja planiram sad jer mi je isto moguce svaki tren
ma ne rade oni frku jer je beba veca,ako uopće je nego radi gestacijskog dijabetesa,koji je jedva da ga imam...al eto...dr mi je fino ispriča..a i čitala sam..da u 39-om tjednu t,moze radi povisenog šećera naglo doc do gubitka ksiika i krvi za ebbu...I jbga sta sad...da se ja pravim pametna...Znam da su skoro nikakve šanse za to jer je moj najveci secer 5,5...al svejedno..poslusat cu dr pa sta bude.
A čišćenje ti ja nemam kome predat...moji su svi 200 km udaljeni...jedino muz...a on je jadan satran...em tesko radi...em ne spava radi mene vec nocima...mislim da ce se jadan odmorit ta tri dana kad budem u bolnici ahhahah
A i ja sam tip koji ce sutra bit nervozan ko sam vrag...pa ce mi čišćenje dobro doc ka ispušni ventil :D
ma samo da to sta prije prodje i da budemo ok nas dvi....nekako me vise nisat drugo ne zanima...

Kneginja - Mene su inducirali ricinusovim uljem, to je prirodna metoda koja zna potaknuti trudove ako je tijelo spremno. Ja znam tri cure koje su tako inducirali i sve su rodile, a nalon sto meni nije ama bas nista potaknulo (nisam ni na wc isla :)) sam cula da to zapravo jako rijetko uspije. Moja cimerica je imala gestac. dij. I isto joj nije uspjelo kao ni indukcija gelom nakon toga i na kraju je rodila na carski i sve je super :).
Mislim ak te induciraju dripom da nema sanse da ne uspije...
Kneginja - Mene su inducirali ricinusovim uljem, to je prirodna metoda koja zna potaknuti trudove ako je tijelo spremno. Ja znam tri cure koje su tako inducirali i sve su rodile, a nalon sto meni nije ama bas nista potaknulo (nisam ni na wc isla :)) sam cula da to zapravo jako rijetko uspije. Moja cimerica je imala gestac. dij. I isto joj nije uspjelo kao ni indukcija gelom nakon toga i na kraju je rodila na carski i sve je super :).
Mislim ak te induciraju dripom da nema sanse da ne uspije…
a svasta? pa te radi toga ostavili u bonici?
kod nas nekad preporuče ricinusovo..ali doma si uzmesi čekas..u principu te ono samo čisti...a kao čišćenje potiče otvaranje...ali i to je upitno koliko i kako kome
mene čeka pravo induciranje....po dr priči..ide prvo gel...nako pola dana..dan ubrzava se dripom....ako ne uspije pičimo na carski.....
Bog dragi nek nam je u pomoci hahahha :D

Bok cure... Vidimo sve pomalo ludimo...
Doduse ja stvarno spavam zadnjih par noci kako treba,po 10 sati sa samo jednim odlaskom na wc....
Takoder me zivciraju pozivi i poruke tipa dali sam rodila i sta cekam??? Termin mi je tek za 9 dana i da ja cekam, neda mi se...ccc... Hahaha... 🔫
Ja sam spremila i fen i peglu za kosu za u bolnicu, i osnovnu sminku, makar malo da stavim kad budemo isli kuci... Nekako mislim da se necu moc drzat toga da ne perem kosu neko vrijeme jer mi se brzo masti i onda mi je to odvratno...
Meni je kinderbed odmah u ravni sa mojom stranom kreveta i super je to sta se stranica spusta skroz do kraja pa je zapravo vec spustena pa ce bebica bit ko da spava pored mene odmah..

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Curke joj drz te se!! Mene je pocelo dole boluckat ocito si curica radi mjesta!! Ma ja nikakvu sminku necu nosit u rodiliste,i ovak se ne sminkam tak jako tako da se necu uopce zamarat sa sminkanjem! Uglavnom sto manje krema parfema sminke je bolje jer beba mora osjetit vas miris koze jer vas ona po mirisu prepoznaje!! Ja isto gledam da mi kosa bude sto vise cisca ali nedaaa mi se prat i susit kad je jako duga,al sad kad mi u sri prodje pregled vidjet cu sta dr kaze jesam se otvorila ili ne pa cu ako treba svaki drugi dan prat kosu hehhe i sve oprat kucu pospremit!!! Mada znam zena koje su u trudovima prale kosu! Jojj sam da me ne induciraju zbog gest.dijab.da dobijem prirodne trudove i da mi ne kazu da idem na carski jer se za to nisam bas psihicki pripremila!

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji