Meni isto frendica nesto rekla da nakon poroda bolje ne prati kosu neko vrijeme jer to moze utjecati na ono krvarenje koje tijelo mora odraditi. A sad koja je stvarno prica, ne znam, mislim da cu izdrzat neko vrijeme s takvom kosom :)
Kneginja, meni u 37-om tjednu malac imao procjenu 3.5kg i nitko nije radio nikakvu dramu oko toga, samo bi svi rekli - a malo veca beba, sve je u redu. Ko ce to shvatit.
Daj prebaci ciscenje nekome a ti malo gustaj kak treba sad ta dva dana, posveti se sebi i chillaj :) tak ja planiram sad jer mi je isto moguce svaki tren
Kneginja - Mene su inducirali ricinusovim uljem, to je prirodna metoda koja zna potaknuti trudove ako je tijelo spremno. Ja znam tri cure koje su tako inducirali i sve su rodile, a nalon sto meni nije ama bas nista potaknulo (nisam ni na wc isla :)) sam cula da to zapravo jako rijetko uspije. Moja cimerica je imala gestac. dij. I isto joj nije uspjelo kao ni indukcija gelom nakon toga i na kraju je rodila na carski i sve je super :).
Mislim ak te induciraju dripom da nema sanse da ne uspije...
Bok cure... Vidimo sve pomalo ludimo...
Doduse ja stvarno spavam zadnjih par noci kako treba,po 10 sati sa samo jednim odlaskom na wc....
Takoder me zivciraju pozivi i poruke tipa dali sam rodila i sta cekam??? Termin mi je tek za 9 dana i da ja cekam, neda mi se...ccc... Hahaha... 🔫
Ja sam spremila i fen i peglu za kosu za u bolnicu, i osnovnu sminku, makar malo da stavim kad budemo isli kuci... Nekako mislim da se necu moc drzat toga da ne perem kosu neko vrijeme jer mi se brzo masti i onda mi je to odvratno...
Meni je kinderbed odmah u ravni sa mojom stranom kreveta i super je to sta se stranica spusta skroz do kraja pa je zapravo vec spustena pa ce bebica bit ko da spava pored mene odmah..
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Curke joj drz te se!! Mene je pocelo dole boluckat ocito si curica radi mjesta!! Ma ja nikakvu sminku necu nosit u rodiliste,i ovak se ne sminkam tak jako tako da se necu uopce zamarat sa sminkanjem! Uglavnom sto manje krema parfema sminke je bolje jer beba mora osjetit vas miris koze jer vas ona po mirisu prepoznaje!! Ja isto gledam da mi kosa bude sto vise cisca ali nedaaa mi se prat i susit kad je jako duga,al sad kad mi u sri prodje pregled vidjet cu sta dr kaze jesam se otvorila ili ne pa cu ako treba svaki drugi dan prat kosu hehhe i sve oprat kucu pospremit!!! Mada znam zena koje su u trudovima prale kosu! Jojj sam da me ne induciraju zbog gest.dijab.da dobijem prirodne trudove i da mi ne kazu da idem na carski jer se za to nisam bas psihicki pripremila!
Da ne citiram sve cure koje su me pitale...
Dakle, uzela sam u bolnicu 3 spavacice i pidzamu (koja mi je jos bila najbolja), tijekom 6 dana u bolnici sam potrosila oko 6 paketa vir ulozaka i oko 7-8 jednokratnih gacica. One su mi toliko zakon da sam ih cak i doma nosila par dana. Uzmite one mrezaste iz ljekarne jer su super (lagano stisnu). Nakon 16 dana jos uvijek krvarim, ali ne prejako.
Kosu nisam prala u bolnici jer mi se zacudo nije toliko zamastila. Oprala sam je cim sam dosla doma. Ali sam zato svako jutro nanjela malo bb kreme i korektor. Vjerujte mi, bolje se osjecate.
I ovo cu naglasiti (s obzirom da imam tri zdravstvena djelatnika samo u uzoj obitelji) - pranje kose nimalo ne steti. Ono sto moze utjecati na krvarenje je prevruca voda (tad bi malo vise krvarile nakon pranja) ili boravak na propuhu nakon samog pranja kose. Molim vas ko boga da ne nasjedate na bapske price vezane uz to. Ako je neka zena imala smetnje to nije bilo od pranja kose nego eventualno od uvjeta u kojem ju je prala.
Sto se tice mog ritma sad... ne spavam danju. Spavam nocu koliko mi bebica dopusti. To je nekad 6 sati (ne u komadu, naravno), a nekad 3-4. Preko dana mi je uvijek nesto ili pak ne mogu zaspati.
Ali polako se navikavam. Dojenje nam se napokon ustabililo i nema toliko problema, ali poceli su nam grcevi pa se malo mucimo.
U svakom slucaju, zivot se okrene naglavacke.
A ja bas ne postujem babinje pa san malo previse u pokretu, ali se prisilim zaustaviti. Barem lezim kad dojimo.
E da, i kupite si vlazan toaletni papir (ja uzela dm-ov) sensitive. Spasio me.
Sortiraj odgovore
Najstariji