Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kosee
    19. Veljača 2015. 12:39

Lela, ma ne znam ni zašto te doktor tako rano naručio, no u svakom slučaju je sve ok i sad samo treba biti strpljiv još tih dva tjedna

nenana
    19. Veljača 2015. 13:46

Bok svima..

nisam još čula za te markere, ali znam za Triple test - ginekolog mi je rekao da triple test idem raditi tek za 4 tjedna, to se radi iza 15 tjedna, a Triple test ili Test trostrukog probira je prenatalni test koji služi za procjenu rizika od kromosomskih abnormalnosti djeteta. Više o tome: www.poliklinika-harni.hr/Double-Triple-test.aspx

Pozz

Lela29
    19. Veljača 2015. 13:54

Kosee, ne znam ni ja, al dobro... bar nešto se vidi. 
    Sad sam bila u "svog" privatnika, a 24.2. imam termin kod socijalne ginićke, ne znam sama dal da idem. Tad cu bit 6+5 . Možda bolje preskocit, jer ni tad mi se ne mora nista vidit, a za 2 tjedna hoće sigurno.

kosee
    19. Veljača 2015. 14:28

Lela, moj stav je nekako da je bolje u tom prvom razdoblju ne prčkati previše dolje, iako za to nema nekih posebnih dokaza.

nenana, tako je, triple test se radi iza 15-og tjedna, a u 12-om tjednu se radi kombinirani probir, koji je u osnovi isto, ali nije obavezan. Također služi određivanju statističke vjerojatnosti da beba ima neku kromosomsku anomaliju.

Lela29
    19. Veljača 2015. 14:36

Kosee, slažem se, to mi i mama govori... čekat ću 2 tjedna.

Ljubav2
    19. Veljača 2015. 15:50

kneginja, u 12. tjednu se provjeravaju ultrazvučni markeri na postojanje Downovog sindroma. Uz to se još i gleda anatomija bebe, srce i formiranje posteljice tj. protok krvi kroz istu ili tako nešto.

Ljubav2
    19. Veljača 2015. 15:55

https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/zasto-je-vazan-ultrazvucni-pregled-u-12-tjednu-trudnoce-314

Evo i na klokanici je članak o važnosti pregleda u 12. tjednu trudnoće :) Znači meni nisu problem markeri (koje ću napravit jer smo u 21.stoljeću i ako većina žena radi onda ću ih i ja napravit ;))

Kod mene je bilo samo pitanje hoće li pregled biti na vrijeme s obzirom na to što sam već sa sljedećim petkom skoro pa u 13. tjednu trudnoće.

Anci2225
    19. Veljača 2015. 16:00

Prvu trudnocu sam od pocetka vodila u Petrovoj i meni su za triple test rekli da ako hocu mogu ga raditi ali nek si razmislim - ako nesto nije u redu da li zelim nastaviti trudnocu ili ne!!!
    Naravno da sam ga radila ali su me totalno ubili u pojam. 
    Hvala Bogu sve je bilo OK.

Ljubav2
    19. Veljača 2015. 16:05

A da.. na ništa te nitko ne može prisilit, al to je kao neka preporuka :)
    Ma to u većini slučajeva bude sve ok.. jedino se pod rizične ubrajaju starije trudnice, one koje imaju genetske bolesti u obitelji itd.

Sanjarica
    19. Veljača 2015. 16:42

Citam vase postove i skuzim da uopce nisam znala da ima toliko tih krvnih testova... na prvom pregledu me nije poslao krv vadit a sad u ponedjeljak idem na drugi pregled i tad cu bit 9+1 tt pa se nadam da ce me poslat vadit krv i sve te stvari... Nego jos da vas pitam,je vas vaš gin pitao koju krvnu grupu ima vas partner?

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.