Da, da.. to sam i ja sve obavila i sve je naravno ok..osim nekih bakterija u mokraći, al sad čekam opet drugi nalaz urina pa ću vidjet :)
a moguće da.. ja cijelo vrijeme mislim da su ti markeri probir za sindrom :D a ne znam.. vidjet ću idući petak..
ma ne to za sindrom se radi kasnije kako sam ja upoznata....i znat ćeš kad budes radila....tj bit ces upitana dal ga zeliš radit....

Lela, ma ne znam ni zašto te doktor tako rano naručio, no u svakom slučaju je sve ok i sad samo treba biti strpljiv još tih dva tjedna

Bok svima..
nisam još čula za te markere, ali znam za Triple test - ginekolog mi je rekao da triple test idem raditi tek za 4 tjedna, to se radi iza 15 tjedna, a Triple test ili Test trostrukog probira je prenatalni test koji služi za procjenu rizika od kromosomskih abnormalnosti djeteta. Više o tome: www.poliklinika-harni.hr/Double-Triple-test.aspx
Pozz

Kosee, ne znam ni ja, al dobro... bar nešto se vidi.
Sad sam bila u "svog" privatnika, a 24.2. imam termin kod socijalne ginićke, ne znam sama dal da idem. Tad cu bit 6+5 . Možda bolje preskocit, jer ni tad mi se ne mora nista vidit, a za 2 tjedna hoće sigurno.

Lela, moj stav je nekako da je bolje u tom prvom razdoblju ne prčkati previše dolje, iako za to nema nekih posebnih dokaza.
nenana, tako je, triple test se radi iza 15-og tjedna, a u 12-om tjednu se radi kombinirani probir, koji je u osnovi isto, ali nije obavezan. Također služi određivanju statističke vjerojatnosti da beba ima neku kromosomsku anomaliju.

kneginja, u 12. tjednu se provjeravaju ultrazvučni markeri na postojanje Downovog sindroma. Uz to se još i gleda anatomija bebe, srce i formiranje posteljice tj. protok krvi kroz istu ili tako nešto.
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/zasto-je-vazan-ultrazvucni-pregled-u-12-tjednu-trudnoce-314
Evo i na klokanici je članak o važnosti pregleda u 12. tjednu trudnoće :) Znači meni nisu problem markeri (koje ću napravit jer smo u 21.stoljeću i ako većina žena radi onda ću ih i ja napravit ;))
Kod mene je bilo samo pitanje hoće li pregled biti na vrijeme s obzirom na to što sam već sa sljedećim petkom skoro pa u 13. tjednu trudnoće.
Prvu trudnocu sam od pocetka vodila u Petrovoj i meni su za triple test rekli da ako hocu mogu ga raditi ali nek si razmislim - ako nesto nije u redu da li zelim nastaviti trudnocu ili ne!!!
Naravno da sam ga radila ali su me totalno ubili u pojam.
Hvala Bogu sve je bilo OK.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji