Sta se tice prehrane ja jedem svasta,a najvise slatkog, svaki dan me pita nesto slatko...sladoled osobito..ne prode dan da ga ne pojedem... I inace u zadnje vrijeme ne jedem bas kako bi trebala...ne jede mi se kuhano jer je toplo...pa se natjeram da pojedem nesto normalno skuhano ali i to jedva...
Inace ja u zadnjih mj dana nisam dobila skoro nista na kilazi,jos uvijek sam na +8,5 kg... Mislim da je to i zato jer sam jos uvijek cijeli dan u motu,natjeram sama sebe na setnju svaki dan po 4-5 km i dobro mi dode...
Sex.. Hmmm... Bit cu iskrena vec mj dana se nismo sexali... Nekako mi je bed...mala se stalno ali doslovno stalno vrpolji i jos kad mi kroz glavu prode da je vec namjestena glavom za dolje nekako mi je ful bed...znam da kazu da njoj nista nemoze bit i da oni to ne osjete...ali jbg... Moja psiha je jaca... Tako da... No sex do tko zna kada!
Lidija ako nije bed,zanima me zasto imas samo 1600 kn porodiljnog a zaposlena si?
Ja idem sad ovih dana rijesit to za porodiljni pa me zanima... Ako nije problem... Tnx...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Sanjarica, nije problem. Naime, da bi dobivao veci porodiljni moras imati 12 mj neprekidnog rada prilikom otvaranja porodiljnog ili 18 mj u dvije godine. Ja imam 10mj, nedostaje mi 2 mj neprekidnog rada i imam pravo na minimalni iznos od 1663,00kn. Stalno sam u nekoj stisci. Kad sam htjela otvarat komplikacije, tada je trebalo 9mj neprekidnih ili 12mj u dvije godine sto tada nisam imala, falilo mi dva tjedna, a sad mi za porodiljni fali 2mj. Uglavnom, meni ce biti veliki sok na primanja jer padam sa 6000 na 1663,00kn a ugovor mi jos traje
ja sad ulijećem kao padobranac, ali lidija, nadam se da znaš da ti staž teče i dok si na porodiljnom tako da nakon što prođu ta dva mjeseca koja ti trebaju do 12mj. možeš predati zahtjev u hzzo da ti ponovno izračunaju iznos za porodiljnu naknadu.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
sex…bio mi je zabranjen zadnja dva tjedna...lagano sam poludila i postala neurotična, no što je tu je. Bilo je baš tako kao što si opisala: poslije sex-a (da prostite, Orgazma) bi me opako grčilo, tako da sam dobila zabranu upražnjavanja bilo kakvog seksa koji rezultira mojim orgazmom.
Hebiga, što se mora, teško je, ali se mora . :(
Bila danas na pregledu: ultrazvuk i mjerenja (mali ima sada cca 2100, kaže gin da je ok, niti premali niti preveliki te da ovim tempom rasta očekujem babu od 3.200-3.300 kg), obavila briseve i vadila krv za senzibilitet...dobila do sada 8 kg.
Sve u svemu, kaže neka nastavim piti Magnezij do daljnjega jer on sprečava prijevremene trudove a i pomaže mi kod grčenja nogu (kojih više skoro i nemam)
Shimmer, Sanjarica i kneginja, da, i ja sam mislila da mogu nakon dva mjeseca traziti novi obracun jer sam tako shvatila iscitavajuci iz pravilnika koje sam nasla na internetu. Medutim, kad sam tamo dosla, teta u uredu je rekla da bi prvih 6mj imala 1663kn, a onda nakon tih 6mj ispunjavala novi obrazac i trazila vecu naknadu jer bih tada imala 12mj neprekidno (u biti 17mj cu imati ali ajd) te mi rekla da bih iducih 6mj porodiljnog mogla dobivati nekih 2200kn. E sad, ko zna sta je na kraju istina, a i poslodavac me malo maltretira pa neznam hoce li mi prekinut ugovor nakon otvaranja porodiljnog, iako ne bi smio jer imam ugovor na odredeno ali nije odreden datumom nego povratkom radnika (koji se vjerojatno nece ni vratiti). Ljuti me jako ova drzava i sve u njoj, ali pokusavam ne razmisljati previse o tome, sad sam fokusirana samo na porod i dolazak kuci s bebom te snalazenje u novonastalim situacijama.
Sortiraj odgovore
Najstariji