Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Branchi
    27. Kolovoz 2015. 10:19

jutro svima :)

opet ja sa pitanjem - da li je i vama :) jucer popodne mi krenula neka lagana mucnina, pa me drzala i tijekom noci i sad mi je malo jos uvijek mucno. 36 i pol tjedana sam sad.
    negdje pise da to moze biti od kosice, negdje da se to organizam cisti pred porod, ali sve u svemu valjda je to sve nesto normalno?
    inace imam gastritis i tako to pa si mislim da i to mozda utjece.

mozda i ove promjene vremena, ko ce to znati....kako ste vi jutros?

jel netko krenuo piti caj od lista maline, koliko cesto ga pijete?

Branchi
    27. Kolovoz 2015. 11:29

hej, bas sad citam ovo za ovaj caj pa sam ga odma stavila kuhat - mozda pomogne i kod mucnine :)
    Čaj od lista maline preporučuje se u tradicionalnoj medicini za održavanje trudnoće i olakšanje porođaja. Neke studije potvrdile su kemijsku komponentu koja relaksira tj. opušta mišiće maternice, pa se tako prevenira spazam i prijevremeni porođaj", rekla je fitoterapeutkinja i dodala da ovaj čaj pomaže i kod jutarnjih mučnina kod trudnica

...a probat cu i ovo sa jastukom po noci. sto vise citam, to je sve normalno, samo moramo naci nacina da si ublazimo.

bebica je nesto mirnija, ali javi se cesto i koji put bas odalami :) ali to je isto sve normalno da se umire jer nemaju vise mjesta. u biti je sve sto osjetimo normalno, ali uvijek je lakse cuti jos nekoga sa istim sumnjama :) sigurno ides skoro i na pregled pa mozes vidjeti i sa doktorom sve oko pokreta? ja idem tek iduci petak u bolnicu na UZV i pregled i jedva cekam napokon sve vidjet, zadnji UZV sam imala prije mjesec dana, a pregled prije dva tjedna, onda je sve bio super pa vjerujem da je i sada.

megi16
    27. Kolovoz 2015. 12:53

Mogla bi i ja probat taj caj onda,u svakom slucaju odmoc nam ne moze ;)
    Citala sam da da se bebe umire ali kao sto kazes lakse je kad cujes da je jos kod nekoga tako.. Pregled imam sutra u bolnici i jedva cekam da vidim bebicu i da cujem sta ce doktor rec..
    vidim da su manje vise svima vama rekli koliko vam je bebica otp velika i teska,samo ja neznam nitko mi nije htio rec,kad bi pitala bi mi dr rekla da ga mora cijelog izmjerit i ostalo bi na tome,pa se nadam da cu sutra ipak saznat od drugog dr.. :)

Si spremna za porod,imas kakvih strahova? ;)

Fluffy2
    27. Kolovoz 2015. 12:59

Branchi evo ja lezim i uzasna mi je mucnina, zadnji put sam povracala prije 2 dana. Sad ne znam jel veci pritisak na pluca ili na mjehur jer disem jedva i naravno piskim non stop.

Fluffy

Sanjarica
    27. Kolovoz 2015. 13:07

Bok...
    Ja sam isto prekjucer i dan prije takoder povracala odmah nakon sta sam doruckovala... Sad neznam jel to mozda zbog te neke viroze koju sam imala ili sta... I skuzila sam i jutros opet nakon dorucka neka slabina me uhvati...morala sam lec da dodem sebi...  Kazu da je 9. mj trudnoce najtezi pa... Jos maloooo... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Branchi
    27. Kolovoz 2015. 13:59

sto se tice tezine, meni uvijek na UZV-u kazu tezinu - zadnje je u 32 tjednu bio 2220 gr (to je kao malo napredno), bas me zanima sad u 37-om tjednu :)

cim mi krenu neki strahovi - kako ce biti porod, kako cu hendlat bebicu pocnem mantrati da ce sve biti kako treba i da ce mi sve netko pokazati i sama cu saznati - pa onda dodatno tu i tamo pogledam neki filmic o prematanju, drzanju glavice itd, cisto da malo vidim te neke stvari. jer se ne zelim opterecivati uopce jer znam da to bebica osjeti...a ocu da on bude smiren i sretan heheh.

znaci dosta nas ima te mucnine, to je cini se glavno obiljezje 9-og mjeseca, veselo :) ja ne znam jel meni pomogao taj caj od lista maline, ali bolje mi je sad. smjesno mi je sto su mi krenuli i oni lazni trudovi kad sam ga pila, ali to je valjda slucajnost, sumnjam da sam se istog trena pocela otvarat i grcit :)
    fini je caj pa ga eto preporucam. sad u 36-om tjednu cu pit jednu salicu od 3 dcl dnevno, a onda iduci tjedan cu pocet po dvije.....pa cemo vidjet.

prema masazi medjice sam jos uvijek skepticna, kupila sam ulje, ali nekako ne znam dal bi se upustala u to, hm.

fluffy ja isto nekad malo teze disem, sinoc bas isto kak mi je bio i mucno, onda jos i to disanje, pa mi se piski, bas se skupilo sve nesto. 
    valjda pred kraj moraju biti sve te neke tegobe kako bi jedva docekale porod, i prestale biti u strahu od toga :)))

Ryanne
    27. Kolovoz 2015. 14:18

Zdravo cure

Eto mene s pregleda i ctg-a.

Cervix još postoji, ali je mekan i uloživ, a na ctg-u su bile vidljive nepravilne kontrakcije.
    Trebala bih još izdržati kojih tjedan dana, a ona cemo vidjeti. Bebica i dalje velika.

Ja pijem čaj od listova maline, ali mislim da nam to baš i ne znači puno. Više kao placebo efekt.

Fluffy2
    27. Kolovoz 2015. 15:15

A idem onda i ja po taj caj kad ste ga toliko nahvalile :)
    Malo me panika da se necu uopce otvorit a strahujem od carskog, uf uf. Koliko god je bilo lijepo cut cijelu trudnocu da sam zatvorena skroz toliko me sad to zivcira iako znam da nista ne znaci to..
    Ma svi tako kazu, da ti u zadnju stvarno bude puna kapa i da jedva cekas rodit i ne mislis vise na strah i bol, u pravu si tu :)
    Ja ne gledam nikakva videa nekako mislim da to sve dođe prirodno, samo me malo strah dojenja, hocu li imat mlijeka itd.

Fluffy

Sanjarica
    27. Kolovoz 2015. 15:20

A otic cu i ja po taj caj... Od kojeg tjedna se smije pit i koliko? 
    I sta pitam caj od maline ili caj od listova maline? Posto vidim da razlicito pisete pa neznam... 
    I mene je strah da necu moc dojit pogotovo jer ni moja mama nije mogla dojit,i ni jedna nona...nisu valjda imale mljeka... Mada to nista nemora znacit za mene ali... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.