jutro trudnice,
Danas sam naručena kod Gina, zadnji puta sam bila prije 3 tjedna.
Ušla sam u 31 tjedan i vi koje ste ušle u 37 želim mirne i bezbrižne sljedeće dane i naravno lagan porod (kada dođe do njega).
Ne mogu vjerovati da je nekima već skoro kraj i da su pred porodom. Brzo je prošlo ovo vrijeme, a kao da je jučer bilo kada smo bile u prva tri mjeseca----
Što se malca tiče, lupka me konstantno, jače i slabije, skače po mjehuru (i do 10 puta po noći idem na wc, već sam sada luda i nervozna zbog nespavanja, pa se pitam kako će to izgledati kada se mali rodi).
Baš sam jučer naručila izradu ugradbenog ormara, a od sljedećeg tjedna i renoviranje kupaonice (sve u zadnji čas, znam, ali kako samu 31 tjednu, gledam, sve ću to stići). Jučer sam izmjerila cijelu sobu i napravila novi raspored, kako će što stajati i kako će namještaj biti postavljen.
Došao mi je i krevetić za maloga (Bambi natur boje-na poklon) pa sada osim novog madraca (uzet ću najvjerojatnije Mistral Adriatic) i higijenskih potrepština; pelena (jednokratnih i višekratnih) i nekog stolića za prematanje mislim da imam sve ili barem veliku većinu. Robica je oprana , te ju još mislim posložiti po veličini , u kutije, ali to kada postave ugradbeni ormar. U stan mi tako i tako više ništa ne stane, zato sam naručila izradu minimalno jednog, a kada završim kupaonicu, možda naručim još jedan ugradbeni ormar.
Jutrooo :)
Lidija, nemoj se brinut..dok god ju osjetis beba je super.. neke su vise aktivne, a neke manje..isto je i sa tezinom bebe.. zamisli kad bi svi bili isti kao da nas štancaju ;)
Sto se kilaze tice sasvim si ok.. ja sam recimo u 36.tjednu i u plusu sam 11,12kg.. samo trbuh sam dobila, znaci i to ti je super sve.. a sad ces samo dobivat jer jos dosta imas do kraja :) tek si u 31. tjednu ;)
Ja sam natukla 1.5 kg u tjedan dana. Pa ne znam jel to moguce. Jela sam sve. Tjestenine, slatko, strudle.. sad ne znam jel pola toga otpad ili sam zaista mogla tako brzo nagomilati salo. Makar mi se ne vidi jer sam sad onda na +4.5 kg.
Ali ako ovako nastavim... strasno sam gladna zadnja dva tjedna.
Ja sam jutros pocela prati robicu, isto sam kupila chichov omeksivac i dm ultra sensitive prasak... Pa cu vidjeti kako ce ici. Na kraju sam prala na 40 jer nis od toga nije zmazano, ali sam stavila na duplo ispiranje..
Super za ovaj filmic za pupak, pomaze!
A kile, ja sam sad na + 6,5. I zadnji tjedan pala na kilazi, vruce mi je, jedem manje vise sam hrpe voca plus naravno rucak., valjda je to ok, popone stvarno ne mogu stavit nis u usta kaj nije voce..
Kaj vi jedete ovih dana?
ola žene
evo da se i ja malo javim...pazi sad :)
dr me naručila zadnji put točno za 5 tjedana jer je rekla da je sve ok...i da joj se eventualno javim ako sta zašteka i bude hitno, to je sad trebalo biti 17.8.sljedeci ponedjeljak, I sad sam na moru kod svojih..mislila bit ovaj tjedan i to je to...onda nazad doma ..pregled...pripreme...Ali jutros staru zaštekala kičma...a sama sam sa njom tu...i ne moze se maknut..zavrsila na inekcijma...i jedini sam joj oslonac sad ja. Jbga...a kuca puna turista...ima ih preko 30.
sad razmisljam jel mi pametno odgodit tak pregled.,..oce ki ova moja frikirat kad ju nazovem.A bila sam na Glukozi prosli tjedan i usput na UZ i dr je reka da je sve super...samo nisam bila na vaginalnom pregledu dugo....to je jedini bed.
Šta bi vi sad...bi li riskirali jos jedan tjedan odgodit pregled (iako ja nekako nemam drugu opciju jedino da stara čudotvorno ozdravi..ne mogu je u smeće bacit hahahha)
nekako se tješim..ima par dana mi je u bolnici receno da je sve ok...beba super...šećer super..moja bi samo to sve skupaupisala i kratko me vaginalno pregledala. A ja se bas ok sojećam,osim vrucine....jedino vise ne idem na plažu..kod mene je more 30....mislim da je to sad leglo beštija svakojakih pa ne zelim rizik činit
Ma da su bar u mom gradu ostavili otvoreno rodilište...ne bi me bilo strah ostat ni do kraja....ovako....nista prije splita...debilno
i sad vec vidim ..ostat cu...radi stare naravno i kad dodjem doma bit ce sve na vrat na nos hahahah...a zaklela sam se sebi da necu kampanjski nista vezano za bebu radit....a sad cu mroat...htjela ne htjela...
Pa vi ste sve onda ful malo dobile na kilazi :D meni se mojih 11,12 činilo ok, al sad vidim da je to dosta haha.. i da, isto puno papam i bas uzivam :) napravim si i pojedem sve sta me pita i ne ogranicavam se u nicemu :)
Kneginja, bas ne znam sta ti savjetovat.. ako si bila na uz i ako je sve ok i ako nemas neke cudne simptome sto bi upucivalo na prijevremeni (spominjala si vaginalni pregled) i ako se ne naprezes i ne forsiras onda mislim da nema mjesta za brigu :)
Bit ces u 35.tjednu i to je taman..
Ja od početka trudnoće jako pazim i svejedno sam sada na +9. Prehrana mi sadržava najviše voća i povrća, zatim meso i ponekad integralna tjestenina i integralna riža. Mliječne proizvode (jogurt) jedem za doručak. 2 puta sam jela pizzu u cijeloj trudnoći. Kaže mi mama da se pomirim s tim da jednostavno imam takav organizam i to je to. Ali krivo mi je jer se suzdržavam stalno. I ne uživam u principu. Stalno si nešto branim, a očito uzalud. U prvom tromjesečju dobila pola kile ili kilu i sada ostatak u drugom. A štaš...
Kneginja, nazovi najbolje svoju ginekologicu, reci kako si bila tamo u bolnici i da je sve ok. Bit ćeš mirnija kad ti ona kaže da možeš odgoditi pregled
Inače, otkako sam trudna wc papir se nemilice troši isto kao i onaj wc osvježivač, hahahaha Brate mili, pa stalno sam na tom wc-u
Jel se kojoj dogodilo da par dana nije imala iscjedak? Evo ja već 3. dan suhe gaćice. Meni je to totalno čudno... Jel to normalno?
Budi sretna sta ga nemas meni je dosta pojacan zadnjih par tjedana.. isto ga prije bas nisam imala..
Ja ga imam tokom cijele trudnoće. I to baš obilan. Bez dnevnih uložaka ne mogu.
Sortiraj odgovore
Najstariji