Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarica
    08. Kolovoz 2015. 21:56

I ja isto sad kad citam o dojenju cini mi se da je to naucna fantastika...i cini mi se da ce teze bit to savladat nego bilo sta drugo...i bas sta Sova kaze-do nedavno sam i ja mislila da je to nesto najjednostavnije i normalnije...ali vidjet cemo... 

Meni su noge pogotovo stopala jako natecena i sake na rukama...valjda se to ta voda sakuplja... Ima kakav nacin da se to izbjegne ili smanji...jer zadnjih par dana je bas katastrofa..?
    Inace i prijateljice strije su mi se pojavile na trbuhu...jucer sam uocila...  
    Ali neka...za nase bebice sve cemo to istrpiti...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Ashley
    09. Kolovoz 2015. 01:19

I ja zadnjih dana razmišljam o porodu . Znam da je čudno za povjerovati, ali bi najradije na carski rez. Ok, žena se oporavlja dosta dugo, ali barem nema porođajnog stresa (tako sam si to zamislila). 
    Dojenje...ajme, dvije frendice soje, jedna malenu od 6 mjeseci a duga malenu već godinu i pol. Obje pričaju da je teško, posebno u početku, kako su krvarile, imale nakupine mlijeka u dušama, kvržice....i što je najbolje, ni sada im nije puno lakše, ali obje to smatraju pravom stvari za bebu. 

što se tiče oticanja nogu....traje po nekoliko dana, stopala su ko lopate i jako me bole. Povezala sam to sa izuzetnim stresom koji me na mahove zna čopiti.

plavojka
    09. Kolovoz 2015. 07:16

Kneginja i mene nos zaje.. od pocetka trudnoce. Ili je full zasopan, ili ispuhujem ko kreten. Cesto ispuhujem krvavo, stalno imam osjecaj da mi se neki vrag ljusti iz nosa. U zadnje vrijeme
    Je po noci ok, ali sad mi je pal sluznica toliko suha da me povremeno pece.. Uglavnom, imam osjecaj da sam prehladjena vec 7 mjeseci..

A stopala, jos ne naticu ali me znaju zariti navecer.. Onda ih tocam u mlakoj vodi i soli i to mi za sada pomaze..

A o porodu ne razmisljam nesto, nekako cu vec rodit, blazena represija :)))
    Jedino me strah epiduralne, ne volim da mi se prcka iglom po kicmi, ali radije bi rodila s njom nego bez nje ;)

Pupa5
    09. Kolovoz 2015. 15:50

Hvala bogu da vas tu i tamo procitam pa znam da nisam jedina koju je strah poroda. Zapravo, samo da mi bebica bude dobro, to mi je najvaznije. Ja cu vec nekako. Inace ovih dana sa vec stavrno troma. Napokon imamo klimu pa sam sretna i nije mi vruce i posljedično tome mi ne naticu noge više. Jaaako sporo hodam i gegam se ko puž. Mislim da je mala okrenuta dolje i spremna za porod jer ju dosta dolje osjecam i kad štuca (nekoliko puta na dan) osjetim ju dolje i onako prema guzi :)
    Isto tako, udobno spavanje je stvar proslosti. Znam zaspat na pol sata prek dana ili pred vecer a navecer zaspim i svaku noc se probudim oko 4-5-6 i onda vise ne mogu spavati nego idem u boravaka gledati tv. Budim se sva u bolovima, najvise me bole leđa. Inace imamo super krevet i madrac ali ne pomaze mi.
    In other news :), spakirala sam se za bolniu, stvrno minimalno...fale mi jos sam spavacice. To cu kupiti na placu sl tjedan je mi ne pada na pamet davati 500 kn za spavacice koje cu baciti (trebaju mi min 3 a one koje sam nasla da odgovaraju su cca 150 kn/kom). Cula sam od cura da su te s placa super, imaju gumbice, pamucne su i velike i kostaju 50 kn. Ako netko ima drugi saviet slusam(  zagrebu sam). Puse i tipkamo se :)

nenana
    09. Kolovoz 2015. 16:54

Hej Pupa dijelim noćne avanture s tobom..valjda se okrenem sto puta s boka na bok, 3-4 puta na wc, a svaki put kad se uspravim iz ležećeg položaja sve me boli, leđa, kriza, bokovi...

A malac je stalno aktivan, nekad kad se miče imam osjećaj da cu se upiskit, kao da skače po mjehuru ..a na štucanje smo već oguglali..dnevno 2-3 puta po 10minuta 

O porodu, pucanju, rezanju i dojenju stalno razmišljam, sad je to sve blizu, pokušavam biti pozitivna, nazad nema, van mora, ali strah postoji..ali nismo ni prve ni zadnje  ..kad počne negativa onda samo zamislim kako ćemo s maziti, grliti i ljubiti kad dođemo doma 

Pupa5
    09. Kolovoz 2015. 17:32

Da, u pravu si :)
    Inace, procitala sam ono da je nekoj zeni puknulo debelo crijevo..rekli su nam na tečaju da se ro može dogoditi ako dobijete epiziotomiju jer onda zna puknuti gdje ne treba...zato zene, nemojte doktorima objasnjavat kako da rade svoj posao i ako treba epiziotomija, boze moj...bolje ciljani rez nego da puknete sve po svuda..
    Ja sam pocela piti caj od lista maline, jedna salica na dan....pijete li vi to? iskustva?

nenana
    09. Kolovoz 2015. 18:32

Čemu sluzi taj čaj?

nenana
    09. Kolovoz 2015. 18:36

Evo našla: 

https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/caj-od-lista-maline-smanjuje-mucnine-i-olaksava-porod-1113

Kupit cu i ja :)

plavojka
    10. Kolovoz 2015. 08:26

Cure, dajte me podsjetite, s cim perete robicu za bebu? Praskasti ili tekuci detardzent? Koji? Neki posebno za bebe, sensitive ili?
    Omeksivac da ili ne?

Moram se bacit na pranje a nemam pojma s cim..

NMareN
    10. Kolovoz 2015. 08:28

Drage trudnice, hvala vam svima od srca  na čestitkama i lijepim željama. Cim čujemo srceko javit cu vam se... Nadamo se da ce ovaj put sve biti u redu .

Ja to mogu, ja to hoću....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.