Jutro mame
Meni nocas nije bilo toliko vruce spavati koliko se ne mogu namjestiti. Bas mi je neugodno lezati na boku. Mala me tad najvise lupa. Kao da ju stisnem sa strane.
A sto se aktivnosti tice, ne mogu vise nista. Od najkrace setnje od 5 min, imam osjecaj kao da ce mi trbuh pasti do stopala. Bas osjecam pritisak. A tako mi fale duge setnje... smrc.
Inace, ja sam vec tjednima uloziva za vrsak prsta. Znaci li to da mi cervix omeksava? Trenutno mi je debljine 22 mm, a glavica je vec opipljiva na pregledu.
Nadam se da to sve znaci da bi bebolina mogla doci koji tjedan-dva prije. Prije nego dosegne 4 kg. Hahaha.
Inace, gdje nam je Didi?
Još malo pa temperature padaju,čekam kišu ko poljoprivrednici :)
Ryanne, i moj pišulinac bi mogao ranije.. od utorka sam u 37. tjednu i od tad možemo očekivat sve :)
Smijem se sad sama sa sobom jer sam skužila da mi samo jedna noga otiče i to desna :D a lijeva je normalna :D
Ajmeee 37. tjedan meni od četvrtkaaa
sad me već polako trta, imam osječaj da moram još sto stvari napraviti i da ništa neću stići
E drage moje, ova me beba nekad tako brine da vam ne mogu opisati. Nekad skace ko poludjela a nekad je skoro pa danima ne osjetim. Kad sam to napomenula doktorici na pregledu, rekla je da nismo ni mi ljudi uvijek iste volje, istog ponasanja.
Bila sam zadnji put u 29tt i bilo sve ok pa me narucila tek u 36.tt. A ova moja mala vec tri dana, kao mrda se ali tako slabo da gledam da nisu slucajno crijeva. Negdje prije dva tjedna toliko je skakala da sam mislila da ce probiti stomak, i mislila sam, ok, sad je prosla kilu, sad ce ti pokreti biti sve snazniji i snazniji, ali ne, mala ce ocito biti "LOVER" a ne "FIGHTER".
Nekad je funkcioniralo da pojedem slatko i ona bi pocela skakati ko luda, sad nista. Inace zna biti mirnija na visim temperaturama, ali nije tak ni vruce, pogotovo otkad imamo klimu. Malo me brine. Kakve su vase? Znam da se smire najcesce pred porod jer ni nemaju puno mjesta, ali u 31.tt sam ocekivala polako, mozda cu vidjeti lakat, ruku, glavu nesto, ali nista
jutro cure
lidija kako bebe rastu imaju manje mjesta pa se više migolje nego lupaju...glavno da ju više od 30 puta kroz cijeli dan osjetis...tako su meni rekli...
uf terminuše i mene počela loviti neka paranoja da imam još 1000 zadataka a neću ih stići obaviti iako zapravo nemam...svaki dan želim raditi generalku stana, pregledala sam još jednom imam li sve šta mi treba za bebilija...uf
da li me strah poroda?! pa i nije kad krene moramo to obaviti...ja se bojim dojenja i da nam neće ići...ali jako ćemo se truditi...pa me strah da ga preko noći neću čuti da plače šta je nemoguće ali eto...
Lidija i moja bebica je neke dane full aktivna a neke ju bas moram stalno poticati da bi ju osjetila! Recimo sinoc je mali imao party i jedno sat vremena se cijeli moj trbuh tresao, a jutros sam jedno pol sata mazila trbuh da bi dobila par laganih udraca..
I nekad ga osjetim cijeli dan, nekad samo kad mirujem.. Bas nema neki raspored. I meni je to neobicno, ali da, valjda je to tako normalno skroz..
Joj vi cure koje ste nam prve, mogu misliti da je pocela nervoza, drzim vam fige svima da sto lakse izgurate ovih par tjedana
Da lollipop i plavojka, valjda tako mora biti... jel isla koja na tecaj za trudnice? U mom rodilistu ga nema i sad ne znam koliko je potreban. Meni se cini da je najvaznije u cijelom tecaju ono disanje, ne znam oce mi faliti znanje toga na porodu.
Cudi me sto ne dobivam ove tjedne na kilazi. Dobila sam u 6.mj trudnoce 3,5kg, a ostalih 5 se raspodijelilo, tako da sam sad u 31.tt na +9kg a jos je 2 mj do kraja, stignem ja nagruvati i visak. Rekla sam da bih bila zadovoljna da bude +13-15kg na kraju ali vidjet cemo.
Inace, pocela sam prati robicu za bebacicu jer ko zna kad ce me uhvatiti i koliko cu imati vremena. Oprala sam sve od 50-68 velicine. Danas-sutra budem popeglala i spremila u ormar, cisto da sam na miru. Jel netko jos prao, nisam znala na koliko bih oprala robicu, na 95 stupnjeva sam prala pelene, i bijele bodije, a ostalo sam htjela na 60 ali me bilo strah jer je pisalo ogranicenje 40 pa nisam riskirala. Oprala sam s Denkmit ultra sensitive tekucim deterdentom i Chiccovim omeksivacem. Nadam se da nece dobiti neku alergijsku reakciju jer pise da je bas za ultra osjetljivu kozu i djecju, da se koristi od +0
Jutro cure
Ja sam bec napravila nekoliko generalki stana, ali ubrzo mi je sve opet u prasini. Poludjet cu. Sad kad je ljeto i imam vesto otvorene prozore, samo mrvice prasine nalazim po stanu. Grrrrr
A moja malecka se toliko nagurava da me sve boli. Ali tako znam da je dobro i nadam se sa ce me lipkati svakodnevno do kraja trudnoce. Zabrinula bih se da ima jedan dan mira.
Ja migu roditi bilo kad u rasponu od 1 do 6 tjedana. I to me bas cini nervoznom. Sad je beba toliko nisko i cerviks je dovoljno smanjen da se moze porod pokrenuti u tjedan dana, a opet.. tako se moze odrzavati i preko termina.
Ovaj tjedan jos spremim sitnice i onda iducih 5 tjedana samo cekam dan D.
E da, hemeroidi su mi koma. Doslovce sam se rascvjetala.
Jutrooo...
Lidija mislim da se nemoras sekirat dokle god si bebicu kako tako osjetis...zapravo si opisala udarce svoje bebe koji su veoma slicni udarcima moje...ponekad bas onako sva se isprevrce i svako tolko bas i udari posteno a ponekad jedva da osjetim nekakvo migoljenje... Ali bitno da ih osjetimo...
Joj vi cure koje ste pomalo u 37 tt samo hrabro...sad se svaki cas moze iscekivat...
Ja imam neki osjecaj da ce mi bebica tako malo uranit..neznam zasto ali takav mi je neki filing... Zato bas jos danas idem po zadnje sitnice i to je onda to! Pocela me hvatat panika pomalo...
Znam da sam vec dosadna sa tim spiskom od kozmetike sta sam vas pitala ali samo jos ovo- sta mi treba tocno za previjanje pupka? Svakog kogq sam pitala ima neki drugi odgovor... Pa sad jos vas pitam... Ja sam mislila uzet octenisept, te neke gazice i nekakve mrezice se valjda jos kupe koje se stave popreko... Je to to ili treba jos nesto? I dali bebi smije bit sa pelenom prekriven pupak dok ne otpadne ili mora bit otkriven? Hvala vam na pomoci... 😘😘
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Sortiraj odgovore
Najstariji