Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Oliva4
    13. Kolovoz 2015. 13:03

Cure bok!

Čitam vas kad god uhvatim vremena, ali nikad ništa napisat..
    Jako mi je lijepo čuti da bebe dobro napreduju i rastu :)
    Meni do poroda manje od 4 tjedna, jedva se krećem, na moru sam, a do plaže i s plaže mi treba pola sata, moram preć sto stepenica :P sve me strah da me neće trudovi ulovit dok sam ovdje, trebam još samo do ponedjeljka izdržat..tad ću nazad u zg i čekat :D

Skužila sam da me sve manje strah poroda i sve više jedva čekam rodit, isto ne mogu dobro spavat kao i većina vas, a o lokvama znoja da ne pričam

Čitala sam baš kod vas o veličinama bebica, moja je stvarno velika..prije malo više od tjedan dana imala je 3 kile..mogu mislit koliko ima sad.. a još 4 tjedna tješi me što sam i ja visoka pa su to valjda ti geni.. ne znam koliko je normalno da rastu u ovom zadnjem periodu..valjda ne previše

ne znam jeste li pričale o tome prije, ali ja se ne mogu sjetiti što su nam rekli na tečaju..vezano za patronažne sestre..trebamo ih zvati prije nego odemo u bolnicu na porod, jel' da? Znate li koliko prije ih trebamo zvati? uopće ne znam kako to sad ide..

nenana
    13. Kolovoz 2015. 13:45

Hej Oliva4 imaš istu slikicu kao i ja :) to je naš ženski super power - making babies

Neke bebe i uspore rast pret kraj tako da tko zna što će biti! ja nemam pojma kolika je moja beba :/ zadnja procjena je bila 33t i tada je imao 2056g..a sad tko bi znao, dobivaju po 200-250g tjedno za tjedan dana idemo na procijenu težine pa ću vidjeti što me čeka na porodu, oh yeah!!

Što se tiče patronažne najbolje ti je nazvat dom zdravlja..ja sam sam se prošetala do kvartovskog jer ih ne možeš na telefon dobiti ni da hoćeš i pitala kako to kod njih funkcionira..rekli su mi da se javim čim rodim, može i muž pa će poslati sestru prema rasporedu.

Sanjarica
    13. Kolovoz 2015. 13:48

Bok oliva… Neznam od kojeg si mjesta ali ovdje kod nas kod Pule zoves patronaznu dan prije nego ides doma iz bolnice ili ujutro na dan kad ides doma...i onda ona dolazi odmah sljedeci dan...osim ako te ne zapadne vikend..tada dolaze odmah u ponedjeljak... 
    Vj si dobila njihov br pa ih mozes nazvat i pitat kako to ide...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Ryanne
    13. Kolovoz 2015. 15:02

Oliva, i moja bebica je veca. Sa 33 tt je bila 2.5 kg. Idemo na pregled iduci tjedan, sa 35 tt i sigurna sam da ce imati 3 kg. Dakle, ko tvoja. 

A sto se spavanja tice, koma mi je. Malo mi je vruce, malo zima, boli me lijevi bok, pa desni bok, pa cijela ledja... onda barem 5 puta idem na wc pa onda popiti vode jer vec osjecam da sam dehidrirala, pa me beba toliko lupa da boli... uglavnom, nocu ludim. 

Jedino pred jutro mozda odspavam sat- dva u komadu i to tek kad mm ode na posao. Haha. Jadnik, popi.... ce sa mnom. 

I da, cvilim kad me mala jako lupa a cim mi se ne javi, panicarim i molim ju da me odalami po mjehuru. 

Oliva4
    13. Kolovoz 2015. 16:20

nenana, da, super su nam slikice girl power

za patronažnu ću onda probat prvo nazvat pa odem ako mi se ne jave..čitali su oni brojeve za sve kvartove na tečaju, ali nismo odmah skužili pod koji spadamo (jer ne idem inače u kvart kod dok. opće prakse), a kasnije kad smo se smislili već je bilo kasno..sad znam, pa ću ih probat dobit

a što se tiče veličine bebice, nekako mi je lakše vidjet da nas ima još s većim bebama..baš me to brine..držim fige da nam svejedno porod ide lako meni se čini ako tako napreduju po 200,250 grama tjedno da će onda doć do 4..ludilo  

moja se isto nogata cijelo vrijeme, baš se proteže, svako malo izleti nogica ..skužila sam da se skroz namjestila jer uglavnom lupa u isto mjesto i iscrtava po trbuhu 

a kukovi, leđa i prepone me ubijaju doslovno, dok ležim, okrećem se po pola minute s jedne na drugu stranu..ko tuljan

kneginja
    13. Kolovoz 2015. 17:42

ej zene...ja cu ako uskoro ne zaladi totalno puknit majke mi...pa nisam spavala vec tri tjedna...eventualno dvi ure ujutro od 5-7 i popodne zaspen uru dvi..al sve je to nista....ma ni klima mi ne pomaze....ovo je uzas..kako jaaaaa mrrrrrzim lito da vi samo znate....i inače,.,a sad tek!!!!!!!!

mene moja ne udara bas tako jako kako vidim da vase vas....je aktivna...i miga na sve strane..ali su pokreti onako...laganini..osim kad glavom upre u mjehur..onda je veselje...hahaha

ja ne mogu dobit dr da odjavim pregled jer je valjda na godisnjem...a nista...jednostavno cu je nazvat u ponediljak kad bi tribala bit tamo...valjda me nece vikat :D

uzivajte...i dajte vibrajte da nam vise zahladi :D

Ryanne
    13. Kolovoz 2015. 18:07

Cure, jel koja od vas osjeca ekstreman pritisak dok stojite ili hodate? Ja sam danas jedva rucak napravila. Imam osjecaj kao da ce mi beba ispasti kad stojim ili hodam. Pritisak mi na sve strane. Mjehur, crijeva, donji dio trbuha... moram si rukom pridrzavati trbuh dok ne dodjem do kreveta. 
    I kad legnem onda je bolje. 

Ali osjecam se kao invalid. Ne mogu 15 min u komadu nesto odraditi, a da ne legnem.

Bellarina
    13. Kolovoz 2015. 18:40

da se i ja ukljucim na temu jesenskih bebica.. cekam prvo, termin je 3.09 :)

Sanjarica
    13. Kolovoz 2015. 18:46

Bellarina dobrodosla...uuu...pa ti jos malo pa bebica stize...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.