Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mala77777
    25. Srpanj 2015. 12:38

Bokic drage moje!jucer sam bila na redovnom pregledu(22tj+3d) i sa bebom je sve super osim sta je procjena težine za bebu od 20tj…ima 460g.znam da ugl fulaju ali mi nije svejedno čuti da mi beba kasni za 2 tjedna..mislim Dr je rekla da je beba vjerovatno manja i zbog mene jer sam ja sitnije grade pa me zanima dali je koja od vas imala takva odstupanja? 

Naanaa2
    25. Srpanj 2015. 13:04

Sova, ja sam imala prije nekih 2 mjeseca vodenasti iscjedak, i doktorica mi je dala neke vaginalete, da iskoristim pola ture (6 kom), ako se ne povuče da iskoristim i drugu turu. Odmah na pregledu mi je rekla da nisu gljivice u pitanju, što je dobro. Bilo ga je dosta, stalno sam imala osjećaj kao da sam se, da oprostiš, upišala. Uglavnom, iskoristila sam jednu turu i iscjeidak se povukao. Vidi sada jel to bilo samo jednom ili će ti nastaviti. 
    Mala77777, i ja sam imala odstupanje u težini, na ultrazvuku u 25 tt i isto sam se bila uplašila. Već na sljedećem, u 29 tt je malac bio, kako mi je doktorica pokazala na nekoj tablici idealne težine. Iako se meni i dalje činilo malo naspram težina beba drugih cura ovdje. Ali i ja sam sitnije građe (nakon dobivenih 15 kg u trudnoći sad imam 64), a i muž i ja smo bili sitne bebe. Ako ti je doktorica rekla da je sve u redu s bebom, posteljicom i pupčanom vrpcom, onda se ne brini.

Sanjarica
    25. Srpanj 2015. 13:05

Bokic cure...evo da se i ja malo javim... 
    Nocas sam se konacno naspavala, i evo jos uvijek se izlezavam...juhuuuhhuu!! 
    Inace sta se tice vjezbanja ne vjezbam i zapravo nikad nisam bila fan istog, ali jako volim setat i plivat... Jos uvijek svaku vecer setam oko 4-5 km..i isplivam se kad god stignem na more... Mada sam skuzila da mi sada za istu rutu setnje treba nekih 10 min duze nego inace...hehe...postalo je teze! 
    Inace i one kegelove vjezbe radim tu i tamo kad se sjetim...
    Sova i meni se par puta desilo isto...od cistog mira i ne stignem ni reagirat mi je kao iscurila prozirnkasta tekucina...(srecom pa stalno nosim ulozak)... Prvi put me malo panika uhvatila jer je meni kroz glavu najprije proslo da mi to od vodenjaka curi... medutim pitala sam gin i kaze da je to normalno... Dok se ne desava cesto i u vecim kolicinama u toku dana...e tada da treba posumnjat da je vodenjak!
    Saljem vam puse svima, drz te se... 😘

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Sova5
    25. Srpanj 2015. 13:29

I meni je palo na pamet da je vodenjak. Ali onda sam si pomislila da bi valjda morao prvo onaj čep ispasti, pa onda voda  Pratit cu to sad malo...

Thx curke 

• Tami6
    25. Srpanj 2015. 13:32

Bok svima,
    Ušla sam u 27 tjedan, a termin bi mi trebao biti 25.10...Nosi se curica Lana...
    A ono što mene muči su vene i kapilare...nažalost imala sam i prije trudnoće tegoba sa istim ali sada u trudnoći noge mi estetski izgledaju užasno, a s dužim stajanjem javljaju se osjećaji težine i peckanja. Nisam još nosila kompresijske čarape ili mazala kremama za vene pa me zanima ima li tko iskustva i istu problematiku kao ja i kako se riješavate toga.

Do neki dan na par dana trpila sam jake bolove po cijelom tijelu...Bolove bi mogla opisati kao upalu mišića kao da sam vježbala, a nisam naravno.Prakticiram šetnje i čišćenje stana.To je prošlo na svu sreću jer me doma čekalo usisavanje cijelog stana jer imam i malu mazu pekinezera koji je tvornica dlaka, pogotova sada po ljeti...Valjda su ti bolovi normalni u trudnoći ali svakako su me onesposobili...

Cure ja se raspisala...uživajte i okupajte se za mene ako je netko na moru...pusa

Sanjarica
    25. Srpanj 2015. 13:44

I meni su noge katasrofalne... Vise me muce kapilare koje su popucale posvuda a osobito oko koljena... Ne mazem nicim..kazu da za to nema lijeka...jos i geneticki imam predispozicije za takve noge pa... 
    A sta se tice vena oduvijek sam imala malo izrazenije i nakon sta sam pocela radit u jednom restoranu postale su i malo bolne noge nakon 10 sati stajanja na nogama... Tada mi je kolegica preporucila neke kao stezne najlonke za vene... Spasile su me! Kad ih skines milina, noge ne bole..  
    Ne sjecam se kako se zovu ali budu u bijelo-zelenom paketu, dodu oko 100 kn i ima ih samo u ljekarnama za kupit...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Naanaa2
    25. Srpanj 2015. 13:57

Tami, ja nemam problema s venama, ali imam frendicu koja je također sad trudna 27 tt, i ima problema s njima (imala je i prije, sad još i više). Ginekologica ju je poslala kod specijaliste (ne znam tko se bavi time) koji ju je poslao vaditi krv radi toga da vidi  da nema gdje tromboza ,i sad čeka nalaz da vide hoće li morati primati nekakve injekcije, i poslao ju je po čarape i gel. Znam da ju je muž mjerio uzduž i poprijeko da nosi mjere u ljekarnu i sad se jadna po ovim vrućinama pati još i s čarapama. Uglavnom, ne mora biti ništa, ali možda bi trebala vidjeti s doktorom trebaš li što dalje ići, kakve pretrage jer kako je ova doktorica rekla mojoj frendici problemi s venama u trudnoći mogu biti izuzetno opasni, i za bebu i za mamu.

• Tami6
    25. Srpanj 2015. 14:18

Hvala cure na brzom odgovoru...kad sam rekla ginički tek onako da nešto kažem, pogledajte kako su mi kapilare ispucale ona meni na to a pogledaj si vene i tu je prića stala...znam da joj to nije u domeni ali je mogla reći da bi mogla s time imat problema kod poroda i nakon.
    Uglavnom, idem u Vinogradsku za 2. tjedna na pregled pa ću od njih probat nešto informacija izvući a i kod doktora opće prakse. Bar sad imam vremena. Meni se čini da ću morat i kod poroda nosit te čarape...otiću ću u ljekarnu i nadam se da mi neće svašta podvalit samo da prodaju.

Naanaa2
    25. Srpanj 2015. 16:03

O Bože, kakav je to komentar a pogledaj si vene?! Pa bolje da nije ništa rekla!! Ne znam Tami kakve su tvoje, ali ovoj mojoj frendici su baš grozne bile, pokazala mi ih je jednom. Sad je malo bolje od kad nosi te čarape po mjeri, ali kaže da ima još dana kad je znaju jako boliti čak i ispod čarapa. 
    A što se tiče doktora- ok, to nije u njenoj domeni, ali ipak i ginekolog može uputiti nekom specijalistu. Frendica i ja imamo tu istu ginekologicu, i možda kod moje frendice puše i na hladno jer je ova imala dva spontana prije ove trudnoće (ne vezano uz vene), pa je sva uplašena. Ali i doktorica nam je ok- uvijek će odgovoriti na sve i jedno pitanje, uzeti vremena koliko god treba, sve lijepo objasniti.

Pomalo
    25. Srpanj 2015. 17:45

Cure se jos koja osjeca ko nasukani kit kad se pokusa ustat iz kreveta, a ono donji dio leđa boli za popizdit...il sam to samo ja :/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.