Meni je isto pupak sve manji i manji...
E, jesu van bebe okrenute za porod??
Bokic...kako ste? Disete malo lakse? Konacno malo pale temperature.... Mislim da se nikad nisam radovala kisi kao danas...
Inace i meni je pupak sav nekako rastegnut...kad ga pogledam izgleda mi da ce skoro popucat sve oko njega koliko je zategnut ..hehe...
Meni je zadnji puta prije 4 tjedna beba bila na zadak... Sad imam opet uzv za 10 dana pa cemo vidjet sta kaze gin... Nadam se da se okrenula... Nekako se jezim od pomisli da na carski rodim...ali ce bit sta mora bit... , mada znam par slucaja gdje se beba doslovno dan prije poroda tek okrenula s glavicom za dole...pa se nadam najboljem!
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
E jedno pitanje... Vi koje ste otprilike sa terminima samnom... Jel vam svima curi kao onaj kolostrum iz prsa?! Meni jos nista, bas nista...i prsa su mi prestala rast i bujat...(jos prije nekih skoro 2 mj) ... I sad kad me tak frendice pitaju za to i ja kazem da mi nista jos ne curka, uglavnom kazu da cudno i da je njima vec u to vrijeme trudnoce to curilo pomalo...
Pa me sad zanima hoce li to imat kakve veze s stvaranjem mlijeka kad se beba rodi, ako cu ga imat... Ili to zapravo ni nemora curit prije a mlijeko moze nadoc tek kad rodim? Tnx...😘
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Meni i dalje curi kolostrum, al manje...
Nedavno sam čak imala i par kapi sukrvice pa sam morala ic na uzv dojki, al Bogu hvala nije nista i nije se vise ponavljalo!!
Ja sam maloprije bila na pregledu sve super, al kao kaže da se beba jos nije okrenila al da ima vremena....
I stavio me na trudničku dijabetes djetu zbog malo povišenog ogtt-a...
A u zadnja 4 tjedna sam se udebljala samo pola kila..
Pa se nastavljam strogo pazit!!
Zvjezdice ja uopće ne sumnjam da ce tebi sve ispast i vise nego dobro!! Jer Bog uvijek nagradi hrabre poput tebe!!
Sanjarice kolostrum uopće ne mora curiti prije poroda..mlijeko se stvara nakon poroda posteljice uz pomoć hormona prolaktin a otpusta uz pomoć hormona zvanog oksitocin (hormon ljubavi ) i samim pogledom na bebu u koji se zaljubiš..samo treba koliko je moguće nakon poroda biti sretan i opušten (sto je teško od umora i svega) i prvi podoj bi trebao nastupiti unutar sat vremena od poroda..bebi je dovoljno samo par kapi kolostruma jer joj je prva dva dana želudac veličine trešnjice :)
Na Rodinim stranicama ima jako puno info pa mame koje se odluče dojiti preporučam da se dobro informirate! Stvarno sam puno novoga naučila, a opet je tu i film Mliječna staza pa pogledajte :))
žene drage dobra vam večer!
čitam vas svaku večer kad legnem u krevet i onda mi oči budu na po koplja i nikkao da se javim. danas sam se iskupala samo tako za sve vas koje niste mogle, provjerila opet sa ginekologom i kaže da se zbilja mogu kupati u čistom moru jer imam malu koncetraciju ureaplazme, a uzela sam i čaj od breze, ko manijak konzumiram mliječne proizvode i vjerojatno cu se nadebljati, ali sto je tu je
Jučer ujutro sam imala jake grčeve u maternici, u biti mislim da je bilo rastezanje ligamenata, nisan se mogla uspraviti nego se savila u položaj fetuas na kauču i tako uru vrimena, sama sam doma bila i kad su moji došli tila san do bolnice jer san se jaako uplasila, ali prošlo me onda, a gin kaže da su to braxton-hicksove kontrakcije i da se ne bojim, ali mogu vam reći da me baš strah bilo
Zvjezdice jako si me obradovala s dobrim vijestima u vezi bebača i samo tako dalje, i budi hrabra, šaljem puse tebi i bebaču
Mene zadnjih dana vata žgaravica, kaže mi mater da biće malom kosa raste - to su te stare priče, kako god izdržati cemo, sve za naše malene
Kolostrum i dalje ne curi, kažu mama i sestra da nije ni njima, ali ne opterećujem se i još nam je nenana sve ponovno objasnila tako da nema straha cure.
Jeste počele spremati neke stvari za bolnicu itd? ja sam samo gledala torbu koju ću kupiti jer mi treba za inače, a nisan tila kufer u rodilište nositi. našla sam neki spisak potrebnih stvari, ali ne spremam još ništa.
p.s. Čvarak ja ti pijem Biolectra Mg od 300 mg o dpočetka i stvarno mi je super, ako ga jednu večer ne popijem sutra sliejde grčevi i to niti malo ugodni tako da ga slobodno uzmi, je da je 58 kn i da ih ima 20 (ja mislim) ali meni se ispalti ij os popijem tu i tamo čašu Donat Mg-a, reka mi gin da uzmem obavezno ako me preko dana grče mišići
Sortiraj odgovore
Najstariji