Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:12

Jutro cure

Evo i moj update.

Vrućine- ne podnosim. Ljepljiva sam, znojna, sve me smeta, komarci me proždiru.. dođe mi da plačem. Moram puno ležati jer mi je beba ful spuštena, a to mi je već postalo gnjavaža. Najradije bih radila, jurila..
    Spavanje- zaspim iza ponoći kad mi se stan koliko-toliko rashladi i onda me muž ujutro redovito ful razbudi kad ide na posao sa svojim promendama (traži ovo, traži ono, hoda po stanu gore-dolje..) i na kraju nikako da se naspavam. Majke mi, poslat ću ga spavati sa psom.

Inače, imam strašan pritisak na želudac i grudni koš, grudnjak me smeta i urezuje, a ako si dopustim guštati u hrani, imam osjećaj da će mi se želudac raspuknuti. Ako hoću normalno stanje u želucu, dnevno ne mogu jesti više od kojih 1300 kcal. Ali onda sam na voću, povrću, piletini i integralnim žitaricama. I nisam ja nimalo gladna od toga, ali znam da je to premalo za bebu i onda se par dana raspištoljim i evo me sad... ko da imam kamenje u želucu, a beba igra s njima nogomet dok mi rebra gura naprijed.

Hemići.. i dalje prisutni u svom punom obliku. Gadovi.

No da se samo ne žalim.. Moja bebica se svakodnevno rasteže u trbuhu i to me baš veseli.  trbuh mi na očigled raste i baš sam ponosna. Još nemam strija, ali i ja sam čula da se mogu pojaviti tek potkraj trudnoće.

Jedan dan govorim da jedva čekam da rodim, a onda opet ne bih još jer želim čuvati to moje malo sunce ispod srca. A i malo me trta svega što me čeka.

Nadam se da će nam danas doći malo kiše i da svima bude lakše zaspati.
    Sve vas redovito čitam i vidim kakve vas muke muče.

Da ne nabrajam baš svaku poimenice, izdvojit ću samo Zvijezdicu i reći da mi je strašno drago zbog liječnikovog optimizma. Držimo fige i za dalje.

Ashley
    23. Srpanj 2015. 11:56

Nevjerojatno kako djeluje stres ...
    Jučer navečer sam primjetila da klima ne radi više onako dobro kao što je radila, temperatura u stanu se lagano diže. Strašno nešto....noge su mi u roku od dva sata postali balvani.
    Dobro da mi je mužić pametan, pa je ugasio klimu, skužio je da ima leda (to znači da najvjerojatnije nedostaje plina, klimu smo punili prije dvije ili tri godine, a stara je oko 10-ak godina). Plin koji se koristi za tu klimu već malotko ima i isporučuje...ma strašno nešto.
    Sve u svemu, pošto je klima radila punih 10-ak dana, bez gašenja, vjerojatno joj je to naškodilo. Kada se led otopio, klima je lijepo zapuhala i ohladila stan na 26°C  koliko i držim.
    Bez obzira na to, našli smo servisera, koji će doći danas (ipak sam u vrlo rizičnoj trudnoći) i nadopuniti i servisirati  klimu.

Što se tiće grčenja mišića, ako ne popijem šumeći magnezij, užas...grč u nozi je neminovan. Rekao mi je ginekolog da mogu i po dvije tablete dnevno, ali zasada pijem samo jednu.

Pomalo
    23. Srpanj 2015. 12:08

Cure zanima me dal koja planira roditi na sv. Duhu negdhe krajem 9 mj i pocetkom 10?

Ima li koja iskustva sa njima?

lollipop
    23. Srpanj 2015. 12:18

ja ne napuštam stan...jučer me MM htio voditi u šetnjicu i na slaju ali sam se odlučila da cu rađe biti u stanu 

Sova5
    23. Srpanj 2015. 14:33

Ja u šetnju idem oko 21,22h. Ne izlazim ranije ako baš ne moram. I mogu vam reći da je od 21h vani baš ugodno 

nenana
    23. Srpanj 2015. 15:35

Anchi super za GO, zavidim ti, mjesec dana mora, iskupaj se pošteno 😊

Zvjezdice ja cu mjesec dana prije tebe u Vinogradsku, ali frendica je rodila na SV.Duhu i bila je oduševljena..ali imali su neku vezu pa to uvijek bude bolji tretman!

Sto se tiče vrućina nema se sto komentirat, užasno je, jučer u pola 10 prvi put otišli u dužu šetnju! Bas mi fali hodanje ali kako kad je sinoć u 9 bilo 34C??😱😱

Da vas pitam, nestaje li kojoj pupak? Naime moj je inače rupica, nije izbočen i kako trbuh raste on nestaje  :))) rupica je sve manja i manja, ne znam na kaj bude to izgledalo na kraju! Hahaha

Ryanne
    23. Srpanj 2015. 15:44

Moj se pupak nekintrolirano širi. Hahaha. Inace je udubljen.  Bojim se da će se raspuknuti koliko je sve oko njega napeto. 
    Sad ga po prvi puta mogu posteno ocistiti kad se toliki rastegnuo. 

plavojka
    23. Srpanj 2015. 16:49

Ajme i moj pupak je sve blize tome da se izravna.. Inace imam udubljeni pupak, i to negje centimetar dubok, a sad  mu je mozda 3 mm ostalo da se izravna :o

Eda vas pitam, prijateljica je sad 17tjena trudna i na anomaly scanu sujoj rekli da beba ima samojednu arteriju, a trebala bi imati dvije.. I sad to kao moze bit problem, a moze biti ok ako ta preuzme funkciju i druge, ali mora ici na neki pregled bebinog srca i na sta ja znam sta..
    Jel znate nekoga s takvim iskustvom? Ja nikad cula za to.. Ona jadna naravno sva isprepadana..

nenana
    23. Srpanj 2015. 17:31

plavojka

Ajme i moj pupak je sve blize tome da se izravna.. Inace imam udubljeni pupak, i to negje centimetar dubok, a sad  mu je mozda 3 mm ostalo da se izravna :o

Eda vas pitam, prijateljica je sad 17tjena trudna i na anomaly scanu sujoj rekli da beba ima samojednu arteriju, a trebala bi imati dvije.. I sad to kao moze bit problem, a moze biti ok ako ta preuzme funkciju i druge, ali mora ici na neki pregled bebinog srca i na sta ja znam sta..
    Jel znate nekoga s takvim iskustvom? Ja nikad cula za to.. Ona jadna naravno sva isprepadana..

Ajde nisam jedina kojoj pupak nestaje 😂😂😂

Nisam čula za ovakv slučaj ali na tečaju su nam rekli da u RH postoje samo dva pedijatra specijalizirana za srca(ako ćemo trebati) : Lulić na Srebrnjaku i Dr.Kos privatno..pa neka trazi jos koje mišljenje!sretno

Pomalo
    23. Srpanj 2015. 17:35

Plavojka jako mi je zao zbog prijateljice, sa tim nemam iskustva, ali isla sam na fetalni ekokardiograd kod primarijusa Sarica na Rebru. Ugl dosla sam tamo u pol 9 navecer i usla odmah u ordinaciju i doktor je predobar, pregledavao me do 23 jer je malac bio jako aktivan i okretao se tako da ne vidi dobro srce, no nije htio nista zakljucivati dok nije bio siguran i zbilja se jako potrudio. Reci joj da samo treba vjerovati i moliti se da ce sve biti uredu. Ja sam prepustila sve u Bozje ruke i nadam se najboljem i vjerujem da ce tako biti! Ako ima kakve veze nek ih potegne i ugovori tako pregled s njim u vecernjim satima kad on ima vremena i ne zivkaju ga toliko. Saljem joj puno pozitivne vibre i molit cu se i za njenu bebu da bude dobro!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI