Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kneginja
    18. Lipanj 2015. 12:17

nece da mi otvara linkove pa ne mogu vidit te skupocjene..al ne bi ih bratekupila da ce ne znam sta dobra napravit. mislim sto kn komad hahaha
    kako se ja sjecam od sestre..stavi se trokutic..na njega slozena pelena...obicna...i mota se oko djeteta...eventualno iznad najlon gacice....ali one stite lancun i gornju robicu...oept ostaje činjenica da je beba mokra od tzrenutka kad se popiski,...a to sa jednoratnima nije slučaj

samo ne daj boze alergija..jer su jako česte na jednokratne...

• iva74
    18. Lipanj 2015. 12:45

svaka čast kome se da motat djete u platnene, ja mislim da to i nije neka ušteda jer kad zbrojiš koliko ti treba praška, vode, peglanja mislim da dođeš na isto. iskreno, ja sam malo previše komotna da bi se još s time prtljala. jedina prednost koju sam čula za platnene je ta da djeca dosta ranije se rješe pelena baš zbog toga što su stalno mokra pa im to dođe kao olakšanje.

e žene, u lidlu danas imate haljinica, nisu trudničke ali su tako krojene da su rezane ispod grudi pa idu bez problema. meni susjeda kupila, pa mi donjela na posao i baš maloprije sam probala i super su, pa eto ako kojoj treba :)

lollipop
    18. Lipanj 2015. 12:58

pozdrav cure...
    ljubav ja ću koristit platnene...dok miško bude mali tetre a kasnije ove tzv moderne platnene pelene (tetre sam već skupila kao i 3 zaštitinih gaća) 
    moja velika prednost je mama koja sve to šiva pa me neće doći 1 platnena 100 kn...za sad sam kupila dvije a mama će mi čak i newborn veličine napraviti par komada...
    možda je nekom teško to pranje i to ali ja planiram još bar jedno dijete pa će imati te iste pelene, može ih se prodati kada pelenaštvo završi, peru se sa robicom, pp se peru sa vrlo malo praška i bez omekšivaća i ne peglaju se (samo ću u početku tetre peglati) a i eto neplodnost se povezuje sa upotrebom jp...
    ja sam happy jer imam podršku mame, sveki i muža naravno

kneginja
    18. Lipanj 2015. 14:06

loli super da ces imat pomoc mame :D

ne kuzim..kako mislis par pelena? pa dite dnevno pokaki najmanje 5-8..kako koji dan...toga treba imat hrpu! i sjećam se da bez predpranja ručnog nije bilo šanse stavit to u mašinu.jer se govcance poljepi svagdje u pelenu...i posuši....pa onda je bilo..prvo na ruke istres govance :D ..pa malo promuckat..pa skupit do kraja dana....pa to zaudara u kupatilu cili dan...ne znam...Svaka čast na volji ko ce se uhvatit u koštac...ja nemam ni vremena ni volje a ni novaca

Ta priča o neplodnosti je izasla one godine akd su na tržište dosli neki drugi "pampersi" osim orodjidji pampersovih..pa je bilo da iskljucivo pampers firma ..njihovi izazivaju neplodnost..ima od toga ohohooo hahaha-

Mislim da je to čisto marketing....neplodnost u najvecoj mjeri izaziva zagrijavanje testisa...medicinski poznata stvar,....ali kad je muskarac odrastao....msilim da je sve ostalo marketing i zastrašivanje :D

Btw kad si spoemnula...omekšivač...moje sisterice prvih pola godine nisu u nista stavljale omekšivač---kao radi kože...bla bla...vjerovatno necu ni ja...iako volim da mi roba miriše :D

Mozda si nabavim iz švabije koju bočicu onog za super senzibilnu kožu :D Čisto da svoje hireve živim ahhahah :D Trebat ce i na to pazit...s vremenom uvodit u upotrebu da se dite navikne na sve pizdarije modernog doba :D

Kiara5
    18. Lipanj 2015. 14:31

Pa govore i za uloške za mengicu da izazivaju neplodnost, a ja cili zivot koristila i to one od pupka do šu*ka (da izvinete) i ostala trudna iz prve.... 
    A sto se omekšivača tice ja ga ne koristim odavno, nego umisto njega koristim sredstvo za dezinfekciju robe iz mullera!! 
    Svaka čast svima koji imaju volju za te platnene pelene, ja ih nebi koristila da mi daju 100kn svaki put kad ih operem kamoli da ih ja jos kupujem i plaćam 100kn!! 😉

Anci2225
    18. Lipanj 2015. 15:04

Ja sam i s prvim djetetom odmah koristila omeksivac ali u malim kolicinama i to sensitive i nisam imala nikakvih problema.
    Tako mislim i ovaj put pa cemo vidjet kako ce biti.
    Ako mi curka dobije osip, prestat cu

lollipop
    18. Lipanj 2015. 15:26

kneginja 2 sam kupila iz znatiželje i to baš sa rodinog webshopa a imati ću ih cca 20-25 kom iako eto na početku će biti samo tetre + zaštitne gaće tj cover
    ako baš želite mirišljavu robu čujem da je onaj coccolino kao i frosch ok
    ja ne koristim ni za našu robu baš omekšivač a sad ga planiram skroz zamijeniti eteričnim uljem npr mandarine to nam je mmmmm

ugl ja sam spremna na pranje i ostale ljepote platnenopelenaštva

btw imaju sada i papirići koji idu u wc pa kakaica ide u školjku (a trebala bi i iz jednokratne u školjku ali to nitko ne radi) i pelena ide u koš 

Ljubav2
    18. Lipanj 2015. 18:59

Nismo svi isti!
    I bravo lollipop, meni je to divno kad netko ima i želje i volje..i naravno mogućnosti

Bez obzira na sve.. platnene pelene su zdravije i dugoročno isplativije od industrijskih no, tko voli nek izvoli

Danas sam podigla nalaze.. željezo 23, OGTT- 4.6, 6.4 i 5.9 sve ostalo super.. OSIM glupih i dosadnih bakterija u mokraći koje su se opet pojavile... znači kupanac mogu zaboravit

flora2
    18. Lipanj 2015. 19:17

Meni su povišeni leukociti u mokraći, ne znam smijem li piti čaj od brusnice? Je li vama dok. što savjetovao?

Ljubav2
    18. Lipanj 2015. 19:27

I meni su povišeni... sad baš malo proučavam po netu.. mislim da ako su bakterije u pitanju onda se naravno cijela slika urina poremeti pa tako i leukociti.. oni su pokazatelj neke upale ili infekcije
    Uglavnom, sutra imam pregled i nosim joj nalaze pa javim šta mi je rekla..
    Čaj od brusnice mislim da ne može škodit nikako.. danas kad sam podigla nalaze odmah sam si išla skuhat brusnicu tj. neku mješavinu brusnice i svile koju sam kupila u biljnoj ljekarni još na početku trudnoće baš zbog bakterija i pomoglo mi je.. prestala sam pit i evo ih opet

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.