Ja zadnjih par dana vise ni ne trebam ruku stavljat na trbuh, mali toliko plese da mi cijeli trbuh poskakuje :). Uzivam u svakom javljanju malca i taj osjećaj sreće mi je do sada u životu nešto najljepše, najemotivnije... sve NAJ :). Uglavnom, osjećaj je kao iz pjesme... "ništa mi neće ove dane pokvariti" :)
jutro curke
vidim da se i vi brinete radi udaraca :(
ja se sad malo kuliram..prvo nisam nista do nikidan osjećala osim tu i tamo njezno škakljanje iznutra....zadnji tjedan dana otprilike osjetim mozda dva puta dnevno micanje u stomaku..dakle nikakve udarce..jednostavno osjetim da se nesto konkretno miče...a nisu ziher cijeva.ali jako kratko i ne preintezivno
Pričala sam da iskusnim mamama koje su nedavno imale trudnoce....evo dva primjera koja su me smirila...bratova zena je rodila 5 djece...zadnje prije dvi godine i kaze da tu malu nije nikako osjetila...kaze mozda dva puta cilu trudnocu...nikakvi udarci....ali ju je bila svjesna...a dr su govorili da je mala i mirna i da se ne brine (nisu dr u HR!!) Rodila se savrsena,i danas je takva beba :D
Trenutno mi je i sestrična trudna...dva miseca duze od mene..i kaze bebu osjeća minimalno...niakkvi vanjski pokazatelji micanja...ona je tu i tamo osjeti blago...dr isto kazu da je beba savrsena i da se ne nervira da je to normalno.
TAko da meni to nekko brojanje koliko puta u satu ne drzi vodu...nit su sve bbebe ni mame iste...neke suljenivice neke su hiperići....glavno da se na UZ vidi da je beba ziva i zdrava
IAko znam i sama da je ponekad tesko docekat taj UZ :(
ja sam do nikidan frikirala jer ju ne osjećam...sad sam sve mirnija i mirnija....ma to je sve ok....al mi smo čudo...strah nas je za svaku sitnicu ...jbga..ne mozemo protic sebe..
Ako nista to je dobar znak da smo vec,iako jos nismo rodile.savjesne i dobre mame :D
kneginja, mislim da je normalno da smo sve malo zabrinute oko neceg svake sekunde :)
ali ovo za micanje bas kako si rekla, sve smo mi drugacije, a onda i nase beboline. jedva cekam UZV iduci tjedan da malo sve vidim kak spada.
sve mi nesto hekticno, na poslu previse posla i stresa, mozda cemo se selit u moj stan koji je veci jer tu nemamo mjesta za macu uz peseka, a tamo imamo i onda mi je to sve malo stres sad u ovim mjesecima....pa si onda dodam jos malo briga heheh
ma cure drage, ja mislim da ćemo mi sve brinuti za nasa mala stvorenjca od trenutka kada smo saznale da smo trudne, pa dok dišemo na ovom svijetu.. i to je tako, nema nam druge ;)
Dan cure... Evo ja danas imala viska vremena pa se bacila na pisanje popisa stvari koje nam sve trebaju za bebicu i + na tecaju smo dobili popis stvari koje moramo ponijet u bolnicu... I znate sta?! Znoj me oblio..onako pravo... Toliko je tih stvari koje ti na prvu ni ne padnu na pamet...ccc... Pa sam isla na klokanicu ovdje pogledat njihov popis i tek onda vidjela da sam zaboravila pola vaznih stvari navest... Eto sad sam malo ipak zabrinuta... Jer stvarno nisam pretjerivala sa stvarima a opet je tooolllikkkkooo toga... Ali ok...snac cemo se vec nekako...
Vidim da pisete o udarcima...ja vec nekih 2-3 tjedna cini mi se osjetim bebicu ali isto tako ima dana kad je osjetim vise i ima dana kada je jedva osjetim... Mislim da se stvarno ne trebamo brinut dokle god je barem malo osjetimo... Navodno je za zabrinut se ako prode vise od 24 sata a nista ne osjetis..ali to sam samo procitala pa sad neznam ni ako je to tocno...
Odo ja dalje buljit u moj popis stvari..
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
jel ima di taj popis stvari kakav link...ja cu napamet kupovat....tj kako mi sestre kazu....nakon toliko svoje djece valjda ce se sjetit svega sta mi treba
al isto bi volila vidit vase popise
ja sam isto za linkove :)
meni se ovaj link cini najopsezniji:
http://www.roda.hr/article/read/xsto-vam-sve-treba-od-opreme-za-bebu-do-sadrzaja-torbe-za-rodiliste
Utipkaj popis stvari za bebu na google, izbacit ce ti par popisa ali imas bas od klokanice pa klikni na njega..ima na 4 stranice sta je sve potrebno...kao neki specijal pise... I stvarno su napisali sve potrebno a cini mi se bez pretjerivanja... Ja sam na svoj popis dodala od tuda jos sta mi je falilo a bome mi je puno toga falilo...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
I ovaj link je super od Rode sta je Branchy stavila...prilicno je slican ovom od Klokanice...
!
sad sam isprintala ova pa cu doma proucit :)
neke stvari sam kupila, neke cu sad kroz 6, 7, 8....da se ne sokiram kad mi dodje diners hehe
Sortiraj odgovore
Najstariji