Mene je dotuklo što zadnja dva tjedan uopće ne šećem jer ne mogu zbog alergije. Odvježbam svoje ali krećem se onoliko koliko se krećem na poslu i doma u nekom svakodnevnom ritmu. Idući tjedan idem na more pa se nadam da će mi tamo biti bolje i da ću moći više šetati i trošiti kalorije
jutro žene
meni za ogtt test su 3 puta vadili krv svakih sat vremena ali isto u međuvremenu sam mogla ici kuci ali su mi napomenili da ne smijem se puno kretat, a ja imam 2 min od doma zdravlja tako da se ni nisam nešto kretala.
što se tiče kila, ja se očito jako dobro držim, prosšli tjedan kod doktorice sa 24 tjedna svega 2,5 kg gore koje su otisle u trbuh i sad mi je vec problem zavezat cipele :)
e sad što se tiče jela, ja jedem apsolutno sve što sam jela i prije trudnoće i pijem gotovo isključivo gazirano(jer se budim sa žgaravicom i idem spavati s njom). nekako mislim da ako sve sve jede u normalnim količinama ne može biti ništa, a uostalom to mi je struka pa se nekako oslanjam na sebe a ne na internet i rekla kazala. samo ja npr tunu, gljive, nepečeno meso i ribu ni inače ne jedem tako da u biti ovo što se najviše treba izbjegavat ni inače ne jedem.
Moja fizička aktivnost je koma, sjedim na poslu 8 sati, popodne se malo ispružim, poslije toga malo prozujim ako negdje trebam otić, uhvatim se poslova po kući, uglavnom ništa!
Ja se bojim tog OGTT testa, piškim svako pola sata bez pretjeranog unosa tekućine, a ako mrvicu trpim mjehur mi se zablokira, počne bolit, nakon toga mi treba jedno 10 minuta da ga ispraznim... ne znam kako ću preživit taj test, jel to baš obavezno??
jutro svimaaaaa i cestitam na puno novih curica :D
ja sinoc nesto nisam mogla zaspat jer mi je mozak radio 100 na sat da kak cemo ovo, kak ono i vecinu vremena me bebica lupala, kao daj mama spavaj....znam da je ta zabrinutost losa, ali nisam si mogla pomoc.
onda smo zaspali i on i ja. pa se danas opet ujutro lijepo javljao...
sto se tice tih udaraca - kako ih vi osjetite? jesu bas ono turbo jaki da vas nesto zaboli ili vecinom samo osjetite?
da li bas brojite udarce ili nesto? citala sam da je to kao dobro, ali mi se cini najbolje samo pratiti tipa da li se javlja svaki dan, a ne znam ovo za jacinu udaraca, da li se u nekom tjednu trebaju bas jaki udarci osjetiti itd?
ako netko zna nesto, javite :)
Procitala sam da od 22 tjedna pocinju bebini svjesni udarci koji mogu biti bas jaki ali i lagani kao skakljanje. Razlikuju se faze spavanja i budnosti bebe. Beba osvjestava udove i svjesna je pupcane vrpce.
Sto znaci da su do sada nase bebe lupale bezveze :)
I ja mislim da je najvaznije svaki dan malo popratit jel se cuje.
Ako sam cijeli dan u pokretu nađem 5 minuta da lagnem i da ga osjetim i onda sam mirna, a nekad i dok stojim ili sjedim osjetim iznutra udarce i obicno se ne mogu suzdrzat da se ne nasmijem. Za sada nije nista bolno nego bas ono slatko :)
Pozdrav iz cekaonice za OGTT, jos jedno vađenje i bay bay..ziva sam :)
Puse
Fluffy
Branchi, ja udarce osjetim onako kao da mi se balončić raspukne na stjenci trbuha, ne znam kako drugačije da objasnim ;)
neki jesu malo jači, onak baš mali tup, ali to je to!
koliko sam ja skužila, kada tek krenemo osjećati pokrete, sve je u redu ako smo unutar 24 sata osjetili bebu.. udarce treba računati tamo negdje u zadnjem tromjesečju, i to, ako se ne varam treba voditi računa da je bilo 10 udaraca u 2 sata (slobodno me ispravite ako pričam gluposti)..
a kažem, za sada, nakon što počnemo osjećati bebu, dovoljno je da je osjetimo jednom u danu..
meni se moja javlja ujutro i navečer, zapravo kada više mirujem, a nekada ju osjetim i tijekom dana, ali i to manje više ako ležim.. i najbolje ih kužim kad ležim na ležima i imam dlan na trbuhu dolje niže..
ma ti udarci su ljubav čista <3
super, to mi zvuci logicno :) ja osjetim vise puta dnevno, i na poslu, ali ne drzim onda bas ruku na trbuhu, to samo doma kad sam izvaljena :) ali da, isto sve kad se umirim - kad se zavalim u stolicu na poslu, kad se zavalim doma na kauc, u krevet.
meni isto tako, neki jaci, neki slabiji, ali nije me jos tipa zabolilo rebro ili tako nesto :)
slazem se, cista ljubav :)
hvala curke na feedbacku... nekad me izludi to sve - prati dal se javlja, pa nije dobro ako je previse, pa ako je premalo, pa ovo pa ono...kak da se opustimo :)
Dobro jutro! Mi se evo naspavali, svaki dan sve duže. Tata nas iz noćne nahranio burekom pa nije bilo potrebe ustajati.
Bebicu osjetim rijetko i to uglavnom navečer kada se smirim. Slabe udarce osjetim samo kad stavim ruku.
Sortiraj odgovore
Najstariji